ελληνική μουσική
296 online   ·  209.029 μέλη

Ο Μπάμπης Τσέρτος τραγουδά Μιχάλη Σουγιούλ

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
24.09.2008, 21:15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

“Ο Μπάμπης Τσέρτος

 τραγουδά Μιχάλη Σουγιούλ”

                                                ( 2 cd )

 

Στις 16 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον θάνατο του Μιχάλη Σουγιούλ (16/10/1958)

Παρά την μακρόχρονη απουσία του, ουδέποτε ξεχάστηκε και τα τραγούδια του συνεχίζουν να τραγουδιούνται, να χορεύονται και να διασκεδάζουν τον κόσμο.

 

Ο Μπάμπης Τσέρτος και η “PROTASIS “ ως  φόρο τιμής στον μεγάλο δημιουργό, συγκέντρωσαν 34 από τις ωραιότερες δημιουργίες του σε μία διπλή προσεγμένη συλλογή.

 

Και βέβαια το αποτέλεσμα δεν θα ήταν ίδιο, χωρίς το χιούμορ στα «Αρχοντορεμπέτικα», την αγάπη, τη συμπαράσταση και συμμετοχή  των φίλων τους: Λουκιανού Κηλαηδόνη, Σπύρου Παπαδόπουλου, Σταμάτη Φασουλή, Χρήστου Νικολόπουλου, Νίνας Λοτσάρη, Νάντιας Καραγιάννη, Χρυσούλας Στεφανάκη, Θάνου Πολύδωρα , Ανδρέα Μαζαράκη και Γρηγόρη Ψαριανού.

 

Ουσιαστική αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στους ενορχηστρωτές που έδωσαν νέα πνοή στα τραγούδια:

Ο Γιώργος Νιάρχος «μαέστρος» στις μεγάλες ορχήστρες αλλά και ευαίσθητος με πείρα στο είδος απογείωσε τα τραγούδια όπως τη «Μπέμπα » τη «Ξενομανία», τα βαλς (που θυμίζουν Βιέννη !!) κ.ά.

 

Ο Γιώργος Παπαδάκης με την «εσωτερική» ενορχήστρωσή του, αποδίδει με ιδιαίτερη ευαισθησία το «Ας ερχόσουν για λίγο», «Ζεχρά», «Φεριχά» κ.ά.

Και βέβαια ο Μπάμπης Τσέρτος που θεωρείται από την οικογένεια Σουγιούλ ο ιδανικότερος ερμηνευτής των τραγουδιών του μεγάλου συνθέτη, καταθέτει μοναδικές ερμηνείες, ώστε ο δίσκος αυτός να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Σουγιούλ τα επόμενα  χρόνια.


#1   
dessypris
Φθασμένος
Chat
24.09.2008, 23:24

Να μια "συνεργασία", που αξίζει κανείς να δώσει ιδιαίτερη προσοχή.

Βλέπετε ο Σογιούλ, ήταν ένας και μοναδικός!

Είμαι πραγματικά περίεργος, να "δω" τη χημεία με τον Τσέρτο...


#2   


Αυτά τα διάβασες;