ελληνική μουσική
301 online   ·  209.184 μέλη

Συνέντευξη Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

spypal
Περαστική Νότα
Chat
05.11.2008, 20:08

 "Τριάντα χρόνια, σχεδόν, στο προσκήνιο, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού , ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, συζητά με το Θανάση Γιώγλου και το Μάκη Ιωακειμίδη, λέγοντας τα πράγματα, κυριολεκτικά, με τ ’όνομά τους…"

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο «Μουσικόραμα»

http://www.mousikorama.gr/maxairitsas.html

 


#1   
spiroos
MusicHeaven Guru
Chat
05.11.2008, 21:41

Απόσπασμα από τη  (χορταστική) συνέντευξη:

 

Λ.Μ. Ο στίχος του Παύλου (Σιδηρόπουλου) ήταν λίγο αφελής , εκεί ήταν το πρόβλημα, γι’ αυτό δεν έκανε και πολλά τραγούδια που έμειναν στην ιστορία. Κάνα δυο τραγούδια που έκανε δηλαδή και έμειναν στο χρόνο δεν ήταν δικά του. Το «Να μ’ αγαπάς» δεν ήταν δικό του.

 Θ.Γ: Και το «Κάποτε θα ’ρθουν» το ίδιο…Του Θεοδωράκη και του Παπαδόπουλου ήταν…

 Λ.Μ: Ναι, αλλά σαν performer , σαν ροκάς , όλο το πράγμα έχει μείνει στην ιστορία, μοναδικό. Οι στίχοι του ήταν λίγο αφελείς. «Το ’69, καθώς γυρνούσα σπίτι, το Λευτέρη τον πήγαν φυλακή…» Τον ξέρω το Λευτέρη, φίλος μου είναι. Εντάξει…

 

Ωραία, οι στίχοι του Σιδηρόπουλου αφελείς. Οκ. Ό,τι πείτε. Τόσα θα ξέρετε τόσα θα λέτε, λογικά.

Υ.Γ Σέβομαι την ιστορία του Μαχαιρίτσα αλλά σέβομαι και την ιστορία γενικά. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς σπουδές για να καταλάβει αν ο στίχος του Σιδηρόπουλου ήταν αφελής. Αφελής είναι αυτός που δεν τον καταλαβαίνει και τον ξεπετάει με ένα "Εντάξει..".

Ασυγχώρητα λόγια.


#2   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
05.11.2008, 22:16

Αυτό το οτι ο Σιδηρόπουλος έχει μείνει στην ιστορία ως ...performer, μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο. Λες και όταν λέμε "Σιδηρόπουλος" δε μας έρχεται στο μυαλό το Να Μ' Αγαπάς ή το '69 ή ο Μπάμπης ο Φλού, αλλά κάποιος που χοροπηδάει στη σκηνή...

Θανάση, πολύ καλή δουλειά για άλλη μια φορά, συγχαρητήρια.


#3   
geordan
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
05.11.2008, 22:47

Ωραίος ο Μαχαιρίτσας. Τα λέει χύμα, χωρίς να πολυσκέφτεται τι αντίκτυπο θα έχουν τα λόγια του. Λέει αλήθειες, λέει τη γνώμη του, λέει ό,τι του κατέβει. Πολύ μου αρέσει αυτό. Μακάρι να το έκαναν κι άλλοι. Το ότι στεναχωρεί κάποιους είναι στο πρόγραμμα. Καλύτερο από το να τα παρουσιάζει όλα ιδανικά και όλους άγιους. Μου άρεσε και η άποψή του για τη δισκογραφία.


#4   
Termite
Φθασμένος
Chat
05.11.2008, 22:51
Παράθεση:

Το μέλος geordan στις 05-11-2008 στις 22:47 έγραψε...

Ωραίος ο Μαχαιρίτσας. Τα λέει χύμα, χωρίς να πολυσκέφτεται τι αντίκτυπο θα έχουν τα λόγια του. Λέει αλήθειες, λέει τη γνώμη του, λέει ό,τι του κατέβει. Πολύ μου αρέσει αυτό. Μακάρι να το έκαναν κι άλλοι. Το ότι στεναχωρεί κάποιους είναι στο πρόγραμμα. Καλύτερο από το να τα παρουσιάζει όλα ιδανικά και όλους άγιους. Μου άρεσε και η άποψή του για τη δισκογραφία.Επαυξάνω... Γι αυτό ειναι αρεστός ο Λαυρέντης. Για το χύμα ύφος του. Αυτό που πιστεύει λέει. Και λογικό να έχει φίλους κ εχθρούς
#5   
spiroos
MusicHeaven Guru
Chat
05.11.2008, 23:11

Άλλο χυμα ύφος και άλλο ασυναρτησίες. Και δεν νομίζω πως είναι υποκειμενική η άποψή μου για τον Σιδηρόπουλο. Ήταν δεν ήταν  άγιος, δεν με ενδιαφέρει. Τα κείμενά του εξετάζω και την δισκογραφία του, το πως "ανοιξε δρόμους" σε πολλούς κτλ γνωστά.

Δεν είναι λοιπόν πρέπον, μην τα ισοπεδώνουμε όλα στο όνομα του "χύμα".

Επίσης δεν είπε τη γνώμη του, στο θέμα των τραγουδιών. Ήταν απόλυτος. Τα τραγούδια του, λέει, δεν άντεξαν στο χρόνο. Η πραγματικότητα (των ακροατών και των συναυλιών όχι του ραδιοφώνου , άλλα λέει όμως). Και να σκεφτει κανείς οτι τον συντηρεί τόσα χρόνια μόνο το κοινό, Εννοώ τον Σιδηρόπουλο. Κανένας σταθμός και κανένας μάνατζερ και κανένας Ζυγός... Αυτό τα λέει όλα

Κατα τα άλλα όπως πάντα προσγειωμένος και ξεκάθαρος.


-----------------
Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει τη δικιά σου μελαγχολία.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : spiroos στις 05-11-2008 23:13 ]


#6   
geordan
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
05.11.2008, 23:51

Φιλε spiroos,

όλες οι απόψεις υποκειμενικές είναι. Επίσης, τι πάει να πει "δεν είπε τη γνώμη του, στο θέμα των τραγουδιών. Ήταν απόλυτος"; Φυσικά και ήταν απόλυτος στη γνώμη του. Αλίμονο αν δεν ήταν. Όσο για το αν είναι πρέπον να τα ισοπεδώνεις όλα στο όνομα του "χύμα" ύφους, φυσικά και δεν είναι. Προέχει να είσαι έντιμος, δίκαιος, μετρημένος και να σέβεσαι τον όποιο κρίνεις.

Επί του θέματος, δεν έχω προλάβει το Σιδηρόπουλο για να έχω άποψη αν ηταν ροκάς, περφόρμερ, ποιητής ή κάτι άλλο. Πάντως, νομίζω ότι σαφώς και άφησε το στίγμα του σαν ο πρώτος αληθινός Έλληνας ρόκερ, σαφώς άφησε έργο σημαντικό. Από την άλλη, και εγώ σήμερα θα ξεχώριζα αυτά τα δύο τραγούδια που δεν είναι δικά του, αλλά νομίζω ότι υπάρχει εξήγηση. Τα δύο αυτά τραγούδια είναι διαχρονικού θέματος (το ένα ερωτικό, το άλλο κοινωνικοπολιτικό). Αντίθετα, οι στίχοι του Παύλου ήταν γραμμένοι σε μια εποχή και για μια κοινωνία διαφορετικές από τις σημερινές. Σίγουρα, προβλήματα όπως η ανεργία και τα ναρκωτικά είναι διαχρονικά, αλλά διαφορετική η προσέγγιση του Παύλου και διαφορετική ενός σημερινού στιχουργού. Αν, όμως, τα τραγούδια του Παύλου με συγκλόνιζαν όταν ήμουν 15 χρόνων, στα 28 μου μάλλον τα κρίνω πιο αποστασιοποιημένα και κριτικά. Για το αν είναι αφελή ή όχι, ο καθένας έχει τη γνώμη του.


#7   
dimitrapan
Φθασμένος
Chat
06.11.2008, 11:05

Σχετικά με τον Μαχαιρίτσα μου συμβαίνει το εξής παράδοξο. Ενώ μου αρέσουν τα τραγούδια του αρκετά από τη μια, από την άλλη τον θεωρώ τόσο μεγάλη ψωνάρα, που κάθε φορά που τον βλέπω ζωντανά, δεν ξέρω αν θέλω πιο πολύ να τον χειροκροτήσω ή να τον χαστουκίσω.

Διακατέχεται από μια πολύ μεγάλη έπαρση, η οποία δεν αντιστοιχεί στο ταλέντο του και συνεπώς δηλώσεις σαν αυτές που μας παρατέθηκαν παραπάνω, δεν με ξενίζουν. Δεν πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι πρέπει σώνει και ντε να βρίσκονται στο απυρόβλητο, αλλά ο Μαχαιρίτσας θέλει πολλά ψωμιά ακόμα για να φτάσει στο επίπεδο του Σιδηρόπουλου. Ναι, οκ, ο Λευτέρης πήγε φυλακή γιατί αποπλανεί 16χρονα αλλά από την άλλη κι ο Μαχαιρίτσας... νιαουρίζει μοναχός! Προσωπικά, δεν βλέπω κανέναν Ελύτη ούτε στον ένα στίχο ούτε στον άλλον.

Η καμήλα δεν κοιτάζει την δική της καμπούρα...


#8   
PashalinaMakia
Φθασμένος
Chat
06.11.2008, 12:43

Τον αντιπαθώ υπερβολικά πολύ τον Μαχαιρίτσα!Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων για μένα που βγάζει κάτι το αγενές.Η φύση των ανθρώπων είναι άλλες φορές ευγενική κι άλλες αγενής.Ε αυτός , έχει αγενή φύση.Γιατί όταν τα λες χύμα , μπορείς να χρησιμοποιήσεις όμορφες λέξεις που να εκφράζουν την άποψή σου και να μην λες φαμφάρες.

 

Μεγάάάάλα λόγια.Ειδικά για τον Παύλο , που σηματοδότησε το ελληνικό ροκ.Έλεος...Λες κι είναι ο καλύτερος ροκάς στην Ελλάδα...

Και θα συμφωνήσω με το μέλος dimitrapan , οτι ζωντανά μου βγάζει ακριβώς το ίδιο πράγμα!


#9   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
06.11.2008, 12:52

Δημητρούλα μου, για ένα πράγμα που μπορώ να σε βεβαιώσω, με το χέρι στην καρδιά, είναι ότι το μόνο που ΔΕΝ έχει ο Λαυρέντης είναι έπαρση. Ίσως έχεις δίκιο ως ένα βαθμό να το λες, γιατί στη δημόσια εικόνα του είναι τόσο αυθόρμητα "αφελής" που παρεξηγείται... Αλλά να είσαι βέβαιη ότι ένας καλλιτέχνης με έπαρση ούτε βοηθά νεώτερους συναδέλφους με τον τρόπο που έχει βοηθήσει και βοηθά μέχρι σήμερα (βλ. Άλκη Κωνσταντόπουλο) τέτοια παιδιά, δίνοντάς τους χρόνο και χώρο στην σκηνή, που άλλοι από κόμπλεξ και διάφορες τέτοιες φοβίες, θα απέφευγαν ..."διακριτικά"... και κυρίως ούτε θα βοηθούσε γενικότερα πολύ κόσμο γύρω του με προβλήματα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας... (βοήθεια επί της ουσίας και όχι καραγκιοζιλίκια!)

Ο καλλιτέχνης που έχει έπαρση, περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του και μόνο και ασφαλώς δεν δίνει ούτε την ελάχιστη σημασία στους άλλους, πόσο μάλλον βοήθεια και ...ακόμα "πόσο μάλλον", στα κρυφά... Εκεί κρίνονται, κατ' εμέ, οι άνθρωποι πόσο "ιερά τέρατα" (τι ηλίθια έκφραση κι αυτή...) είναι και όχι στα λογίδρια των κουλτουρολόγων κριτικών της μουσικής.

Όσο για τα λόγια του, ο καθένας βέβαια μπορεί να έχει τις απόψεις του και να κρίνει τα λεγόμενά του όπως νομίζει και θέλει. Έχω γνωρίσει πάντως πολλούς που μιλούν για τον Σιδηρόπουλο σαν να ήταν ο Θεός, ενώ γνωρίζουν μόνο ένα τραγούδι του (συνήθως το "Να μ' αγαπάς"), όπως επίσης πολλούς (και κυρίως "παιδάκια" των 15 και 20 που ό,τι γνωρίζουν γι' αυτούς τους ανθρώπους είναι από την τηλεόραση -αλλά έστω αυτά συγχωρούνται λόγω ηλικίας και ενθουσιασμού. Οι μεγαλύτεροι είναι που δεν συγχωρούνται να μένουν στην εφηβεία, ακόμα κι όταν εκφράζουν τις απόψεις τους) που μιλούν για τα "ιερά τέρατα" της μουσικής, χωρίς να γνωρίζουν το γιατί αυτοί οι άνθρωποι διακρίθηκαν, επί της ουσίας, παρά μόνο ακολουθώντας την "τάση" των υπολοίπων άλλους να θάβουν κι άλλους να εκθειάζουν.

Εγώ δεν θα πω για τον Σιδηρόπουλο, γιατί δεν γνωρίζω τίποτα και το ομολογώ. Πρόσωπα που ακούω τη γνώμη τους πάντως και εκτιμώ, μου είπαν κάτι ενδιαφέρον: "Σιδηρόπουλο άκουγα πάρα πολύ στην εφηβεία μου, μετά πέρασα σε άλλη φάση". Μου θύμισε ακριβώς αυτό που ένιωθα κι εγώ για τον Μάλαμα και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Τους άκουγα και τους αναγνώριζα στην εφηβεία μου. Τώρα πια τους αναγνωρίζω και τους αγαπώ μεν (γιατί μου θυμίζουν την εφηβεία μου), αλλά δεν μπορώ να τους ακούω πια. Οι αισθητικές αλλάζουν από εποχή σε εποχή (χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό για τους καλλιτέχνες) κι αλλοίμονο όταν δεν αλλάζουν...

Θα πω επίσης, δικαιολογημένη η αντίδραση των ανθρώπων που εκνευρίστηκαν για τα λεγόμενα του Λαυρέντη, και ειδικά εκείνων που γνωρίζουν την ιστορία του Σιδηρόπουλου και την υπερασπίζονται και κυρίως τον αγαπούν, γιατί δεν μπορώ να ξεχάσω ότι κι εγώ όταν άκουσα να λέγεται κάτι περίεργο και υποτιμητικό για τον Χρόνη Αηδονίδη, έγινα "κακό σκυλί".

Ωστόσο δεν θα μπορούσα ποτέ να μη μιλώ θετικά και ...εστω "υπερασπιστικά" για τον Λαυρέντη, γνωρίζοντας πράγματα και γεγονότα όπως και τον γνήσιο και αληθινό χαρακτήρα του, μακριά από τα ηλίθια φώτα της δημοσιότητας που όλα τα διαστρεβλώνουν. Και για να το πω κι αλλιώς, αν είναι βλακεία αυτο που είπε, προτιμώ αυτήν την βλακεία και όπως την είπε, παρά όλη αυτήν την δηθενίλα των ατσαλάκωτων στρατευμένων καλλιτεχνών που προσέχουν με διπλωματία και την παραμικρή τους κουβέντα, για να τα έχουν καλά με όλους και με όλα... και κυρίως με ...τα Μέσα...


-----------------
"Επειδή οι άνθρωποι, ως επί το πλείστον, είναι φιλόδοξοι, αναγκαστικά τους αρέσει να κακολογούν τον πλησίον τους": Αριστοτέλης

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : gate στις 06-11-2008 13:45 ]


#10   
kithara-woman
Φθασμένος
Chat
06.11.2008, 13:08

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με την gate.Το μόνο που ΔΕΝ ειναι αυτός ο άνθρωπος,είναι ψώνιο.Καμία σχέση!Το ξέρω καλά,τόσα χρόνια παρακολουθώ την πορεία του και έχει βοηθήσει πολλούς πρωτοεμφανιζόμενους.

Μου αρέσει που υπάρχει έστω και ένας που εκφράζει τη γνώμη του χωρίς να φοβάται.Ο χώρος του τραγουδιού δεν είναι αγγελικά πλασμένος,ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του,και αυτά όλα είναι μες το πρόγραμμα.Δεν έχουν όλοι φωτοστέφανο να λατρεύουν τους άλλους.Και τσακωμοί θα υπάρχουν,και όλοι δεν θα είναι ευχαριστημένοι.

Όλα υποκειμενικά είναι.

Ο Μαχαιρίτσας άλλωστε έχει τραγούδια του Σιδηρόπουλου στο πρόγραμμα του,και μάλιστα έχει πει πως το R'N'R στο κρεβάτι θα το λέει όσα χρόνια και να τραγουδάει.

Όσο για το Σιδηρόπουλο.Εντάξει,δεν συμφωνώ ότι δεν έμειναν στην ιστορία τραγούδια του.Κάθε άλλο.

Την συνέντευξη αυτή δεν την διάβασα,αλλά διάβασα το απόσπασμα που παράθεσε ο spiroos.


#11   
dimitrapan
Φθασμένος
Chat
06.11.2008, 13:32

Νεκταρία μου και kithara-woman μακάρι να έχετε δίκιο. Ωστόσο, αυτή ακριβώς την εικόνα μου δίνει, ότι δηλαδή περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του. Επίσης, μου δίνει την εικόνα ότι δεν σέβεται το κοινό (του) κι αυτό το στηρίζω σε ένα γεγονός, που ενώ οι υπόλοιποι καλλιτέχνες, μετά το τέλος της προκαθορισμένης παράστασης ήταν στη σκηνή, αυτός βγήκε με το παλτό του (!!!), γρατζούνισε λίγο την κιθάρα του και στο τέλος του τραγουδιά παράτησε σύξυλους και τους συναδέλφους του κι εμάς και έφυγε. Θα μου πεις ότι ίσως έπεσα στην περίπτωση... Μπορεί... Πάντως το τόσο χύμα, όντως συνιστά αγένεια, όπως είπε και η Πασχαλίνα κι εμένα η αγένεια δεν μου κάνει.

Όσο για τον Κωνσταντόπουλο που είπες, τον γνωρίζω πριν τον δω με τον Μαχαιρίτσα επί σκηνής και το παιδί ξεχώριζε. Δεν ξέρω αν τον βοήθησε ο Μαχαιρίτσας στα πρώτα-πρώτα του βήματα αλλά και να το έκανε -που για να το λες, μάλλον έτσι θα είναι- αυτό και μόνο δεν μπορεί να τον κάνει συμπαθητικό στα μάτια μου. Δεν μου πάει το ύφος του. Ειλικρινά, εύχομαι στο μέλλον να διαψευστώ για όλα όσα λέω, γιατί έχουμε ανάγκη από καλούς ανθρώπους και από φυσιολογικούς ανθρώπους, πόσο μάλλον καλλιτέχνες.

Νεκταρία, τα φιλιά μου και ελπίζω να τα πούμε σύντομα κι από κοντά!


-----------------
"Δεν είμαστε τίποτα, ας γίνουμε τα πάντα!"

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : dimitrapan στις 06-11-2008 13:34 ]


#12   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
06.11.2008, 13:54

Που θα πάει βρε Δημητρούλα... Θα τα πούμε κι από κοντά... που θα πάει Smile

Ο Άλκης ξεκίνησε με τον Φίλιππα Πλιάτσικα, απ' όσο ξέρω. Μετά συνέχισε με τον Λαυρέντη. Και σίγουρα όποιος δει τα προγράμματα του Λαυρέντη, θα καταλάβει πόσο πολύ χώρο και ελευθερία κίνησης δίνει ο Λαυρέντης στον πραγματικά πολύ ταλαντούχο αυτόν καλλιτέχνη, που είμαι σίγουρη πως η επικοινωνία του με το κοινό και το ταλέντο του, κάποιους μεγάλους καλλιτέχνες, με πραγματική έπαρση, θα τους κόμπλαρε, με αποτέλεσμα όχι μόνο να του κόψουν πρόγραμμα αλλά να τον "κόψουν" τελείως από το πρόγραμμα... Γιατί, ασφαλώς, δεν ξέρω πόσοι καλλιτέχνες με μεγάλα ονόματα θα άντεχαν μόλις τελειώνει το πρόγραμμά του ο πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης να του φωνάζει το κοινό "Κι άλλο, κι άλλο!" τη στιγμή που ετοιμάζεται να εμφανιστεί εκείνος... Επίσης δεν ξέρω πολλούς καλλιτέχνες που στα "δεύτερα" και "τρίτα" μεγάλα ονόματα στο σχήμα τους, δίνουν τόση ελευθερία στο πρόγραμμα, χωρίς να έχουν καμία απαίτηση να λένε εκείνοι 80 τραγούδια και οι υπόλοιποι 3, όπως γίνεται συχνά- πράγμα που κάποιοι ίσως ήδη θα γνωρίζετε...

Δημητρούλα μου όμως δεν μπορώ να σε πείσω. Ποντάρω βέβαια στο ότι, όπως θα έχεις καταλάβει για 'μένα, δεν θα επιχειρούσα να μιλήσω ποτέ για κάτι, αν δεν ήξερα καλά γιατί το λέω...Το μόνο που θα σου πω είναι πως όταν μια μέρα τον γνωρίσεις, θα καταλάβεις απόλυτα για τι σου μιλάω. Ίσως τότε καταλάβεις πως αυτό το "αγενές" δεν είναι παρά προσωπείο πολλής ευαισθησίας, όπως η επιστήμη της ψυχολογίας θα μπορούσε άνετα να "κατανοήσει" {#emotions_dlg.smartass}


-----------------
"Επειδή οι άνθρωποι, ως επί το πλείστον, είναι φιλόδοξοι, αναγκαστικά τους αρέσει να κακολογούν τον πλησίον τους": Αριστοτέλης

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : gate στις 06-11-2008 14:14 ]


#13   
Corny-Movie-Scene
Βασική Νότα
Chat
06.11.2008, 14:31

Εγώ θυμάμαι τον Πηρουνίτσα μεγάλο τζογαδώρο και χαλαρό γενικά...Δεν ήταν κακός τυπάκος απο κοντά... Μιας που έχω ακόμα δάχτυλα(να γράψω), συναίσθηση της βαρύτητας του λόγου εκείνου που μιλάει, και σέβας για το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται, και μιας και μου κατεβαίνουν κάποιες Λαϊκές σοφίες που κολλάνε αφάνταστα... έχω να δηλώσω:

" Μάθαν οτι γ**ιώμαστε, πλάκωσαν κι οι γύφτοι"

" Οι μούτσοι που γ##ουσαμε γίναν καπετανέοι"

"Στόλισε το κούτσουρο να δείς την ομορφιά του..."

Κανένα πιο ελαφρύ όνομα δεν προτίμησε να σχολιάσει το κολλοβό σερβίτσιο...?

Μήπως είχε πιεί και δεν τα έλεγε σοβαρά...? Αν τα είπε σοβαρά...{#emotions_dlg.lol}

ΒΡΕ ΟΥΣΤ...Innocent {#emotions_dlg.ban}


#14   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
06.11.2008, 14:38

Παράθεση:

Το μέλος Corny-Movie-Scene στις 06-11-2008 στις 14:31 έγραψε...

Εγώ θυμάμαι τον Πηρουνίτσα μεγάλο τζογαδώρο και χαλαρό γενικά...Δεν ήταν κακός τυπάκος απο κοντά... Μιας που έχω ακόμα δάχτυλα(να γράψω), συναίσθηση της βαρύτητας του λόγου εκείνου που μιλάει, και σέβας για το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται, και μιας και μου κατεβαίνουν κάποιες Λαϊκές σοφίες που κολλάνε αφάνταστα... έχω να δηλώσω:

" Μάθαν οτι γ**ιώμαστε, πλάκωσαν κι οι γύφτοι"

" Οι μούτσοι που γ##ουσαμε γίναν καπετανέοι"

"Στόλισε το κούτσουρο να δείς την ομορφιά του..."

Κανένα πιο ελαφρύ όνομα δεν προτίμησε να σχολιάσει το κολλοβό σερβίτσιο...?

Μήπως είχε πιεί και δεν τα έλεγε σοβαρά...? Αν τα είπε σοβαρά...{#emotions_dlg.lol}

ΒΡΕ ΟΥΣΤ...Innocent {#emotions_dlg.ban}Και επίσης: Έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο! Εξαιρετικά αφιερωμένο


#15   
inkve
Φθασμένος
Chat
06.11.2008, 15:07

μιλησε ο μαχαιριτσας για τον σιδηροπουλο....

και φυσικα θα μιλησει <<χυμα>>οταν πλεον λιγοι μεινανε να ακουνε σιδηροπουλο..

το κοινο του μαχαιριτσα ειναι κατα πλειοψηφια μεχρι 20 ετων το ΠΟΛΥ....

ειναι κατορθωμα εαν εχουν ακουσει αλλα τραγουδια του σιδηροππουλου εκτος απο το να με αγαπας και τον μπαμπη τον φλου...λογκο ειναι λοιπον αυτα  τα λογια του μαχαιριτσα να περνανε σαν φοβερη αποψη και χυμα εκφραση....

ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΕΤΣΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο <<<ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ>>

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ Η ΠΡΕΖΑ....

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΕΠΑΙΖΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕ......Rock N ROLL ΔΗΛΑΔΗ.....ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΦΟΜΙΩΣΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΗΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ ΤΩΝ ROLLING STONES??

ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ...

Ο ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ ΤΙ ΑKΟΥΓΕ ΜΙΚΡΟΣ??DEEP PURPLE ΚΑΙ JIMI HENDRIX??ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ??ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑς ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ....

ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΣΟ ΛΙΩΜΕΝΟς ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΖΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ ΟΥΤΕ ΣΣΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΑΣΕΙ....

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Ο <<ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ>>ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΟΣ ΝΑ ΖΥΓΙΣΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ <<ΧΥΜΑ >.....ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ....

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ....ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΙΩΘΕΤΕ ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΓΗΡΕΣΤΑΙ....ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΑΙΙΖΕ Ο ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕ....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΕΤΣΙ??

ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ....Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗς ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ....ΜΠΡΑΒΟ....ΑΥΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΑΓΚΕΣ....

 


#16   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
06.11.2008, 16:37

Παράθεση:

Το μέλος inkve στις 06-11-2008 στις 15:07 έγραψε...

 

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΕΠΑΙΖΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕ......Rock N ROLL ΔΗΛΑΔΗ.....ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΦΟΜΙΩΣΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΗΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ ΤΩΝ ROLLING STONES??

Μα δε μίλησε γι' αυτο ο Μαχαιρίτσας. Ίσα ίσα συμφωνεί μαζί σου :"...σαν performer , σαν ροκάς , όλο το πράγμα έχει μείνει στην ιστορία, μοναδικό"

Για τους στίχους - και μόνο - μιλάει. Δεν μιλάει ούτε για τον άνθρωπο Σιδηρόπουλο, ούτε για την προσφορά του, ούτε για τη μαγκιά του, ούτε για τα ιδανικά του. Μιλάει για την γραπτή αποτύπωση των συναισθημάτων του Σιδηρόπουλου (=στίχοι) και μόνο αυτό κρίνει. Μεμονωμένα.

Τι σχέση έχει τώρα η προσβολή νεκρών τώρα, μόνο εσύ το καταλαβαίνεις...


#17   
inkve
Φθασμένος
Chat
06.11.2008, 18:58

Τι σχέση έχει τώρα η προσβολή νεκρών τώρα, μόνο εσύ το καταλαβαίνεις...

 

αυτο ακριβως.............

 


#18   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
06.11.2008, 19:23

Παράθεση:

Το μέλος inkve στις 06-11-2008 στις 18:58 έγραψε...

ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΕΤΣΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο <<<ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ>>

 

Πώς καταφέρνεις να γράφεις και να μην θυμάσαι ή να μην καταλαβαίνεις τι γράφεις, επίσης μόνο εσύ το καταφέρνεις...


#19   
inkve
Φθασμένος
Chat
07.11.2008, 04:03

το που κολαει η προσβολη ενος ανθρωπου που εχει πεθανει ητανε σχολιο του jorge...

δεν εκανα παραθεση απλα για να μην πιασω πολυ χωρο στη σελιδα...ΑΝ διαβασεις τα προηγουμενα ποστ θα καταλαβεις...

 

 


#20