ελληνική μουσική
132 online   ·  209.032 μέλη

Πρόβλημα με Guitar Rig και ηλεκτρική κιθάρα

vassemo
Περαστική Νότα
Chat
04.12.2008, 16:11

Βάζω την ηλεκτρική κιθάρα μου στο PC μου και ακούγεται κανονικά απο τα ηχεία του PC. Έχω κατεβάσει το πρόγραμμα Guitar Rig 3 το οποίο είναι ένα πρόγραμμα για παραμορφώσεις στην ηλεκτρική κιθάρα. Το πρόβλημα είναι ότι όταν ανοίγω το πρόγραμμα αυτό, η κιθάρα ακούγεται όπως και πρίν απο τα ηχεία, αλλά δεν ακούγονται οι παραμορφώσεις του προγράμματος (δηλαδή δεν επικοινωνεί η κιθάρα με το πρόγραμμα). Ο μετρονόμος του προγράμματος ακούγεται κανονικά. Δηλαδή το πρόβλημα είναι οτι το Guitar Rig φαίνεται να μήν αναγνωρίζει την κιθάρα!!!! Σας παρακαλώ βοηθήστε με αν μπορείτε. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Η κάρτα ήχου που έχω είναι Audigy 2.

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 04-12-2008 16:39 ]


#1   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
04.12.2008, 17:00

Αυτη τη στιγμη δεν εχω ανοιχτο το σκληρο της μουσικης, ομως καπου δεξια πανω στο guitar Rig εχει ρυθμισεις. Εκει θα πρεπει στις audio ρυθμισεις να βαλεις το input της καρτας που δεχεται η κιθαρα.


#2   
vassemo
Περαστική Νότα
Chat
04.12.2008, 20:23

Παράθεση:

Το μέλος noizreduction στις 04-12-2008 στις 17:00 έγραψε...

Αυτη τη στιγμη δεν εχω ανοιχτο το σκληρο της μουσικης, ομως καπου δεξια πανω στο guitar Rig εχει ρυθμισεις. Εκει θα πρεπει στις audio ρυθμισεις να βαλεις το input της καρτας που δεχεται η κιθαρα.



Πήγα στο File και απο κει διάλεξα Audio and MIDI Settings. Απο κει και μετά όμως δεν ξέρω τι να βάλω στα Interface, sample rate, input device, output device, output latency και input latency, γιατί ότι συνδυασμό και να κάνω, μου βγαίνουν δύο περιπτώσεις: ή να μην ακούγεται καθόλου τίποτα (ούτε καν ο μετρονόμος) ή να ακούγεται ένας πολύ δυνατός θόρυβος. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να πώ ότι στο IN φαίνεται η ένταση ότι λειτουργεί κάθε φορά που παίζω την κιθάρα όπως και στο OUT, αλλά είναι αυτός ο εκκωφαντικός θόρυβος που υπάρχει και τα χαλάει όλα. (σημείωση, έχω την Audigy 2).

Αν μπορείς να το κοιτάξεις κι εσύ φίλε μου και να μου πείς τι μπορεί να φταίει, θα σε ευγνωμωνούσα για πολλές μέρες.

 


#3   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
04.12.2008, 21:22

Το GR απαιτει αρκετα δυνατο υπολογιστη. Αυτο μπορει να ειναι ενας παραγοντας που δημιουργει τον παρατεταμενο ηχο που ακους.

 

Για αρχη θα σου προτεινα να μην παιξεις με καμια ρυθμιση εφοσον δεν ξερεις τι κανει αυτη.

 

1) Κατεβασε τους τελευταιους drivers της καρτας σου.

2) Στο Interface πρεπει να αναφερει καπου Creative ASIO ή αντιστοιχο ονομα. Προσεξε, τα Full Duplex και υπολοιπες επιλογες δεν ειναι για σενα.

3) Το sample rate δεν θα χρειαστει εφοσον επιλεξεις το Creative ASIO. Εαν και παλι στο εμφανιζει, επελεξε 44,1Khz ή 44100Hz ( ειναι το ιδιο )

4) Στο latency βαλε οτιδηποτε ειναι κοντα στα 10ms. Να ξερεις πως οσο αυξανεις την επιλογη, τοσο θα αυξανεται ο χρονος που θα κανει να ακουστει ο ηχος, ενω οσο το μειωνεις τοσο θα μειωνεται αυτος ο χρονος, αλλα εαν υπερβεις καποιο κατωτατο οριο ( πχ τα 5ms ) θα αρχισει η καρτα να κανει κενα στον ηχο. Εκει σημαινει πως εφτασε στο οριο της.

5) Σαν output device λογικα θα πρεπει να εχει ετοιμο την εξοδο της καρτας σου. Εαν δεις πως εχει καποια αλλη εξοδο ( πχ SPDIF ή Digital out ) προεπιλεγμενη, ψαξε να βρεις τη κλασσικη Output της καρτας σου

6) Ε, στο in θα πρεπει να του δωσεις εντολη για το καναλι που παιρνει το σημα. Αυτο μαλλον θα ειναι σωστα επιλεγμενο.

7) Εαν ειναι πειρατικο το GR να ξερεις πως ενδεχομενως κατα το σπασιμο του να εχει γινει ζημια στον πυρηνα του προγραμματος. Σε αυτη την περιπτωση δεν μπορεις να κανεις τιποτα.


#4   
nikosnks
Περαστική Νότα
Chat
26.03.2009, 17:23

Παράθεση:

Το μέλος vassemo στις 04-12-2008 στις 20:23 έγραψε...

Παράθεση:



Το μέλος noizreduction στις 04-12-2008 στις 17:00 έγραψε...

Αυτη τη στιγμη δεν εχω ανοιχτο το σκληρο της μουσικης, ομως καπου δεξια πανω στο guitar Rig εχει ρυθμισεις. Εκει θα πρεπει στις audio ρυθμισεις να βαλεις το input της καρτας που δεχεται η κιθαρα.


Πήγα στο File και απο κει διάλεξα Audio and MIDI Settings. Απο κει και μετά όμως δεν ξέρω τι να βάλω στα Interface, sample rate, input device, output device, output latency και input latency, γιατί ότι συνδυασμό και να κάνω, μου βγαίνουν δύο περιπτώσεις: ή να μην ακούγεται καθόλου τίποτα (ούτε καν ο μετρονόμος) ή να ακούγεται ένας πολύ δυνατός θόρυβος. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να πώ ότι στο IN φαίνεται η ένταση ότι λειτουργεί κάθε φορά που παίζω την κιθάρα όπως και στο OUT, αλλά είναι αυτός ο εκκωφαντικός θόρυβος που υπάρχει και τα χαλάει όλα. (σημείωση, έχω την Audigy 2).

Αν μπορείς να το κοιτάξεις κι εσύ φίλε μου και να μου πείς τι μπορεί να φταίει, θα σε ευγνωμωνούσα για πολλές μέρες.

 



 

Και εγω εχω το ιδιο προβλημα με τον vassemo...Τι να κανω? Παρακαλω πολυ βοηθηστε γιατι φαινετε καλο το προγραμμα ... Η καρτα ηχου μου εινα [(on board) Realtek HD Audio]


#5   


Αυτά τα διάβασες;