ελληνική μουσική
118 online   ·  208.897 μέλη

Δημιουργία και βελτίωση της μάσκας στο σαξόφωνο

kissandros
Περαστική Νότα
Chat
05.02.2009, 00:14

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΑΞΟΦΩΝΟ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ (ΟΧΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ) ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΑΞΟΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΜΠΩ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ

Α) Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ. ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΜΑΣΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΓΔΟΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΞΩ ΜΑΣΚΑ, ΜΕΤΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΟΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ.

Β) ΜΟΛΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΞΩ 1 Η 2 ΜΕΡΕΣ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΑΠΟ ΤΟ 2 1/2 ΚΑΛΑΜΙ ΣΕ 2 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΑΝΕΒΩ.

Γ) ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΩ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΔΑΚΤΥΛΙΣΜΟΥΣ, ΜΑΣΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ.

ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ ΣΑΞΟΦΩΝΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΠΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

 

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : vouliakis στις 05-02-2009 00:22 ]


#1   
BilloukosGR
Περαστική Νότα
Chat
06.02.2009, 09:31

[ τροποποιήθηκε από τον/την BilloukosGR, 31-10-2020 14:05 ]


#2   
wilo
Περαστική Νότα
Chat
28.03.2009, 09:16

Kαλησπέρα φίλε.

Για το Α) Ο λόγος για τον οποιο η μάσκα σου αλλάζει είναι το ότι έχει μάθει αυτές τις κλίμακες σε λεγκάτο χωρίς αρπέζ υποθέτω. Αρχισε να παιζεις καλύτερα σε portato kai stacato μαζί με τα αρπέζ τους και θα δεις πόσο θα βελτιωθείς

Β)Μέγιστο λάθος. Οταν μείνεις χωρίς εξάσκιση για μερικές μέρες ΔΕΝ πρέπει να αλλάζεις καλάμι όσο χάλια και να βγαίνει ο ήχος γιατί έτσι έχει που έχει χάσει η μάσκα κάποιο μέρος της δύναμης της με αυτήν την κίνήση χάνει και άλλο τόσο.Οταν περάσει μήνας τότε ναι ελαφραινεις το καλάμι.

Α&Β)Σε 2 και 3 χρόνια η μάσκα σου δένει πιό πολύ και θα δείς τεράστια βελτίωση έτσι και αλλιως.

Γ)Αυτο το πρόβλημα όλοι οι σαξοφωνίστες το έχουνε.Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα σχετικό όπως για της τρομπέτες διότι η καμπάνα του σαξ είναι διαφορετική (κάπως γυριστή). Το μόνο που έχω ακούσει είναι για μία θήκη που βάζεις μέσα το όργανο και παίζεις αλλά πρέπει να είναι καμιά χαζομάρα...

Ελπ'ιζω να βοήθεισα!


#3   
ggsaxman
Περαστική Νότα
Chat
12.10.2009, 23:51

Γεια χαρά!

Η μάσκα ειναι ενα σύνολο απο μύες γύρω απο το στόμα,συνεπώς όπως κάθε μυική ομάδα αυτό που την δυναμώνει και τη σταθεροποιει είναι η συνεχής εκγύμναση.ΜΗΝ αλλάζεις το καλάμι σε ελαφρύτερο!!Δεν θα δυναμώσεις ΠΟΤΕ!Τα μεσημέρια μπορείς να "παίζεις" δίχως 'ηχο αλλά να λές τις νότες από μέσα σου,ξεκινώντας απο ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ και αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα.


#4   


Αυτά τα διάβασες;