ελληνική μουσική
  190 online   ·  211.037 μέλη

  Music2Titan: ροκ στην τροχιά του Κρόνου

  vouliakis
  02.12.2004, 23:32


  Τέσσερα ηχογραφημένα ποπ τραγούδια θα φτάσουν στις 14 Ιανουαρίου 2005 στον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου, ως οι μουσικοί «επιβάτες» της ευρωπαϊκής διερευνητικής συσκευής Huygens.

  Το Huygens θα αποδεσμευθεί από το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο, και θα πέσει με αλεξίπτωτο στον μυστηριώδη Τιτάνα, προκειμένου να ελέγξει αν η επιφάνειά του καλύπτεται από λίμνες παγωμένου φυσικού αερίου.

  Η ESA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος), που ανέλαβε την ανάπτυξη του διερευνητή, ξεκίνησε το πρόγραμμα Music2Titan (Μουσική στον Τιτάνα) προκειμένου να εξάψει το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και για «να αφήσει ένα ίχνος της ανθρωπότητας στο άγνωστο».

  Τα τραγούδια τιτλοφορούνται Lalala, Bald James Dean, Hot Time και No Love και είναι έργα των Γάλλων συνθετών Ζιλιέν Σιβάνς και Λουί Αερί οι οποίοι επελέγησαν από την ESA.

  'Oσον αφορά τους ακροατές στη Γη, τα τέσσερα τραγούδια του Τιτάνα θα είναι διαθέσιμα από τις 21 Δεκεμβρίου στο δικτυακό τόπο του Music2Titan.

  «Το Music2Titan ανακλά τη θέληση να διανθίσουμε τη Γη και το Διάστημα με επαναστατικά έργα τέχνης, να εξοικειώσουμε τον κόσμο με τα διαστημικά ταξίδια και την πιθανή ύπαρξη ζωής πέρα από τη Γη [...] Είναι επίσης ένας τρόπος να προσφέρουμε μερικές στιγμές ονείρου σε αυτή τη δύσκολη εποχή της ιστορίας μας και να προωθήσουμε να ταξίδια πέρα από τα συμβατικά σύνορα» σχολιάζει ο Σιβάνζ.

  Ο συνθέτης ξεκίνησε την καριέρα του ως DJ στην ηλικία των δέκα ετών και μαζί με τον φίλο του Λoυί Αερί άνοιγε τις συναυλίες του Ντέιβιντ Μπάουι και των Rolling Stones.

  Τώρα, η μουσική του θα εξαπλωθεί μέχρι την τροχιά του Κρόνου.

  Δεν θα είναι πρόκειται πάντως για την πρώτη φορά που μουσική από τη Γη ταξιδεύει στο Διάστημα. Η διερευνητική συσκευή Beagle 2, που συνετρίβη στον Αρη πέρυσι τα Χριστούγεννα, ήταν προγραμματισμένη να ρυθμίσει να όργανά της κατά την άφιξή της στον πλανήτη χρησιμοποιώντας μια μελωδία που συνέθεσε το βρετανικό συγκρότημα Blur.

  Πηγή: tech.pathfinder.gr

  Υ.Γ.: Το λογότυπο του προγράμματος σχεδιάστηκε από τη γνωστή ομάδα γραφιστών Banana Republic