ελληνική μουσική
341 online   ·  209.555 μέλη

Σεμινάριο Παλαιάς και Παραδοσιακής Μουσικής!!!

fibonazzi
Βασική Νότα
Chat
25.07.2009, 02:14

To Βάζω εδώ γιατί εμένα με ενδιαφέρουν περισσότερο τα πλήκτρα (τσέμπαλο!) αλλά ενδιαφέρει και άλλες κατηγορίες μουσικών, όπως έγχορδα και πνευστά!

 

Θερινή Ακαδημία

παλαιάς και παραδοσιακής μουσικής Αρναίας ‘09

 

Στην ιστορική και πανέμορφη Αρναία, στη Χαλκιδική θα πραγματοποιηθεί από τις 27-30 Αυγούστου 2009, η θερινή Ακαδημία παλαιάς και παραδοσιακής Μουσικής.

 

Στόχος είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ των μουσικών που ασχολούνται ήδη ή θέλουν να αποκτήσουν μια πρώτη εμπειρία με την παλαιά μουσική (μεσαιωνική, αναγεννησιακή και μπαρόκ), είτε να γευτούν τα τοπικά μουσικά ιδιώματα από επαγγελματίες οργανοπαίχτες.  Ο τρόπος παιξίματος και η δεξιοτεχνία κάθε οργάνου θα εξεταστεί με τη γνώση που είτε κληροδοτήθηκε από τη ζωντανή παράδοση, στόμα με στόμα, είτε ανακαλύφθηκε εκ νέου, μέσω της μελέτης των ιστορικών πηγών.

 

Ατομικά μαθήματα μουσικής, συναυλίες, διαλέξεις, εκθέσεις μουσικών οργάνων αλλά και τουριστικές δράσεις για γνωριμία της περιοχής και των εθίμων της, είναι το καθημερινό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή νέων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Η διοργάνωση είναι της Μουσικής Σχολής του Αριστοτέλειου πνευματικού κέντρου του Δήμου Αρναίας και με την υποστήριξη της Νομαρχίας Χαλκιδικής, η θερινή Ακαδημία παλαιάς και παραδοσιακής Μουσικής, θα φιλοξενηθεί στις αίθουσες της μουσικής σχολής και του ιστορικού Δημοτικού σχολείου, ενώ η διαμονή στους ξενώνες παραδοσιακής αρχιτεκτονικής συμπεριλαμβάνεται στα δίδακτρα.

 

Διδάσκουν:

Βασίλης Τσοτσόλης : μπαρόκ βιολί

Γιώργος Ζαχαρούδης : μπαρόκ βιολί

Μαρίνη Πεϊκίδου : μπαρόκ βιόλα

Ιάσσονας Ιωάννου : μπαρόκ τσέλο

Δημήτρης Τίγκας : Βιολόνε

Νίκος Παναγιωτίδης : αναγεννησιακό λαούτο, μπαρόκ κιθάρα, θεόρβη

Φώτης Κουτσοθόδωρος : μπαρόκ κιθάρα

Γεράσιμος Χοϊδάς : τσέμπαλο

Γιώργος Θέμελης : μπάσο κοντίνουο

Κωστής Παπάζογλου : flauto dolce e traverso, αναγεννησιακές φλογέρες

και μουσική δωματίου

Και οι :

Βασίλης Κασούρας : παραδοσιακά νυκτά όργανα (λαούτο, ούτι, σάζι κ.λ.π.)

Κυριάκος Γκουβέντας : παραδοσιακό βιολί

 

Την τελευταία μέρα, Κυριακή 30 Αυγούστου, ώρα 19.00 θα δοθεί μεγάλη συναυλία με καθηγητές αλλά και σπουδαστές της θερινής Ακαδημίας, στο νέο πολιτιστικό κέντρο, ένα θέατρο που εγκαινιάστηκε φέτος  χωρητικότητας 300 θέσεων. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακό δείπνο και πολλές μουσικές εκπλήξεις.

 

Κόστος συμμετοχής στην θερινή Ακαδημία  €200 (περιλαμβάνει διαμονή και δίδακτρα),

ενώ για την Συναυλία λήξης της Ακαδημίας (30 Αυγούστου – 19:00) €20 (παρακολούθηση συναυλίας στο Πολιτιστικό κέντρο και δείπνο).

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 23720 21024 – 6932571696

& στο : arnaiamusic@mail.gr>

Διοργάνωση : Μουσική σχολή Δήμου Αρναίας

Καλλιτεχνική διεύθυνση : Κωστής Παπάζογλου

Οργάνωση παραγωγής : Μανόλης Στροίκος

 

ΥΠΑρΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕΛΙΔΑ Στο facebook:

 

http://www.facebook.com/home.php#/event.php?eid=213607360084&ref=mf

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Orfeus στις 25-07-2009 11:25 ]


#1   
luisarmstrong
Βασική Νότα
Chat
26.07.2009, 16:18

Πολυ ενδιαφερον!!!!!!!!εδω και καιρο εψαχνα κατι κατι τετοιο γιατι ηθελα να μαθω για το τσεμπαλο,μια και ειναι προγονος του αγαπημενου μου μουσικου οργανου!!!!!!!!μακαρι να μπορεσω να παω!!!!!!!{#emotions_dlg.clap}


#2   
VagelisGan
Περαστική Νότα
Chat
20.08.2009, 11:22

Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται αν και το είδα λιγάκι αργά.. Παρ'όλα αυτά πιστεύω να τα καταφέρω και να έρθω.                                                               Wink


#3   
cembalo
Περαστική Νότα
Chat
20.08.2009, 13:36

Καλημέρα σε όλους

διδάσκω τσέμπαλο στο εν λόγω σεμινάριο. Χαίρομαι που υπάρχει ενδιαφέρον και θα χαρώ να προσφέρω ό,τι πληροφορία παραπάνω χρειάζεστε για το σεμινάριο, είτε σας ενδιαφέρει το τσέμπαλο είτε κάποιο άλλο όργανο/μάθημα. Θα χαρούμε όλοι να σας καλωσορίσουμε κοντά μας στην όμορφη Αρναία (που κι εγώ δεν έχω ξαναπάει αλλά από ότι φαίνεται είναι ένα υπέροχο μέρος που θα μας εμπνεύσει όλους!)

Να διευκρινίσω επίσης πως το μάθημα του τσέμπαλου δεν απευθύνεται μόνο σε τσεμπαλίστες, αλλά σε οποιονδήποτε παίζει π.χ. πιάνο και επιθυμεί να γνωρίσει αυτό το όργανο που δεν βρίσκεται τόσο εύκολα στη χώρα μας!

 

Όποιος θέλει μπορεί να ρωτήσει εδώ ή να μου στείλει ΠΜ.

Ευχαριστώ και καλή συνέχεια στο καλοκαίρι

Γεράσιμος Χοϊδάς


#4