ελληνική μουσική
631 online   ·  209.877 μέλη

Lumiere Brother (Θανάσης Χριστοδούλου) - Fiction

jorge
17.09.2009, 01:14

Lumiere Brother
Fiction
Hμ. Κυκλοφορίας: 5 Οκτωβρίου

“Ο ανεκπλήρωτος έρωτας είναι η τελειότερη μορφή Τέχνης”
-- Oscar Wilde--

Όλοι έχουμε ευχηθεί σε κάποιο σημείο της ζωής μας να είχαμε ένα προσωπικό soundtrack που θα έπαιζε μόνο για εμάς, συνοδεύοντας τις μικρές ή μεγάλες, αλλά πάντα σημαντικές στιγμές της. Ο Lumiere Brother (κατά κόσμον Θανάσης Χριστοδούλου) δημιούργησε το δικό του και το μοιράζεται μαζί μας με τη μορφή του πρώτου του προσωπικού δίσκου με τίτλο «Fiction».
Από τις εναρκτήριες κιόλας νότες του, το «Fiction» πλάθει μια ατμόσφαιρα παραμυθιού που θυμίζει ταινία του Tim Burton ντυμένη με τη μαγική μουσική του Danny Elfman, ένα σύμπαν σκοτεινά ρομαντικό με ρίζες στον ποπ κλασικισμό των ELO, τα ακαταμάχητα ρεφρέν των Beatles και τις trθs franηais συνθέσεις του Satie και του Debussy.


Οι πρωταγωνιστές του «Fiction» δεν είναι τέλειοι – το ίδιο ισχύει και για τις (ανεκπλήρωτες) ερωτικές τους ιστορίες που ο Lumiere Brother αφηγείται με ψυχαναλυτική διάθεση, ξεφεύγοντας από το ρόλο του απλού παρατηρητή και δανειζόμενος λίγη από τη σοφία του Oscar Wilde. Το όνομά του, άλλωστε, δεν το επέλεξε τυχαία: όταν γράφει τα τραγούδια του τα συνδέει πάντα με κινηματογραφικές ιστορίες, αντλώντας την πρώτη του έμπνευση από την πατρίδα των ίδιων των αδελφών Lumiere, τη Lyon, στην οποία ζούσε ως φοιτητής.


Πέρα από τις κινηματογραφικές εξιστορήσεις, όμως, ο Lumiere Brother τολμά να αποκηρύξει την κιθάρα .και να «χτίσει» τις συνθέσεις του πάνω στο πανταχού παρόν πιάνο.  «Ήθελα να αποδείξω ότι μπορώ να φτιάξω ένα πλήρες indie Pop album χωρίς κιθάρα» δηλώνει απλά.  Η κιθάρα ήταν όργανο με το οποίο συνδέθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο πατρινό συγκρότημα Serpentine, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και το οποίο κυκλοφόρησε το ΕΡ «City Closed For Now» το 2007. Από το ίδιο συγκρότημα έκανε το ξεκίνημά της και η αδερφή του, Μonika, της οποίας ο Θανάσης αποτελεί μέντορα και πνευματικό δάσκαλο, αφού της εμφύσησε αγάπη για τη μουσική και πολύτιμες γνώσεις. Τελικά τον «πρόλαβε» δισκογραφικά επειδή εκείνος προτίμησε να ολοκληρώσει τις σπουδές του πριν αφοσιωθεί στην ηχογράφηση του «Fiction».


Συνοδευόμενος από ακορντεόν, αρμόνιο, μελόντικα, μεταλλόφωνο, synthesizer, μπάσο, drums και τα ονειρικά κοριτσίστικα φωνητικά που προσδίδουν μια απόκοσμη αθωότητα στις εικόνες του, ο Lumiere Brother αφήνει τη φαντασία που σε οδηγεί στην επινόηση σεναρίων που μετουσιώνονται σε ταινίες να κατευθύνει το «Fiction». Κουβαλούσε, άλλωστε, αυτά τα κομμάτια μέσα του τόσο έντονα, που χρειάστηκε μόλις 2 εβδομάδες για την ηχογράφηση του δίσκου που έγινε με τη συμβολή του Ottomo (Μonika) στην παραγωγή.


www.myspace.com/lumierebrother

επισυναπτόμενα: Lumiere_Cover.jpg