ελληνική μουσική
445 online   ·  209.158 μέλη

2η Mπιενάλε της Αθήνας 2009

Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
17.09.2009, 20:08

 2η Mπιενάλε της Αθήνας 2009

 Συναυλία:  

Sigmatropic,
Τasman  
Katerina Undo

 Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης 21.30

Πλατεία Νερού-Κτίριο Πεζογέφυρας
(δίπλα στο κτίριο του Τae-Kwon-Do)

Στάση Τραμ: Δέλτα Φαλήρου

 Είσοδος Ελεύθερη

 Sigmatropic

 Έναν σχεδόν χρόνο έπειτα από την τελευταία τους εμφάνιση, οι Sigmatropic επιστρέφουν εμφανώς ανανεωμένοι, με καινούργια σύνθεση. Η καινούργια, τέταρτη φάση του συγκροτήματος δείχνει μια στροφή σε έναν πιο άμεσο ήχο, με ακουστικές αποχρώσεις που δένουν με τα ηλεκτρονικά, ενώ τα ηλεκτρικά όργανα υπογραμμίζουν πάντα τα πιο έντονα περάσματα.

 Στην εμφάνισή τους το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Νερού (παραλία Παλαιού Φαλήρου, όπισθεν του σταδίου Tae Kwon Do), στo πλαίσιο της 2ης Biennale της Αθήνας, θα ρίξουν το βάρος στο πιο πρόσφατο άλμπουμ τους Dark Outside (2007), στο EP Ours at Least (2007), αλλά και στα προηγούμενα Random Walk (1998) και Sixteen Haiku and Other Stories (2003), μαζί με κάποια δείγματα από την επόμενη δουλειά τους και σε κάποιες διασκευές που λάτρεψαν.

 Οι Sigmatropic είναι:

Άκης Μπογιατζής: φωνή, μπάσο, ψηφιακά δείγματα, προγραμματισμός

Γιάννης Τρυφερούλης: τύμπανα

Θοδωρής Πιστιόλας: ακουστική κιθάρα, πιάνο, Theremin

Πάνος Λαπούσης: πλήκτρα

Φοίβος Ζήτης: ηλεκτρική κιθάρα

 

 Τasman

 Ο Tasman (Τάσος Παπαστάμου) γεννήθηκε το 1974 από μουσική οικογένεια, σπούδασε βιολί και σε ηλικία 19 ετών έγινε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, όπου και συμμετείχε μέχρι το 2003.

 Oι μουσικές επιρροές του, όμως, δεν ήταν μόνο κλασικές, και ο ήχος του ηλεκτρικού βιολιού ήταν κάτι που άρχισε να εξερευνεί από το 1994, όταν και έγινε μέλος των “Closer”.
Μαζί τους ξεκίνησε μια πολύχρονη συνεργασία, η οποία οδήγησε στην κυκλοφορία αρκετών άλμπουμ.
Περιόδευσαν στην Αγγλία, εμφανίστηκαν στο Synch και στο Rocwave Festival, δίπλα σε σημαντικά ονόματα της ελληνικής και παγκόσμιας εναλλακτικής σκηνής.
Η συνεργασία τους διήρκησε μέχρι το 2007.

Ταυτόχρονα, συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες και περιόδευσε σε πολλές χώρες του κόσμου, συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Μόντρεαλ με την Κρίστη Στασινοπούλου.

 Το 2007 αποφάσισε να ξεκινήσει μια πιο προσωπική, αλλά διόλου μοναχική πορεία. Έγραψε τη μουσική για τη μικρού μήκους ταινία της Χλόης Μάντζαρη “Ο τοίχος” και λίγο αργότερα συνεργάστηκε με τη χοροθεατρική ομάδα “Χοροροές” της Σοφίας Σπυράτου, αναλαμβάνοντας τη μουσική παραγωγή σε παραστάσεις της.
Παράλληλα, ηχογραφεί το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ “Solace”, το οποίο κυκλοφορεί το φθινόπωρο του 2009 από την Undo Records/ΕΜΙ.
Στο Solace, τα βιολιά και τα μαντολίνα του Tasman συνοδεύονται από break beat και παραμορφωμένες λούπες.
H Σοφία Παπάζογλου τραγουδάει σε Dub ηχοχρώματα και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ντύνει με τη φωνή του το πιο “σληροπυρηνικό” κομμάτι του άλμπουμ.

 Στη 2η Μπιενάλε της Αθήνας, o Tasman θα παρουσιάσει μέρος της προσωπικής του δουλειάς και θα αυτοσχεδιάσει (με τη βοήθεια του ηλεκτρικού του βιολιού και μαντολίνου) δημιουργώντας μελωδικά, απόκοσμα αλλά και θορυβώδη ηχητικά τοπία.

 

Katerina Undo/ Dive into ritual noise

 Πειραματική οπτικοακουστική performance με Theremin.
Η performance επικεντρώνεται στην ηχητική απόδοση του παρεμβαλλόμενου χώρου μεταξύ πομπού και δέκτη, στην ένταση που δημιουργεί η  προσέγγιση.  

 

 Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

 Ώρα έναρξης 21.30

Πλατεία Νερού-Κτίριο Πεζογέφυρας
(δίπλα στο κτίριο του Τae-Kwon-Do)

Στάση Τραμ: Δέλτα Φαλήρου

 Είσοδος Ελεύθερη


#1