ελληνική μουσική
341 online   ·  209.555 μέλη

Άλλο ένα ξεκίνημα...

ikaravas
Περαστική Νότα
Chat
23.09.2009, 23:57

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι καινούργιος στην παρέα σας.... είμαι φοιτητής...και πρόσφατα εγγράφηκα για μαθήματα πιάνο στο τοπικό Ωδείο.
Ήθελα πάντα να μάθω πιάνο, και πλέον το αποφάσισα (έστω και καθυστερημένα). Αν και πολύ πιθανό να μου πουν και στο Ωδείο κάποια πράγματα, θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτήσεις για τις δικές σας εμπειρίες.

Δεν έχω κάποια άλλη εκπαίδευση σχετικά με μουσική.Πιστεύετε ότι θα μπορούσα να επισπεύσω όμως κάπως την εκπαίδευση μου πάνω στο πιάνο; (μιας και είμαι λίγο μεγάλος ηλικιακά) Έχω ακούσει διάφορα για τα επίπεδα / διπλώματα ... αλλά δε μου λένε πολλά... μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνουν στην πραγματικότητα; Αυτή την στιγμή στο σπίτι έχω ένα midi controller με 49 πλήκτρα, πιστεύετε για εξάσκηση σπίτι είναι αρκετό για αρχή;

Τέλος αν πιστεύετε ότι σαν πρωτάρης υπάρχει κάτι που ίσως είναι χρήσιμο να γνωρίζω... πείτε το!

Ευχαριστώ. Να'στε καλά.


#1   
marilloumajore
Συγχορδία Μινόρε
Chat
24.09.2009, 08:33

Προφανως μιλας για κλασσικο πιανο, ετσι???

 


#2   
music4everyone
Περαστική Νότα
Chat
25.09.2009, 01:56

Λοιπόν αν και δεν έχω ιδέα τί είναι το mini controller,θα σου πρότινα να πάρεις για αρχή άν όχι κλασσικό πιάνο,τα οποία είναι πανάκριβα,ένα ηλεκτρικό πιάνο ή τελοσπάντων κάτι που να έχει πλήκτρα περίπου ίδιου βάρους με του κλασσικού πιάνου.Είχα αρχίσει εξάσκηση με αρμόνιο και όσο ανέβαινε η δυσκολία των κομματιών,ενώ τα έβγαζα άνετα στο αρμόνιο,στο πιάνο είχα ένα θεματάκι καθώς δεν είχαν δυναμώσει τα δάχτυλά μου...Καλή αρχή!


#3