ελληνική μουσική
207 online   ·  209.181 μέλη

Το Χίππικο Πάρτυ της Emily Loiseau

Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
19.11.2009, 17:20

Emily Loizeau

"Pays Sauvage"Τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο της “On the Far Side of the World”, η Emily Loizeau επιστρέφει με το ολοκαίνουργιο "Pays Sauvage", δηλαδή "Wild Country", στα αγγλικά, το πρώτο της για το νέο της διεθνές label, την Bella Union.

Μακριά από εσωστρεφείς ψιθύρους και εύθραυστα ηχοτοπία, που συνήθως χαρακτηρίζουν τους νέους singer/songwriters, η Emily βαδίζει περισσότερο στο δρόμο του Ρεμπώ και του Κέρουακ, της Nina Simone και του Tom Waits.

Για το "Pays Sauvage" απομονώθηκε σ' ένα αγροτόσπιτο της Νότιας Γαλλίας Ardθche προκειμένου να γράψει. Μετέτρεψε όμως την παραγωγή και την ηχογράφηση σε ένα "χίππικο πάρτι", προσκαλώντας φίλους μουσικούς και αφήνοντας τους ελεύθερους να δημιουργήσουν, στοχεύοντας, σοφά, σε μία πραγματικά διονυσιακή ηχογράφηση. Ανάμεσα τους ο Herman Dόne και μέλη των Moriarty.

Πιστή στο πνεύμα των λαϊκών παραδόσεων, της folk, των Blues και της country, η Γαλλοαγγλίδα μποέμ ενσωματώνει επιρροές από Gospel, African, cabaret, country, Swing και φυσικά chanson σε ένα άλμπουμ αστικής folk που θα συγκινήσει όσο λιγοστά αυτή τη χρονιά.

Δείτε εδώ το video "Sister" από το νέο άλμπουμ της Emily Loizeau: http://www.youtube.com/watch?v=YRXv8Pbmy7M

 

 


#1