ελληνική μουσική
126 online   ·  208.910 μέλη

Κατοχύρωση μουσικής σε συμβολαιογράφο

NikosVy
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
05.09.2012, 11:25

εκτός και αυτό

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : NikosVy στις 10-09-2012 18:44 ]


#21   
Katzenfreund
Βασική Νότα
Chat
05.09.2012, 13:18

Εάν όντως «το ποσό που δίνει το ταχυδρομείο σε περίπτωση απώλειας είναι ένα "κατ' αποκοπή ποσό", π.χ. 20 ευρώ που ορίζεται αποκλειστικά από το ταχυδρομείο», τότε ποια η σημασία της δηλωμένης αξίας και γιατί ζητείται?

Εάν όμως η δηλωμένη αυτή αξία «δεν έχει καμία σχέση με την αξία του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας», αυτό είναι ευχάριστο, επειδή δεν καθορίζει εκ των προτέρων σε χρόνο ανύποπτο το ποσό της αποζημίωσης που τυχόν επιδικαστεί.

Αναμφισβήτητα η διαδικασία αυτή δεν αποτελεί επίσημη κατοχύρωση πνευματικής ιδιοκτησίας. Ούτε αποδεικνύει ότι ο αποστολέας και παραλήπτης του φακέλου είναι ο συνθέτης του περιεχομένου. Εφ’ όσο όμως εμπειρογνώμονας πιστοποιήσει ότι το σφράγισμα του φακέλου δεν έχει παραβιαστεί, τότε αποδεικνύεται σε κάθε λογικό άνθρωπο ότι ο αποστολέας είχε στην κατοχή του τη μουσική προτού αυτή κυκλοφορήσει από τον εναγόμενο και προηγείται χρονολογικά στη διεκδίκηση του πνευματικού δικαιώματος. Αυτό που απομένει είναι ο δικαστής να κρίνει με βάση τη λογική και όχι τυχόν νομοτυπικές σοφιστείες που την παραβιάζουν.


-----------------
Πληροφορία δεν είναι γνώση. Γνώση δεν είναι σοφία. Σοφία δεν είναι αλήθεια. Αλήθεια δεν είναι ομορφιά. Ομορφιά δεν είναι αγάπη. Αγάπη δεν είναι μουσική. Η μουσική είναι η καλύτερη. (Frank Zappa)

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Katzenfreund στις 05-09-2012 13:51 ]


#22   
KrisB
Περαστική Νότα
Chat
06.05.2015, 10:10

Παράθεση:
 

Το επόμενο "προβλημα" που εχει η συμβολαιογρταφική πράξη είναι η αξία που της δίνεις. Αν π.χ. καταθεσεις ένα CD με 20 τραγούδια θα σε ρωτήσει ο συμβολαιγράφος πιά αξία χρηματική έχουν αυτά τα τραγουδια. Αναλόγως θα υπολογίσει και την αμοιβή του. Ασ πούμε ότι λες εσυ τα τραγουδια εχουν μια χρηματική αξία 10.000. Ο συμβολαιογραφος θα κοιταξει την ταμπελλα και θα σου ζητήσει - ασ πούμε -  100 ευρω.  Αγαπητέ το παραπάνω είναι ανακριβές (ή εάν κάποιος συμβολαιογράφος "υπολόγισε" την αμοιβή του με αυτό τον τρόπο, δεν ήταν νόμιμος)

Η συγκεκριμένη πράξη είναι "πάγια πράξη" και λέγεται "πράξη κατάθεσης εγγράφων".

Tο κόστος της υπολογίζεται (σύμφωνα με το νόμο), ανάλογα του αριθμού των φύλλων που έχει συνταχθεί (συνήθως ένα φύλλο, άντε μετά βίας δύο). Στο τέλος της πράξης αναφέρεται αναλυτικά η αμοιβή του συμβολαιογράφου και τα δικαιώματα των  υποχρεωτικών ταμείων.

Δούλευα 9 χρόνια σε συμβολαιογράφο και είχα κάνει εκατοντάδες τέτοιες πράξεις (την ίδια πράξη κάνουν και για προκηρύξεις διαγωνισμών με δώρα).

Κανονικά (πριν από δύο χρόνια) το κόστος ήταν γύρω στα 50 ευρώ (μην περιμένεις ρέστα από το ακριβές ποσό που είναι 45 και κάτι ψιλά :Ρ).

Τώρα εάν η πράξη είναι ένα φύλλο, αλλά το υλικό που θα καταθέσει κάποιος είναι π.χ. μια εγκυκλοπαίδεια..... μπορεί να σου ζητήσει περισσότερα χρήματα, επειδή θα του πιάσει πολύ χώρο στο αρχείο του, αλλά και πάλι θα είναι παράνομος...

:)


#23   


Αυτά τα διάβασες;