ελληνική μουσική
249 online   ·  209.041 μέλη

Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού σε 8 dvd's και βιβλία

Thanasis-Gioglou
Φθασμένος
Chat
08.01.2010, 09:29

Ίσως να έχετε δει και διαφημιστικό στην τηλεόραση...Από χθες στη Θεσσαλονίκη και την επαρχία και από σήμερα στην Αθήνα μαζί με το "Διπλό Τηλέραμα" θα διανέμεται μια κασετίνα με 8 dvd's και 8 βιβλία με την Ιστορία του λαϊκού τραγουδιού.Η επιμέλεια είναι του Κώστα Μπαλαχούτη και η σκηνοθεσία του Αντώνη Μποσκοϊτη. 

Oι εντυπώσεις μου από το πρώτο (40λεπτο) dvd που είναι αφιερωμένο στο Στέλιο Καζαντζίδη είναι πολύ καλές. Υπάρχουν μικρές συνεντεύξεις σημαντικών καλλιτεχνών του λαϊκού τραγουδιού, πολλοί εκ των οποίων είχαν συνεργαστεί με τον Καζαντζίδη, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Νταλάρας,Λευτέρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Νικολόπουλος, Τάκης Σούκας,Γιώργος Κατσαρός, Γιώτα Λύδια, Πίτσα Παπαδοπούλου, Σπύρος Ζαγοραίος, Μάνος Παπαδάκης, Μιχάλης Μενιδιάτης, Γιάννης Ντουνιάς, Στέλιος Περπινιάδης, ο Γιώργος Λιάνης κ.α. Εκτός από τη γνώμη τους για τον Καζαντζίδη , λένε πολλά γνωστά και άγνωστα περιστατικά από τη γνωριμία τους με το Στέλιο. Ενώ όταν αναφέρονται σε κάποια τραγούδια, από κάτω ακούγεται και το αντίστοιχο τραγούδι με τον Καζαντζίδη, ο οποίος εμφανίζεται σε κάποια παλιά πλάνα από τη συνέντευξή του στο Γιώργο Λιάνη στα μέσα της δεκαετίας του '70.

Είχα πολύ καιρό να δω ένα αξιόλογο αφιέρωμα για τον Καζαντζίδη και φαντάζομαι πως εξίσου αξιόλογα θα είναι και τα επόμενα dvd της σειράς.
Σημαντικές πληροφορίες επίσης, για όποιον θέλει να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο του λαϊκού τραγουδιού, υπάρχουν και στο 1ο βιβλίο.

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Thanasis-Gioglou στις 08-01-2010 09:29 ]


#1   


Αυτά τα διάβασες;