ελληνική μουσική
170 online   ·  209.542 μέλη

Υπέρ και Κατά για les paul και tele

Nicolas87
Περαστική Νότα
Chat
24.01.2010, 20:45

Γεία σας ,

Καλή χρονιά εύχομαι σε όλα τα μέλη με υγεία και χάρα!Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ και παντελώς άσχετος κιθαρίστας...Είμαι σε δίλλημα ανάμεσα σε gibson les paul studio και american standard tele ή highway one tele..Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες,τις εμπειρίες σας και γενίκα τα υπέρ και τα κατά αυτών των κιθάρων.Τα ακούσματα μου είναι ροκάκια ελληνίκα και ξένα...hard rock..80's metal..klp.Strat δε θέλω γιατί δεν μου αρέσει οπτικά.Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι εχώ δοκιμάσει και les paul και tele και σίγουρα οι tele μου είναι πιο βολικές...Παίζει ρόλο αυτό ή είναι απλά μια συνήθεια?Δηλαδή αν εν τέλει πάρω les paul θα αργήσω να την συνηθίσω?Θα μου φανεί βουνό??

Ευχαριστώ προκαταβολικά

 

 


#1   
takispag
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
25.01.2010, 07:40

Το ότι σου είναι πιο βολικές οι tele είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να νιώθεις άνετα με το όργανο. Αν και λάτρης της Les Paul (εμένα η LP με βόλεψε) θα σου έλεγα να πας προς την Tele.

Βέβαια, να υπολογίσεις λίγο καλύτερα και ηχητικά τι είναι αυτό που θες, γιατί είναι διαφορετικός πολύ ο ήχος της μιας απ'την άλλη. Αν δεν είσαι σίγουρος μη βιαστείς, δοκίμασε ξανά και ξανά τις κιθάρες, μέχρι να αρχίσεις να κλίνεις κάπου.


#2   
guitarteacher
Φθασμένος
Chat
26.01.2010, 16:46

Καλησπερίζω όλα τα καλά παιδιά του forum{#emotions_dlg.smartass}

Φίλτατε Nicolas87,

Σύμφωνα με τα δεδομένα σου (ακούσματα κτλ...), θεωρώ πως η καταλληλότερη επιλογή θα είναι αυτή της Tele{#emotions_dlg.yes}

Οι Gibson Les Paul είναι αναμφίβολα Κορυφαίες  Κιθάρες αλλά με πολύ συγκεκριμένο "κύκλο εργασιών"!Με λίγα λόγια, δεν είναι "εργαλείο για όλες τις δουλειές..."!Και σε καμία περίπτωση, δεν "ταιριάζουν" σε αρχάριο, παρά μόνο σε κιθαρίστα που γνωρίζει αρκετά το "αντικείμενο"!

Ελπίζω να σε βοήθεισα{#emotions_dlg.helpsmilie}

Φιλικά,


#3   
nschor
Περαστική Νότα
Chat
29.01.2010, 10:53

Πάρε tele.

Από  αυτά που λες σου ταιριάζει καλύτερα.

Συμφωνώ σε όσα ειπώθηκαν ήδη.

Άσε που οι gibson les paul studio δεν είναι και τόσο καλές.......

 


#4