ελληνική μουσική
116 online   ·  209.860 μέλη

Βοήθεια σε έναν αρχάριο

karlito83
25.01.2010, 21:19

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ασχοληθώ να μάθω να παίζω κιθάρα.ποιό είδος κιθάρας είναι καλύτερο για κάποιον που τώρα θέλει να αρχίσει τα πρώτα του βήματα?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές!


gogos81
26.01.2010, 01:06
καταρχάς,για να μάθεις καλή κιθάρα και συγχρόνως και μουσική,αρχίζεις με κλασσική... τώρα,αν θες να μάθεις κάποια βασικά πράγματα για να παίζεις μόνος σου,με την παρέα σου,τέτοια φάση,προτείνω ακουστική κιθάρα,αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα σε βολέψει λογώ του ότι δεν έχεις παίξει ποτέ και τα δαχτυλά σου είναι ακόμα "νωπά" για τις μεταλλικές χορδές της ακουστικής
evgeniosasteris
11.02.2010, 13:20

Καλή αρχή λοιπόν!Smile

Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις με κλασική γιατί θεωρώ πιο σημαντικό να μάθεις από την αρχή να δουλεύεις σωστά με όλα τα δάχτυλα του δεξιού χεριού και όχι μόνο με την πένα. (Το αριστερό χέρι δεν έχει διαφορές.)

Ακόμη, η κλασική σου δίνει νομίζω τον μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στις μουσικές επιλογές καθώς μπορείς να παίξεις σχεδόν τα πάντα. (Εντάξει, για κάθε είδος μουσικής υπάρχει και η κατάλληλη κιθάρα αλλά για αρχή δεν νομίζω πως θα βλέπεις μεγάλες διαφορές.)

Τέλος, επειδή η ακουστική έχει συρμάτινες χροδές, υπάρχει πάντα ένας μικρός κίνδυνος τραυματισμού, οπότε καλύτερα να τον αποφύγεις.

Πάντως είναι καθαρά δικό σου θέμα και προτείνω η επιλογή σου να είναι πραγματικά αυτή που θέλεις εσύ.

Φιλικά,

Ευγένιος