ελληνική μουσική
389 online   ·  207.896 μέλη

Συναυλίες Μουσικού Καφενείου και Κεντρικού Ωδείου

marylin
Βετεράνος
Chat
27.01.2010, 21:03

KΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 22:00- ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΤΗΝΟΥ 12, ΚΥΨΕΛΗ

O Kώστας Παπαδόπουλος και οι μαθητές του τμήματος παραδοσιακής μουσικής του Κεντρικού Ωδείου θα εμφανιστούν στο χώρο του Μουσικού Καφενείου (Πατησιών και Τήνου 12, στάση Κεφαλληνίας, τηλ. 210 8217844) την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 22:30 και θα ερμηνεύσουν μαζί παλιές και νέες επιτυχίες που θα μας συγκινήσουν.

................................................................ 


Ο Κώστας Παπαδόπουλος με την συνεχή παρουσία του τα τελευταία πενήντα χρόνια, αναδείχτηκε και καταξιώθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους σολίστες μπουζουκιού όλων των εποχών. 

Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους λαϊκούς δημιουργούς, όπως Μ. Βαμβακάρη, Β. Τσιτσάνη, Γ. Παπαϊωάννου, Δ. Γκόγκο (Μπαγιαντέρας), Απ. Καλδάρα, Ακ. Πάνου, κ.α., ηχογραφώντας τα πιο ιστορικά τραγούδια τους. 

Επίσης, έπαιξε σε λαϊκά κέντρα και ηχογράφησε μαζί με τους: Στ. Καζαντζίδη, Γρ. Μπιθικώτση, Στρ. Διονυσίου, καθώς και με πολλούς άλλους τραγουδιστές και τραγουδίστριες. 

Από το 1961 συνεργάζεται με τον Μίκη Θεοδωράκη στις πρωτόγνωρες για την εποχή τους λαϊκές συναυλίες του. Στενός συνεργάτης του συνθέτη επί δεκαετίες, εμφανίστηκε μαζί του σε πλήθος συναυλιών παγκοσμίως. Επένδυσε με την μοναδική του τέχνη συνθέσεις όπως: Επιφάνεια, Το τραγούδι του νεκρού Αδελφού, Ζορμπάς, Ρωμιοσύνη, Άξιον Εστί, Μαουτχάουζεν. 

Χαρακτηριστική επίσης είναι η συμμετοχή του και στις μουσικές εμπνεύσεις των Μ. Χατζιδάκι, Στ. Ξαρχάκου, Γ. Μαρκόπουλου, Δ. Μούτση, Γ. Σπανού, Λ. Κηλαηδόνη. 

Με τον Λάκη Καρνέζη υπήρξαν ένα αντικειμενικά, αξεπέραστο ντουέτο μπουζουκιών, ηχογραφώντας μουσικό υλικό το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για τις δεξιοτεχνικές δυνατότητες του οργάνου. 

Ο Κώστας Παπαδόπουλος διδάσκει τρίχορδο μπουζούκι στο Κεντρικό Ωδείο, μεταδίδοντας στις νεότερες γενιές την παράδοση και την τέχνη, του λαϊκού μας οργάνου. Τα μαθήματα είναι ατομικά, παρέχοντας έτσι στον σπουδαστή την δυνατότητα, στην διάρκεια της φοίτησης του, να εξελίξει την τεχνική του κατάρτιση και το προσωπικό μουσικό του ύφος. 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 22.00 - ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΤΗΝΟΥ 12, ΚΥΨΕΛΗ - ΕΙΣΟΔΟΣ 3 ΕΥΡΩ 

“Μια βραδιά στα παλάτια των θεών”

Αφήγηση- τραγούδι – επιμέλεια παράστασης: Μαρία Παπανικολάου

Πρωτότυπη μουσική – μουσική (πιάνο και οργανάκια) – τραγούδι: Κώστας Καραμπερόπουλος

Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό ανάμεσα στους άνδρες και τις γυνάικες;

Πως ήρθαν τα άλογα στη γη;

Ποιος έρωτας έχτισε το πιο όμορφο παλάτι στη γη;Παραμύθια, μουσική, τραγούδια. Μια βραδιά γεμάτη από τη μαγεία των μύθων, των θρύλων και των παραμυθιών με αφήγηση, μουσική αλλά και τραγούδια σε μια ξεχωριστή παράσταση.

Τα τελευταία χρόνια η τέχνη της νεο αφήγησης έχει κερδίσει πολλούς φίλους. Οι νέο αφηγητές αγαπούν τον προφορικό λόγο και αναβιώνουν τις βραδιές, όπου όλοι μαγεμένοι από ιστορίες και παραμύθια ζούσαν μοναδικές βραδιές μακριά από την ταχύτητα των εικόνων και 

κοντά στην εσωτερική ψυχή που ενώνει όλο τον κόσμο μέσα από τα παθήματα των ηρώων που γίνονται και δικές τους.Η Μαρία Παπανικολάου συναντήθηκε με την αφήγηση και το παραμύθι το 2003, αν και πιστεύει πως υπήρχε πάντα μέσα της η ανάγκη να λέει ιστορίες σε κάθε ευκαιρία. Δάσκαλός της ο Στέλιος Πελασγός. Τα τελευταία χρόνια αφηγείται ιστορίες σε κοινό. Έχει κάνει την παραγωγή, την επιμέλεια και έχει ηχογραφήσει μια σειρά από 6 κασέτες με μύθους του Αισώπου (εκδόσεις Σπάθη, 1995), έχει επίσης ηχογραφήσει ένα cd με 12 παραμύθια από τα Μεσόγεια με τίτλο: “Επιστροφή στην παραμυθοχώρα” (2003) που κυκλοφόρησε από το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού. Τα τελευταία 6 χρόνια η αφήγηση είναι το δεύτερό της σπίτι μετά τις εκδόσεις. Αφηγείται σε σχολεία, κατασκηνώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, μπαράκια, θέατρα και χώρους πολιτισμού. Αφηγήθηκε παραμύθια κατά τη διαμονή της στην Αγγλία σε τοπικές βιβλιοθήκες, ενώ πήρε μέρος στο Α’ Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού που διοργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ της Κοζάνης στην Κοζάνη, στο Φεστιβάλ Παραμυθιού στην κοινότητα ΔΙΑΒΑΣΗ, στο 1ο Φεστιβάλ Οβριόκαστρου στην Κερατέα και στο 1ο φεστιβάλ Αφήγησης στην Αθήνα.Ο Κώστας Καραμπερόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στη μουσική. Από την εφηβική ηλικία ασχολείται με τη σύνθεση, την οποία υπηρετεί και επίσημα από το 1994 με την απόκτηση του Διπλώματος Σύνθεσης. Έχει γράψει μουσική για πιάνο, ορχήστρα, χορωδία, θέατρο, βιβλία, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, πολλές εκδηλώσεις και σχολικές παραστάσεις. Από τα έργα του για παραμύθια ξεχωρίζει η μουσική για το «Χρονομάστορα» (εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ 2005). Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, την ΕΣΗΕΑ, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών ως συνθέτης και ερμηνευτής, αλλά και ως χοράρχης των Χορωδιών: Δήμου Παλλήνης, Εκπαιδευτικών Δ/νσης Μαγνησίας (εκκλ. Τμήμα), Εκπαιδευτικών Δ/νσης Β΄Αθήνας. Διετέλεσε, επίσης, μέλος κριτικών επιτροπών για τη μουσική και την τέχνη γενικότερα, όπως και μέλος της κριτικής επιτροπής επιλογής ιστοριών από μαθητές στο Α’ Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού που διοργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ της Κοζάνης εκπροσωπώντας το Υπουργείο Παιδείας. Η σχέση του με την τέχνη συνεχίζεται με τη μελοποίηση και δημιουργία ψηφιακών δίσκων πάνω στο έργο νεώτερων Ελλήνων ποιητών (Δ. Αντωνίου, Αλ.Μάτσα, Ευστρ. Θεοδοσίου,…) και με το έως τώρα λογοτεχνικό του έργο που θα εκδοθεί την άνοιξη του 2010 (ποίηση, διηγήματα, θεατρικά έργα).
ΟΙ ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΟΙ - ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 22.00 - ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΤΗΝΟΥ 12, ΚΥΨΕΛΗ - ΕΙΣΟΔΟΣ 3 ΕΥΡΩ 

Οι "Παραπεταμένοι" με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια ιστοριογραφούν το λαϊκό μας τραγούδι.


mălloŋ quartet - ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 22.00 - ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΤΗΝΟΥ 12, ΚΥΨΕΛΗ - ΕΙΣΟΔΟΣ 3 ΕΥΡΩ 

Συναυλίαμε με το mălloŋ quartet στο Μουσικό καφενείο (Κεντρικό ωδείο) Τήνου 12 , Aθηνα 2108217435 2108217844. Πρωτότυπες συνθέσεις σύγχρονης τζαζ, με crossover διαθέσεις. 
mălloŋ quartet

Σπύρος Ροντογιάννης
σαξόφωνο
Δημήτρης Βαρελάς
keyboards + samples
Γιάννης Βουτσινάς
μπάσο
Αλέξης Αντωνόπουλος
ντραμς
#1   


Αυτά τα διάβασες;