ελληνική μουσική
109 online   ·  209.880 μέλη

Δημοσκόπηση

elzaatar
25.01.2005, 01:12
Στη τελευταία δημοσκόπηση δεν αναφέρονται στους αγαπημένους συνθέτες οι Μούτσης και Μαρκόπουλος τους οποίους θεωρώ σημαντικούς συνθέτες και οι οποίοι είναι από τους αγαπημένους μου. Η ιδιορυθμία του χαρακτήρα τους , τους έχει οδηγήσει στο περιθώριο. Η επιλογή "κάποιος που δεν αναφέρεται εδώ" λύνει το ζήτημα που θέτω , αλλά είναι έτσι; Ποιος είναι αυτός που δεν αναφέρεται εδώ;
Η δική μου σειρά είναι: Θεοδωράκης - Λοίζος - Βαμβακάρης - Τσιτσάνης - Μούτσης - Μαρκόπουλος - Πλέσσας - Σπανός - Τόκας - Λάγιος(πέθανε νωρις) - Κόκοτος - Ξαράκος κ.ά.
Ευχαριστώ
gate
25.01.2005, 12:50
elzaatar έχεις δίκιο. Πολλούς σημαντικούς συνθέτες δεν ανέφερα στη δημοσκόπηση (η οποία πάντως δεν είναι και επίσημη...) και ζητώ συγγνώμη γι' αυτό, αλλά να είστε σίγουροι πως δεν υπήρξε κάποια σκοπιμότητα. Είναι απλώς θέμα τεχνικό...Τόσα περιθωρία είχα, δηλαδή 12 κενά και έπρεπε με κάποιον τρόπο να τα συμπληρώσω. Επίσης δεν είναι καταχωρημένα τα ονόματα με σειρά προτεραιότητας, κατά την εκτίμησή μου, αλλά με εντελώς τυχαία σειρά...

Επίσης, πολύ καλά έκανες και άνοιξες το topic αυτό, ώστε όσοι έχουν προτίμηση σε κάποιον συνθέτη που δεν αναφέρεται στη λίστα, να το αναφέρουν εδώ και να λένε και ό,τι άλλο νομίζουν σε σχέση με αυτόν ή αυτούς που προτιμούν.

Ευχαριστώ για την παρατήρηση
XeniaRodo
25.01.2005, 13:17
Σημαντικός πολύ για μένα είναι και ο Zαμπέτας από τους παλιούς, αλλα αν έχω καταλάβει καλά η ερώτηση ανεφέρεται όχι σε τόσο λαικους δημιουργους.

Δε νομίζω ότι μπορώ να απαντήσω σε αυτή τη δημοσκόπηση...
Yπάρχουν και τόσοι νεότεροι δημιουργοί που εκτιμώ πολύ περισσότερο πχ από τον Tόκα, όπως ο Περίδης, ο Θ. Παπακωνσταντίνου ή ο Aλκίνοος.

και βέβαια αυτοί που αναφέρθηκαν από τον elzaatar παραπάνω...
O Tσιτσάνης είναι σίγουρα στην πρώτη πεντάδα από τους παλιούς.

elzaatar
26.01.2005, 09:15
Gate ως μαθηματικός γνωρίζω το πρόβλημα που υπάρχει στις δημοσκοπήσεις στις οποίες πρέπει να επιλέξεις από μια λίστα. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στις δημοσκοπήσεις που γίνονται για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα οι οποίες εμφανίζονται στα ΜΜΕ και οι οποίες συνήθως δεν παρουσιάζουν την πραγματικότητα.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι το άλλος. Είναι δυνατόν αριθμητικά κάποιος ΑΛΛΟΣ να είναι "δημοφιλέστερος" από τον πρώτο.
Σαφώς μου αρέσει και εμένα ο Ζαμπέτας (τον οποίο ξέχασα) όπως από τους νέους συνθέτες δεν έχω αναφέρει δύο από τους πιο αγαπημένους μου το Μάλαμα και τον Θ.Παπακωνσταντίνου. Θα ανέφερα και τον Πασχαλίδη κ.ά. πολλούς, όπως Πορτοκαλ. - Τσακ. - Μαχαιρ.
Κουβέντα να γίνεται. Είναι καλό για όλους μας. Η δημοσκόπηση ήταν η αφορμή.
Να είστε καλά
jorge
26.01.2005, 10:14
Quote:

Το μέλος gate στις 25-01-2005 στις 12:50 έγραψε:

Είναι απλώς θέμα τεχνικό...Τόσα περιθωρία είχα, δηλαδή 12 κενά ...
Δηλαδή αν σου είχα 40 κενά θα τα συμπλήρωνες ...όλα;;;
Και θα άφηνες το Τάδε Έφη να πάει στο ...πάτωμα;
XeniaRodo
03.01.2007, 11:48
Πού είναι αυτό το θέμα που προτείνουμε δημοσκόπηση?

Πώς λέγεται?

Δε μπορώ να το βρω....