ελληνική μουσική
431 online   ·  208.897 μέλη

Μαθήματα σαξοφώνου για αρχάριο.Τι προτείνετε ιδιαίτερα η ωδείο?

Tempus
Περαστική Νότα
Chat
16.06.2010, 15:09

Καλησπέρα.Είμαι,όπως καταλάβατε,ένας ακόμα μαγεμένος που αποφάσει να πάρει το δρόμο του για το μυστικό όσο πανέμορφο κόσμο της μουσικής.Ως τώρα σύντροφος μου υπήρξε η κιθάρα,μα δυστυχώς δεν έχω θεωρητικό υπόβαθρο..Αποφάσισα επιτέλους να πάρω ζεστά το θέμα..και να αρχίσω σαξόφωνο που πάντα ονειρευόμουν..¨αν όλα πάνε καλά απο το Σεπτέμβριο θα φοιτώ στη Θεσσαλονίκη..έχω ένα δίλημμα,αυτό είναι αν είναι καλύτερο να ξεκινήσω σε ωδείο οπου θα λάβω και το θεωρητικό υπόβαθρο που μου λείπει,η να αρχίσω ιδιαίτερα όπου είναι επισφαλές το αν θα το λάβω όπως πρέπει..επίσης είναι και το θέμα της τιμής που με απασχολεί..¨οσον αφορά καθηγητή έχω ήδη μιλήσει με τον Αντώνη Λαδόπουλο.Ποιά είναι η άποψη σας?Ευχαριστώ για το χρόνο σας..


#1   
vasilisbSax
Σολίστ
Chat
19.06.2010, 13:31

Αφού φίλε μου είσαι από την Ξάνθη και αν μένεις εκεί θα σου πρότεινα να πάς στη φιλαρμονική της πόλης σου και να μιλήσεις με το μαέστρο. Απ' ότι ξέρω όλες οι φιλαρμονικές έχουν μουσικά σχολεία στους κόλπους τους που από κει πλαισιώνεται σιγά σιγά η μπάντα.
Όσο για την καθηγητή που μίλησες δεν έχω λόγους, είναι ένας εξαίρετος μουσικός και δάσκαλος.
Γνώμη μου (το τονίζω αυτό) και πάλι είναι να ξεκινήσεις από τη φιλαρμονική και στην πορεία θα βρεις το δρόμο σου.

Όποια και να είναι η απόφασή σου σου εύχομαι καλή πρόοδο και καλά πνευμόνια... Wink

 


#2   
Tempus
Περαστική Νότα
Chat
21.06.2010, 00:28

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές και τη γνώμη σας.οι απόψεις όμως γύρω απο τη   φιλαρμονική είναι διφορούμενες πρωτίστως ώς προς το άν μπορούν να καλύψουν το θεωρητικό υπόβαθρο,και δευτερευόντος ώς προς το άν θα υπάρχει η απαιραίτητη προσοχή για τα πρώτα βήματα στο όργανο λόγω των απαιτήσεων της φιλαρμονικής,γ αυτό δυσκολεύομαι να πάρω απόφασεις..{#emotions_dlg.blink}{#emotions_dlg.sad}


#3   
oulion
Σολίστ
Chat
26.06.2010, 15:45

Δε συμφωνώ με την ιδέα της φιλαρμονικής, αν κάποιος σκέφτεται να το δει σοβαρά το όλο σκηνικό...Εκτός βέβαια αν μιλάμε για τις μπάντες της Κέρκυρας. Η φιλαρμονική, μπορεί να καλλιεργεί την ομαδική δουλειά, αλλά καταστρέφει τη σολιστική...

Εάν σε ενδιαφέρει το κλασικό σαξόφωνο, τότε καλύτερα να πας σε ωδείο ή να είσαι σίγουρος ότι είναι καλός ο δάσκαλος με τον οποίο θα κάνεις ιδιαίτερα. Πάντως έχω να σου πορτείνω διάφορες ιδέες για Θεσσαλονίκη. Εάν σε ενδιαφέρει, στείλε μου ΠΜ να σου πω.


#4   


Αυτά τα διάβασες;