ελληνική μουσική
  217 online   ·  211.037 μέλη

  Αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ στο Ηρώδειο

  Japan88gr
  11.09.2010, 03:43

  13 Σεπτεμβρίου, 21:00

  Διάσημα αστέρια του κλασικού χορού μεταξύ των οποίων και οι Alina Cojocaru, Johan Kobborg, David Makhateli, Igor Kolb, Anna Antonicheva, Delphine Moussin, Alessio Carbone, Alina Somova θα χορέψουν σε ένα εντυπωσιακό γκαλά μπαλέτου αφιερωμένο στη μνήμη του χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ.

  Η παράσταση θα θυμίσει την εκπληκτική πορεία του Ρούντολφ Νουρέγεφ, από τα Μπαλέτα Κίροφ μέχρι το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας και το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού ως μέγας χορευτής και χορογράφος.

  Ο μεγαλύτερος, ίσως, χορευτής από την εποχή του σπουδαίου Νιζίνσκι, από το 1961 που έφυγε από τη Ρωσία, έγινε το σύμβολο της ρωσικής χορευτικής παράδοσης σε όλο τον κόσμο και η μακρόχρονη μοναδική συνεργασία του με την Ντέημ Μαργκότ Φοντέην στο Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας έμεινε στην ιστορία του μπαλέτου.

  Σε αυτό το ιδιαίτερο αφιέρωμα στο Νουρέγεφ, του οποίου η πρεμιέρα έγινε πριν από λίγο καιρό στο Λονδίνο, τα μπαλέτα που χόρεψε ή/και χορογράφησε ο ίδιος παρουσιάζονται από διεθνή αστέρια του χορού που ανήκουν σε συγκροτήματα όπως το Μπολσόι, το Μαριίνσκι, το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Αγγλικό Εθνικό Μπαλέτο, το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου και το Εθνικό Μπαλέτο Ολλανδίας.

  Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται αποσπάσματα από τα έργα: La Bayadere, Don Quixote, Romeo & Juliet, Raymonda, La Sylphyde, The Flower Festival in Ginzano, Who Cares κ.α.

  Χορευτές: David Makhateli, Ivan Putrov, Dorothee Gylbert, Joshua Hoffalt, Denis Matvienko, Anastasia Matvienko, Dmitri Gudanov, Marianna Ruzhkina, Iana Salenco, Marian Walters, Maia Makhateli, Natalia Kremen

  Προπώληση -αγορά εισιτηρίων:

  Ταμεία: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσματζόγλου (9.00- 17.00)

  www.ticketservices.gr

  Τηλ. αγορά: 210-7234567, ΕΛΒΑ Ε.Π.Ε – Τηλ..: 210-6728080

   


  Ηρώδειο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα


  διακεκριμένη ζώνη €95, σειρές 11-18 €70, Ζώνη Β €60, Ζώνη Γ €50 & άνω διάζωμα €35


  13 Σεπτεμβρίου, 21:00