ελληνική μουσική
345 online   ·  209.027 μέλη

μπύρες

Aggelina
Σολίστ
Chat
24.02.2005, 16:19
Quote:

Το μέλος Haroulinda στις 24-02-2005 στις 08:46 έγραψε:

Με την ΔΑΦΝΗ??? κρασί? κόκκινο?




Βρε Haroulinda με μπέρδεψες. Είμαι και λίγο ξανθιά... καταλαβαίνεις
Η Μαυροδάφνη δε θεωρείται κρασι;;;
#141   
Haroulinda
Σολίστ
Chat
24.02.2005, 16:23
Ρε Αγγελίνα μου, ρε καλό μου, ρε παιδί μου τότε τί είναι?

Εμένα μου κάνει εντύπωση που κάνουν ποτό με την δάφνη! Εμεις μέχρι τώρα βάζουμε φύλλα δάφνης στο ψητό!

Αν είναι να την κάνουμε και εμείς ποτό!
#142   
Aggelina
Σολίστ
Chat
24.02.2005, 16:27
Πες το έτσι να ησυχάσω!!!
Τα φύλλα της δάφνης μπαίνουν και στις φακές για άρωμα...

Για βάλε μερικά να μουλιάσουν με οινόπνευμα να δούμε τι θα γίνει;;;
Και αν θες να κάνεις κυπριακή πατέντα, αντί για οινόπνευμα βάλε ζιβανία!!!
Περιμένουμε αποτελέσματα
#143   
Haroulinda
Σολίστ
Chat
24.02.2005, 16:35
Εσύ θα με σκάσεις! Ασε το βρήκα!

Μαυροδάφνη είναι η Κουμανταρία!!! Το Κρασί της Θείας Κοινωνίας ! Ετσι να μου το πεις!

Να κάνω και το πείραμα με την ζιβανία! Πόσα φύλλα να βάλω? Πόση ζιβανία? σε τί δοχείο? Γυάλινο? Πλαστικό? Τι? Να είναι κλειστό? Πόσες ώρες να μουλιάζουν? Να το ανακατεύω? Να έχει φως? Να έχει αέρα?
#144   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
24.02.2005, 16:38
Quote:

Το μέλος Haroulinda στις 24-02-2005 στις 16:23 έγραψε:

Εμεις μέχρι τώρα βάζουμε φύλλα δάφνης στο ψητό!






Και στη "σούβλα" τη βάζετε τη δάφνη.
Μαζί με ξερά κρεμμύδια πάνω στα κάρβουνα!!!

Κάτι ξέρω κι' εγώ!!!


(Guinnes 4 U, McFarland 4 me)
#145   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
24.02.2005, 16:40
Quote:

Το μέλος Haroulinda στις 24-02-2005 στις 16:35 έγραψε:

Μαυροδάφνη είναι η Κουμανταρία!!!






Το είχες ξεχάσει οξά;
#146   
Haroulinda
Σολίστ
Chat
24.02.2005, 16:43
και όχι μονο Orfeus... βάζουμε και στο Κλέφτικο!

(1 4 all and all 4 1 )
#147   
Haroulinda
Σολίστ
Chat
24.02.2005, 16:45
Quote:

Το μέλος Orfeus στις 24-02-2005 στις 16:40 έγραψε:

Quote:

Το μέλος Haroulinda στις 24-02-2005 στις 16:35 έγραψε:
[i]
Μαυροδάφνη είναι η Κουμανταρία!!!






Το είχες ξεχάσει οξά;

[/I]



Ηνταλος να το ξιάσω αφού εν το έξερα!
#148   
Aggelina
Σολίστ
Chat
24.02.2005, 16:49
AAAAAAAAAAAA
Πες το έτσι ντε!!!

Πάντως το κρασί της Θείας Κοινωνίας εμείς το λέμε ΑΝΑΜΑ...
#149   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
24.02.2005, 16:50
Quote:

Το μέλος Haroulinda στις 24-02-2005 στις 16:45 έγραψε:

Ηνταλος να το ξιάσω αφού εν το έξερα!






Καλά που είμαι κι' εγώ ...εδώ!!!!!


#150   
Haroulinda
Σολίστ
Chat
24.02.2005, 16:52
Quote:

Το μέλος Aggelina στις 24-02-2005 στις 16:49 έγραψε:

AAAAAAAAAAAA
Πες το έτσι ντε!!!

Πάντως το κρασί της Θείας Κοινωνίας εμείς το λέμε ΑΝΑΜΑ...





και τότε η Μαυροδάφνη ποιά είναι?
#151   
Sofia
Φθασμένος
Chat
24.02.2005, 17:06
Σαν να ήρθε η ώρα να επέμβει ο γεωπόνος μου φαίνεται!!
Λοιπόν, η 'Μαυροδάφνη' (ή αλλιώς Μαυροδαφνίτσα) είναι ελληνική οινοποιίσιμη ποικιλία σταφυλιού. Απο την ποικιλία αυτή, μόνη της ή σε συνδυασμό με την ποικιλία ''Κορινθιακή'' φτιάχνονται οι ερυθροί οίνοι ονομασίας προέλευσης ''Μαυροδάφνη Πατρών'' και ''Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας'', οι οποίοι έχουν πολύ γλυκιά και χαρακτηριστική γεύση και χρησιμοποιούνται και για τη Θεια Κοινωνία. Αυτα! Εβίβα λοιπόν!

Μέσα στα απλά είν' τα ωραία...


[ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: Sofia on 24-02-2005 17:07 ]
#152   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
24.02.2005, 17:06
Σε μπέρδεψε η Aggelina.

Ίσως το Άναμα και η Μαυροδάφνη, να έχουν την ίδια συνταγή.
Ίσως να έχουν κάποια μικρή διαφορά.
Δεν γνωρίζω ακριβώς. Γευστικά, είναι πολύ κοντά.


#153   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
24.02.2005, 17:09
Quote:

Το μέλος Orfeus στις 24-02-2005 στις 17:06 έγραψε:

Σε μπέρδεψε η Aggelina.

Ίσως το Άναμα και η Μαυροδάφνη, να έχουν την ίδια συνταγή.
Ίσως να έχουν κάποια μικρή διαφορά.
Δεν γνωρίζω ακριβώς. Γευστικά, είναι πολύ κοντά.







Παραθέτω τον ....εαυτό μου!!!

Δύο μηνύματα την ίδια στιγμή.

(Μπροστά στην γεωπόνο ...υποκλίνομαι!!!)


#154   
Haroulinda
Σολίστ
Chat
24.02.2005, 17:10
Quote:

Το μέλος Sofia στις 24-02-2005 στις 17:06 έγραψε:

Σαν να ήρθε η ώρα να επέμβει ο γεωπόνος μου φαίνεται!!
Λοιπόν, η 'Μαυροδάφνη' (ή αλλιώς Μαυροδαφνίτσα) είναι ελληνική οινοποιίσιμη ποικιλία σταφυλιού. Απο την ποικιλία αυτή, μόνη της ή σε συνδυασμό με την ποικιλία ''Κορινθιακή'' φτιάχνονται οι ερυθροί οίνοι ονομασίας προέλευσης ''Μαυροδάφνη Πατρών'' και ''Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας'', οι οποίοι έχουν πολύ γλυκιά και χαρακτηριστική γεύση και χρησιμοποιούνται και για τη Θεια Κοινωνία. Αυτα! Εβίβα λοιπόν!

Μέσα στα απλά είν' τα ωραία...
[ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: Sofia on 24-02-2005 17:07 ]





Ευχαριστώ Σοφία,

άρα είναι όπως την Κουμανταρία μας!

"Η Κουμανταρία, ο "Απόστολος των Κρασιών", είναι ένα κρασί μοναδικό της Κύπρου που παράγεται σε μια αυστηρά καθορισμένη περιοχή της Λεμεσού που περιλαμβάνει 14 χωριά που είναι γνωστά σαν κουμανταροχώρια. Είναι το μόνο κρασί της Κύπρου που έχει ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης. Είναι ένα κρασί πολύ γλυκό που γίνεται από άσπρα ή μαύρα σταφύλια που απλώνονται στον ήλιο 4-10 μέρες. Υπόκειται σε παλαίωση ακολουθώντας το σύστημα ΜΑΝΑ που είναι κάτι ανάλογο με σύστημα σολέρα άλλων χωρών. Είναι 15 βαθμών ενώ η συνολική περιεκτικότητα του σε ζάχαρη είναι 18g/ml. Υπάρχει στην αγορά με διάφορες εμπορικές επωνυμίες αλλά το όνομα Κουμανταρία αναφέρεται πάντοτε."
#155   
vouliakis
Βετεράνος
Chat
25.02.2005, 22:54
Καλωσόρισμα (ωχ... λες να είμαι off topic?)



επισυναπτόμενα: skiouraki.jpg 
#156   
Orfeus
Μουσικοπαραδεισένιος
Chat
26.02.2005, 02:24
Την άλλη την ήπιε ή είναι για .....μένα;


#157   
mag
Βασική Νότα
Chat
11.03.2005, 01:58
Αν και δε μου αρέσει η μπύρα,μου αρέσει να ασχολούμαι με την ιστορία της. Ξερετε γιατί βάζουν λεμονάκι μέσα? Επειδή παλιά έπιναν μπήρες οι εργάτες και είχαν όλοι ένα μπουκάλι. Έτσι κάθε φορά που το έπαιρνε ο επόμενος,καθάριζε με τη φετούλα το στόμιο. Τώρα το κράτησαν για να μη χαλάσει αυτή η συνήθεια και για να τους τιμούν..!
#158   
mag
Βασική Νότα
Chat
11.03.2005, 02:01
Επειδή παλιά έπιναν μπύρες...
Το μάτι μου βγήκε βραδιάτικα!!!

#159   
Soulessome
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
11.03.2005, 10:15
Moυ αρέσουν τόσο οι παλιές ιστορίες όσο και οι συνήθειες που διατηρούνται στο χρόνο...

Μου αρέσει που το τσουγκρισμα γενικά των ποτών γινόταν για να ευχαριστιέται και η αισθηση της ακοής...εκτός της γεύσης, της οσμής και της όρασης που εκ των προτέρων ικανοποιούνταν!!!

Μου αρέσουν οι μπύρες!!! Και επειδή σήμερα είναι μια πολύ γιορτινή μέρα...και η αρχή ενός τρελού τριημέρου να κεράσω ολα τα μέλη από μια!!!
#160   


Αυτά τα διάβασες;