ελληνική μουσική
369 online   ·  209.007 μέλη

Το ''Άγιο'' Όρος συνεργάστηκε με τον Χίτλερ

Konstantinosoa
Φθασμένος
Chat
11.10.2012, 11:42

Ως προς τον μεγάλο δημοσιογράφο Βαξεβάνη:

Είναι αστείο να το παίζεται αντιμνημονιακοί, αριστεροί εν πλήρη συγχύσει και εντούτοις να χρησιμοποιείται άρθρα ατόμων που ευδοκίμως τιμήθηκαν με συνεργασίες με την ΕΡΤ του Βενιζέλου !

Για την Ιστορία ο Βαξεβάνης συμμετείχε ως επικεφαλής ουσιαστικά του Βατοπαίδι - Κοντομηνάς vs Ρουσόπουλος Gate, όπου όλοι οι δικηγόροι και υποκινητές του "λαού" κατά της Μονής έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί, καλή ώρα σαν τον πολύ Πεταλωτή και τον Μπόλαρη.

Ξαφνικά ο πολύ ενοχλητικός αυτός δημοσιογράφος προσλαμβάνεται στην ΕΡΤ του ΓΑΠ. Γιατί άραγε;

Ο ΣΚΑΙ παρεπιπτώντως εξευτέλισε το σύνολο των επιχειρημάτων για το Βατοπαίδι, αν και βέβαια πολλούς απο εσάς δεν σας ενδιαφέρει να μάθετε αυτό που δεν σας συμφέρει. Γιατί θέλετε να ακούτε αυτό που σας βολεύει.

Είναι ντροπή για κάποιον που θέλει να λέγετε προοδευτικός να χρησιμοποιεί άρθρα αυτού του δημοσιογράφου.

Βέβαια και ο ΣΚΑΙ να μην υπήρχε δεν θα πίστευα ποτέ ούτε λέξη απο υποθέσεις που υποκινήθηκαν απο τον ΓΑΠ....

Εσείς βρίζεται το Μνημόνιο, αλλά ακολουθείται συχνάκις τα όργανά του.

Να σας θυμίσω εσχάτως πως ένα απο τα μεγάλα άρθρα του Βαξεβάνη ήταν ο πανηγυρισμός για την καταδίκη σε αστικό δικαστήριο του Τριανταφυλλόπουλου σε πρόστιμο για την υπόθεση του αρχιβασανιστή Βρέντζου. Ωραίος αριστερός. Το ποινικό δικαστήριο δικαίωσε τον Τριανταφυλλόπουλο ενώ δεν έγινε και πράξη για την αναίρεση της απόφασης. Το αστικό στην ουσία έγινε για τηλεοπτική δυσφήμηση και όχι για την ουσία της υποθέσεως.

Του έχω γράψει ανοιχτή επιστολή για τα παραπάνω.

Όσο για τον γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό θα πρέπει να ντρέπεται. Κατ΄αρχάς δεν ήταν κληρικός και δεν εξομολογούσε. Εντούτοις δεν μας καταθέτει και την απόφαση της Συνόδου που ο Ιωσήφ καταδικάστηκε; Αριθμό απόφασης, ημερομηνία κ.τ.λ. Μιας και υποτίθεται υπάρχει τέτοια απόφαση. Δεν ντρέπεται ! Και φυσικά είναι γελοίο νομικά να επικαλείται για την ατιμωρισία του η ιδιότητά τους ως Αθωνίτου. Η αστυνομία θα τον είχε μπουζουριάσει κανονικά αν υπήρχε τέτοια απόφαση. Είναι ποινικό αδίκημα και όχι εκκλησιαστικό. 


#61   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
11.10.2012, 13:22

Παράθεση:

Το μέλος LlamaWithHat στις 11-10-2012 στις 13:04 έγραψε...

Konstantinosoa τόσες μπούρδες μαζεμένες σε ένα πόστ είχα καιρό να συναντήσω... 


H κριτικη καλο ειναι να συνοδευεται απο αντι-επιχειρηματα ομως...{#emotions_dlg.rolleyes} Ιδιαιτερα οταν ειναι με το υφος που γραφτηκε!


#62   
Konstantinosoa
Φθασμένος
Chat
11.10.2012, 22:14

Εγώ πάλι συχνάκις συναντάω χυδαιότητα και απουσία δημοκρατικότητας και πολιτικού πολιτισμού κ. μουσικοσυνθέτα ! 


#63   
Konstantinosoa
Φθασμένος
Chat
30.10.2012, 02:18

Το βιβλίο DARE TO BE FREE είναι ένα προσωπικό ημερολόγιο, 252 σελίδων, του Νεοζηλανδού στρατιώτη W.B. «Sandy» Thomas (92 ετών σήμερα) ο οποίος τραυματίστηκε στην Κρήτη και απέδρασε από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου τον μετέφεραν οι Γερμανοί στην πορεία για τα στρατόπεδα της Γερμανίας.

Αποτελεί έναν ύμνο για τη φιλοξενία και τη βοήθεια που προσέφεραν οι Αγιορείτες μοναχοί στους φυγάδες συμμάχους κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Οι Νεοζηλανδοί το 2004 γύρισαν την ιστορία του σε ντοκυμαντέρ που αποτέλεσε το γεγονός της χρονιάς, ενώ το βιβλίο του γνώρισε αλλεπάλληλες εκδόσεις.

Φθάνει στον Άθω το φθινόπωρο του 1941 και διασχίζει τα σύνορα με τα πόδια. Πρώτος σταθμός το μοναστήρι του Ζωγράφου (βουλγαρικό) όπου κάποιος μοναχός του συνιστά να φύγει γιατί υπήρχε φόβος να τον καταδώσουν στους Γερμανούς. Αφού σταματά σ' ένα κελλί όπου ο μοναχός του προσφέρει αγιορειτική φιλοξενία, φτάνει στις Καρυές και από κει παραμονή Χριστουγέννων του 1941 στην Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρα.

Αργότερα πηγαίνει στην Ι.Μ. Διονυσίου όπου μένει 9 ημέρες και με βάρκα καταλήγει στην Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας. Εδώ συναντάει και τον μοναχό γιατρό Παυλίδη, ο οποίος τον περιθάλπτει. Το μοναστήρι έχει Γερμανούς αλλά οι μοναχοί τον κρύβουν σε πατάρι ενός παλιού κτιρίου. Οι Γερμανοί υποψιάζονται την παρουσία του και αρχίζουν να τον ψάχνουν. Φυγαδεύεται σε κελλί έξω από τη Λαύρα. Από δω μεταφέρεται κρυφά στο ερημητήριο του γέροντα Ελισσαίου στις αρχές Μαρτίου 1942. Τη Μεγάλη Παρασκευή, με άλλους φυγάδες συμμάχους, παίρνει μια βάρκα με προορισμό την Τουρκία, αλλά ξαφνική καταιγίδα τους γυρίζει πάλι στο Άγιο Όρος.

Δεύτερη απόπειρα απόδρασης από την Ι.Μ. Αγίου Παύλου αποτυγχάνει και καταλήγει κάπου στα Καυσοκαλύβια. Από δω με μια σχετικά καινούργια βάρκα κατάφερε με άλλους συμμάχους φυγάδες ν' αποδράσει στη Τουρκία.


#64   
yiannisyiannis
Φθασμένος
Chat
30.10.2012, 10:33

Αναφορικά με την ενδιαφέρουσα τελευταία ανάρτηση του @Konstantinosoa:

Στο παρακάτω λινκ θα διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες, θα δείτε φωτογραφικό υλικό, καθώς επίσης και το ιστολόγιο του Νεοζηλανδού, εγγονού του στρατιώτη που είχε βρει καταφύγιο στο Άγιον Όρος. Επειδή έχω επισκεφτεί το Άγιον Όρος πάρα πολλές φορές, έχω γνωρίσει πρόσωπα και καταστάσεις, νομίζω ότι είναι αστειότητες τα περί συνεργασίας με τον Χίτλερ.

Μια ζωντανή μαρτυρία για τη δράση των Αγιορειτών στη Γερμανική κατοχή#65   
bpetros
Περαστική Νότα
Chat
30.10.2012, 16:56
Aυτό που πραγματικά με εκπλήσσει, είναι πως αυτοί που δηλώνουν άθεοι, ασχολούνται πολύ περισσότερο με την εκκλησία και τον χριστιανισμό (και όχι με τις υπόλοιπες θρησκείες φυσικά) από ότι οι πιστοί. Ρε παιδιά, αφού σας χαλάει η θρησκεία, γιατί ασχολείστε, και χαλάμε όλοι την ζαχαρένια μας? Εγώ σε ότι με χαλάει, τραβάω ένα Χ και δεν ασχολούμαι ξανά...εσείς, γιατί τόσος καημός να μας ανοίξετε τα μάτια ??
#66   


Αυτά τα διάβασες;