ελληνική μουσική
407 online   ·  209.053 μέλη

Οι Cinematic Orchestra σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

marylin
Βετεράνος
Chat
29.10.2010, 01:08


Μετά τη μεγάλη επιτυχία του sold out διημέρου στην 'Τεχνόπολις' του Δήμου Αθηναίων, στο οποίο φιλοξενήθηκαν κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής, τo Ark Festival δεν περιμένει το επόμενο φθινόπωρο και συνεχίζει τις δραστηριότητές του φιλοξενώντας τους Cinematic Orchestra, ένα από τα πιο επιτυχημένα και ξεχωριστά συγκροτήματα της ηλεκτρονικής μουσικής για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Oι Βρετανοί πρωτοπόροι της electro-Jazz φημίζονται για τις πρωτότυπες ενορχηστρώσεις τους, τις μοντέρνες τεχνικές ηχογράφησης, τους αυτοσχεδιασμούς και τον εμπνευσμένο συνδυασμό Jazz, Hip-Hop, Soul και Electronica, ενίοτε με τη βοήθεια τραγουδιστών όπως ο Patrick Watson, η Fontella Bass και ο Roots Manuva.

Το όνομά τους δεν είναι τυχαίο, αφού πέρα από την κινηματογραφική αίσθηση της μουσικής τους, οι ίδιοι λειτουργούν εν μέρει σαν φόρος τιμής στα Soundtracks των ταινιών από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, με έμφαση στην υφή και την ατμόσφαιρα.

Το συγκρότημα σχηματίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 από τον Jason Swinscoe, μέχρι τότε υπεύθυνο των εξαγωγών της ανεξάρτητης δισκογραφικής Ninja Tune, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του με τίτλο 'Motion' το 1999 από την ίδια εταιρεία και Ακολούθησε το εκλεκτικό τρίτο άλμπουμ τους 'Every Day' που κυκλοφόρησε το 2002 με Funk, Jazz, Trip-Hop και Blues τόνους.
Σταθμός στην καριέρα τους ήταν η πρόσκλησή τους να γράψουν πρωτότυπο μουσικό score για την κλασική ταινία του βωβού σοβιετικού κινηματογράφου 'Man With A Movie Camera' (1929) του Dziga Vertov μετά από μια ζωντανή εμφάνισή τους στην προβολή της ταινίας στο φεστιβάλ του Πόρτο στα πλαίσια της ανάδειξής του ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2001. Το 'Man With A Movie Camera' κυκλοφόρησε σαν επίσημο τέταρτο άλμπουμ τους το 2003, με τη συμβολή εγχόρδων και του περκασιονίστα Milo Fell και σαφείς κινηματογραφικές επιρροές από μορφές όπως ο Bernard Hermann, που έχει συνδεθεί με μεγάλα αριστουργήματα του Alfred Hitchcock όπως το 'Vertigo' και το 'North By Northwest'.

Το 2007 επέστρεψαν με το 'Ma Fleur' που επισφράγισε τη nu-Jazz ιδιοφυία του Swinscoe και φιλοξένησε τη μεγάλη φωνή της Soul Fontella Bass σε ένα νουάρ σκηνικό με νέο-κλασικές ενορχηστρώσεις.

Φέτος συμμετέχουν στη σειρά 'Late Night Tales' στο πιο πρόσφατο mix της ομώνυμης ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας, συγκεντρώνοντας τις επιρροές και τα παλιά και νέα αγαπημένα τους ακούσματα (από Bjork και Thom Yorke μέχρι Burt Bacharach και Nick Drake) σε ένα σοφιστικέ μίγμα dubstep, folk, easy listening και Soul.

The Cinematic Orchestra Discography
Motion (1999)
Remixes 1998-2000 (2000)
Every Day (2002)
Man With A Movie Camera (2003)
Ma Fleur (2007)
Past, Present & Future - Classics, Instrumentals & Exclusives (2007)
Live At The Royal Albert Hall (2008)
Les Ailes Pourpres: Le Mystθre Des Flamants (2008)
Late Night Tales: The Cinematic Orchestra (2010)

 

Οι Cinematic Orchestra θα εμφανιστούν στο Principal Theatre της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και στο Fuzz Club της Αθήνας το Σάββατο 6 Νοεμβρίου σε δύο ατμοσφαιρικές συναυλίες.

Tα 500 πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ, ενώ στη συνέχεια θα κοστίζουν 35 ευρώ. Η τιμή τους στο ταμείο τη μέρα της συναυλίας θα κυμαίνεται στα 40 ευρώ.

Τα σημεία προπώλησης είναι τα κασταστήματα Metropolis, Public, το βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24) και το www.ticketservices.gr.

επισυναπτόμενα: cin.tr.jpg 
#1   


Αυτά τα διάβασες;