ελληνική μουσική
292 online   ·  209.863 μέλη

ο Γιώργος Χριστοδούλου τις Τρίτες στο Ghost House

ghosthouse
24.11.2010, 10:47

Ο Γιώργος Χριστοδούλου
στο Ghost house live
από 7 Δεκεμβρίου
και κάθε Τρίτη
ώρα προσέλευσης: 10 μ.μ.

Το Δεκέμβριο ο Γιώργος Χριστοδούλου συναντά ένα νεοσύστατο σχήμα μουσικών και δυο πολύ καλές γυναικίες φωνές σε μια σειρά από lives που θα μας κρατήσουν για μερικές εμφανίσεις. Το θεατρικό στοιχείο θα είναι η επιπλέον νότα της μουσικής παράστασης που ως βάση έχει την εναλλακτική pop-rock, ελληνική και ξένη, σκηνή. Τη σκηνοθεσία του live υπογράφει ο Νίκος Κατράκης. 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Νίκος Κατράκης

Πλήκτρα:Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος
Ηλεκτρική κιθάρα: Αποστόλης Στίκας
Μπάσο: Φώτης Αποστολάρας
Ντραμς: Μάνος Παναγιώταρης
Φωνητικά: Άννα Παπαδάκη, Ισαβέλλα Αναστασίου
Παίζει η ηθοποιός Έφη Μεράβογλου 

Δημόσιες Σχέσεις: Γιώργος Κάλτσας

πληροφορίες και κρατήσεις : 2103236431Γιώργος Χριστοδούλου - “Άμμος καυτή”
Ο Γιώργος Χριστοδούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε από μικρός με τη μουσική και επί 12 χρόνια διδασκόταν κιθάρα, αρμονία και σολφέζ. Έχει πάρει πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής από το δάσκαλο Μανώλη Χατζημάρκο.

Το 1996 στο Κολλέγιο Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε, στην παράσταση για τα «70 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» τραγούδησε Μίκη Θεοδωράκη παρουσία του συνθέτη, ενώ στο τέλος της συναυλίας τα λόγια του μεγάλου δημιουργού αναθέρμαναν την αγάπη του για το ελληνικό τραγούδι. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου συμμετείχε σε συναυλίες για τα «35 χρόνια» του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Το 2001 συμμετείχε στη δισκογραφική δουλειά του Σταύρου Κουγιουμτζή «ΕΒΡΕΧΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ» σε συνεργασία με τον Γιώργο Νταλάρα και την Μαρία Κουγιουμτζή.

Το Σεπτέμβριο του 2004 κέρδισε το «Βραβείο Καλδάρα» στο μουσικό διαγωνισμό «ΤΣΙΤΣΑΝΕΙΑ» το οποίο του απένειμε η κόρη του αείμνηστου Βασίλη Τσιτσάνη, έχοντας στην επιτροπή τον ιστορικό μουσικολόγο Παναγιώτη Κουνάδη, το Νότη Μαυρουδή και τον αείμνηστο Ηλία Κατσούλη.

Έχει συνεργαστεί με αξιόλογους ερμηνευτές, όπως οι: Ελένη Δήμου, Στέλιος Διονυσίου, Θέμης Αδαμαντίδης, Λένα Αλκαίου, Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Πέτρος Γαϊτάνος, Γλυκερία, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι ο βασικός ερμηνευτής στις συναυλίες του Θανάση Πολυκανδριώτη συμμετέχοντας έτσι πιο εντατικά σε μια αναζήτηση και μελέτη του λαϊκού τραγουδιού σε βάθος.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προσκληθεί και συμμετείχε σε σημαντικές εκπομπές- αφιερώματα δημιουργών όπως η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, ο Μανώλης Χιώτης, η Γιώτα Λύδια και ο Μάνος Λοΐζος.

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Χριστοδούλου με τίτλο «’Αμμος καυτή» κυκλοφορεί από την 7. Τη μουσική των περισσότερων τραγουδιών υπογράφει ο Τάσος Λυμπέρης, ενώ οι υπόλοιποι συντελεστές του δίσκου είναι οι: Κώστας Μπούζης, Λεωνίδας Κύρτσος, Ελένη Γιαννατσούλια, Γιώργος Πηλιανίδης, Ανδριάνα Παναγιωτάκη, Σώζος Λυμπερόπουλος, Γιώργος Κοκκίνης καθώς και ο ίδιος ο τραγουδιστής, που υπογράφει μουσικά δυο τραγούδια.

Το πρώτο single του άλμπουμ είναι το “Άμμος καυτή ”, ενώ σίγουρα αξίζει να προσέξετε το ρυθμικό “Δυάρι ”.

Ο Γιώργος Χριστοδούλου εμφανίστηκε πέρυσι στη μουσική σκηνή «ΕΠΟΧΕΣ» στο πλευρό της Κατερίνας Κούκα.

Facebook Event