ελληνική μουσική
101 online   ·  208.191 μέλη

Καίτη Κουλλιά - Γαλάζιο στον ορίζοντα

beatlus
MusicHeaven Guru
Chat
23.01.2011, 23:04

Καίτη Κουλλιά - Γαλάζιο στον ορίζοντα

Είναι η δεύτερη φορά, που η Καίτη Κουλλιά παρουσιάζει προσωπικό άλμπουμ με παραδοσιακά τραγούδια -αρκετά χρόνια μετά την «Αύρα θαλασσινή» και πάλι σε συνεργασία με τον Χρίστο Τσιαμούλη- είδος με το οποίο έχει γνωρίσει επανειλημμένα την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στο νέο της άλμπουμ «Γαλάζιο στον ορίζοντα» η Καίτη Κουλλιά ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια που αποπνέουν τον καθαρό, δροσερό αέρα του Αιγαίου. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τη λαϊκή παράδοση των Δωδεκανήσων εκτός ορισμένων που είναι επώνυμων δημιουργών ή προέρχονται από άλλες περιοχές αλλά έχουν αφομοιωθεί εξίσου στα προσωπικά βιώματα της ερμηνεύτριας.

Η ίδια σημειώνει: «Είναι κάτι στιγμές που μνήμες παλιές, γλυκιές κι αστοχισμένες ξεχειλίζουν μέσα από την ψυχή μας. Μνήμες γεμάτες με τη χαρά και τον πόνο των ανθρώπων που έζησαν τη ζωή τους με πολύ κόπο και ρίσκο μεγάλο. Η χαρά και η λύπη και ο τρόπος που οι άνθρωποι αυτοί το φανέρωναν ήταν για μένα κάτι σαν μαγιά και λίπασμα μαζί, στη μουσική ροπή μου. Όταν τραγουδάω αυτά τα τραγούδια, έχω στο νου μου πρόσωπα υπαρκτά και αγαπημένα. Ολοζώντανα μένουν στη μνήμη μου τα παιχνίδια μέσα στην πέτρα και στο νερό της θάλασσας, τα πανηγύρια στις γιορτές των αγίων των νησιών μας, της Δωδεκανήσου. Γαλάζιο φως, ορίζοντας είναι λέξεις και εικόνες που λειτουργούν σαν βάλσαμο στην καθημερινότητά μου. Εύχομαι τα τραγούδια του τόπου μου να σας χαρίζουν αυτό το βάλσαμο κάθε φορά που θα τ’ ανταμώνετε…».

Την ενορχήστρωση και επιμέλεια παραγωγής υπογράφει ο Χρίστος Τσιαμούλης ο οποίος παίζει και λαούτο- λύρα- λάφτα- καβάλ- τσαμπούνα- κρουστά, μπαγλαμά και τραγουδά. Αλλά και οι υπόλοιποι μουσικοί που συμμετέχουν στο άλμπουμ είναι κορυφαίοι στο είδος τους: Κυριάκος Γκουβέντας βιολί, Ουρανία Λαμπροπούλου σαντούρι, Γιάννης Πλαγιαννάκος μπάσο, Σπύρος Γκούμας κιθάρα, Πάνος Δημητρακόπουλος κανονάκι, Ντάσο Κούρτι ακορντεόν, Βασίλης Κετεντζόγλου κιθάρα και Σωκράτης Γανιάρης κρουστά.

Η Καίτη Κουλλιά μαζί με τον Χρίστο Τσιαμούλη θα παρουσιάσουν ζωντανά αυτά τα τραγούδια και πολλά ακόμα, στις δύo εμφανίσεις τους στη μουσική σκηνή Αυλαία, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιανουαρίου.

επισυναπτόμενα: KOULLIA-cover.jpg 
#1   


Αυτά τα διάβασες;