ελληνική μουσική
430 online   ·  209.029 μέλη

Βασίλης Λέκκας - Μουσική Παράσταση στην Κρήτη

postyourevent
Φθασμένος
Chat
06.04.2011, 13:45

Vasilis LekkasΗ μουσική παράσταση του Βασίλη Λέκκα στηρίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος που μαζί τους ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.

Εξίσου σημαντικές είναι και οι δισκογραφικές συνεργασίες του Βασίλη Λέκκα με νεότερους εκφραστές της ελληνικής μουσικής, όπως οι σπουδαίοι μουσικοί και συνθέτες Γιάννης Σπάθας και Γιώργος Τρανταλίδης, αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στην παράσταση.

Από τη παράσταση δε θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στην παράδοση, μια που ο Βασίλης Λέκκας την υποστηρίζει έμπρακτα έχοντας ηχογραφήσει παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και προτείνοντας μέσα από την δισκογραφία του νέους τραγουδοποιούς με προσανατολισμό στην παράδοση.

Πέρα από την αναφορά στους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, η παράσταση συγκεντρώνει και το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α. Δαβαράκης, ο Ε. Αρανίτσης. Ο Βασίλης Λέκκας με το δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.

Με την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία αλλά και τη θεατρική εμπειρία που φέρει, παρουσιάζει με ένα σύνολο τριών εξαιρετικών μουσικών, μια παράσταση που μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών που εντάσσονται στην νεότερη μυθολογία του τόπου μας. Επίσης ο Β. Λέκκας θα ερμηνεύσει τραγούδια από την συνεργασία του στη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Κοντογιάννη με τίτλο « ΕΡΩΣ ΑΝΙΚΑΤΕ»

Μαζί του οι εξαιρετικοί μουσικοί:
Αντιγόνη Αραμπατζόγλου πιάνο
Στάθης Σαββίδης , μπουζούκι
Νίκος Σπάθας , ηλεκτρική κιθάρα

13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΠΥΞΙΔΑ»

14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ – ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ ΛΑΣΙΘΙ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ «ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ» Τηλέφωνο κρατήσεων 2843052468

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΑΝΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΟ «ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ»

Τηλέφωνο κρατήσεων 2821086000
Ώρα έναρξης : 22:30

Οργάνωση: Συναύγεια Art View

πηγή: postyourevent.gr


#1   


Αυτά τα διάβασες;