ελληνική μουσική
110 online   ·  208.899 μέλη

Ιδέες για το 2ο MuSci Cafe

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
14.04.2011, 15:49

Μετά το 1ο MuSci Cafe πoυ διοργάνωσε η Science View και το MusicHeaven, με θέμα Επιστήμη και Μουσική, σκεφτόμαστε πλέον για το 2ο MuSci Cafe. Το θέμα θα είναι Μουσική και Υγεία.

Αν έχετε οποιαδήποτε πρόταση ή θέμα που θα θέλατε να αναλυθεί, μπορείτε να το γράψετε εδώ :)

επισυναπτόμενα: DSC01112.JPG 
#1   
men1
Περαστική Νότα
Chat
14.04.2011, 16:21

1

Καλησπέρα, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι ήδη έχουμε προσεγγίσει δυο σημαντικούς επιστήμονες (Ιατρούς) τους οποίους θα θέλαμε να είχαμε στο 2ο MuSci Cafe. Η πρώτη είναι η κα. Παρασκευή Σακκά,  Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Διευθύντρια του Τμήματος Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου – Ιατρείου Μνήμης, Νοσοκομείο Υγεία. Η κα. Σακκά ασχολείται χρόνια με την προσπάθεια θεραπείας ανθρώπων με παθήσεις Μνήμης και στις προσπάθειές της χρησιμοποιεί μεθόδους που εμπλέκουν την μουσική ως θεραπευτικό μέσο. Σκεφτόμαστε να μας μιλήσει και για τις εμπειρίες της κατά την διάρκεια θεραπειών που εφαρμόζουν στα Κέντρα Ημέρας τα οποία έχει δημιουργήσει στην Αθήνα. Η κα. Σακκά έχει επιβεβαιώσει την συμμετοχή της.

Ο δεύτερος είναι ο κ. Αθανάσιος Δρίτσας, Καρδιολόγος, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Ο κ. Δρίστας είναι συγχρόνως και μουσικός με πλούσια δραστηριότητα. Έχει συνθέσει έργα για μουσική δωματίου, πλήρη συμφωνική ορχήστρα, τραγούδια για την σύγχρονη ελληνική ποίηση, μουσική για την αφήγηση παραμυθιών, μουσική για ταινίες και ντοκιμαντέρ. Από το 1997 ασχολείται ενεργά στον τομέα της μουσικοθεραπείας με σημαντική έρευνα και κλινικές εφαρμογές και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του στην ιατρική μουσική σε πολλά διεθνή ιατρικά συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής. Ο κ. Δρίτσας δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την συμμετοχή του.

Εάν έχετε επιπλέον ιδέες θα χαρούμε πολύ να τις συζητήσουμε.

men1 (Science View)


#2   


Αυτά τα διάβασες;