ελληνική μουσική
174 online   ·  209.873 μέλη

Ερώτηση για cubase SX 3 (αλλαγή ταχύτητας και τονικότητας)

ApostolisArmagos
27.07.2011, 13:34

Παιδιά έχω το Cubase SX 3 και  θέλω να ρωτήσω πως αλλάζω την ταχύτητα και την τονικότητα ενός κομματιού (ή οργάνου) που έχω κάνει ήδη import.Π.χ κάνω import μια κιθάρα και ο μετρονόνος είναι στο 60 και θέλω να τον πάω στο 66.Επίσης πως αλλάζω τόνο; Γίνεται με pitch shift ;


gkravar
27.07.2011, 14:39

αν επιλέξεις την κυματομορφή του κομματιού και κάνεις δεξί κλικ σου βγαζει κάποιες επιλογές.

Πηγαίνεις στο procces και επιλέγεις pitch shift και ανεβοκατεβαζεις ημιτόνια (semitones). Η άλλη επιλογή που υπάρχει στον πίνακα που σου εμφανίζει,είναι sents δηλαδή εκατοστά του ημιτονίου και μάλον χρησιμεύει πιο πολύ να κουρδίσεις το κομμάτι παρά να αλάξεις τόνο.

Για την ταχύτητα είναι procces-time shift και επιλέγεις πόσο της εκατό θέλεις πιο γρήγορα ή πιο αργά από την αρχική ταχύτητα,δεν ξέρω να υπάρχει τρόπος να ορίσεις την ταχύτητα του μετρονόμου δηλαδή από το 66 π.χ. να το πας στο 70. Μπορείς όμως με απλές μαθηματικές πράξεις να το βγάλεις με ποσοστό και να πετύχεις την ταχύτητα που θέλεις.

Υ.Γ. ελπίζω να μιλάμε για την ίδια έκδοση-δεν θυμάμαι πια έχω εγώ-και να ισχύουν όσα προανέφερα.


ApostolisArmagos
27.07.2011, 15:35
Σ 'ευχαριστώ φίλε μου.Θα το κοιτάξω.Μήπως όμως αλλάζει πολύ η ποιότητα του ήχου όσον αφορά την αλλαγή τόνου;Και δε μιλάω βέβαια για 4 τόνους πάνω ή κάτω,αλλά για 1 ή 1,5.Για την ταχύτητα μήπως εννοείς time-stretch?
ApostolisArmagos
27.07.2011, 16:14
Το δοκίμασα και δε μου βγήκε.Eνας φίλος μου δουλεύει το samplitude (καλά το λέω;) και έχω δει οτι το κάνει πολύ εύκολα και γρήγορα.Επίσης με το Chronotron του Winamp μπορώ να αλλάξω ταχύτητα πανεύκολα αλλά εδώ έχω σπάσει το κεφάλι μου και δε μπορώ.Μήπως υπάρχει άλλος τρόπος ή λίγο πιο συγκεκριμένη βοηθεια;
gkravar
27.07.2011, 17:11

Σίγουρα η ποιότητα πέφτει κάθετα και κάποιες φορές το τελικό άκουσμα είναι απαράδεκτο.

Η καλύτερη λύση-χωρίς να είμαι ειδικός- είναι με το WAVELAMB,και πετυχαίνεις και λίγο καλύτερη ποιότητα.

Τέλος νομιζω ότι μπορεί ο λόγος που δεν σου εμφανίζει όλες τις επιλογές επεξεργασίας ήχου ένα πρόγραμμα μπορεί να έχει σχέση με το αν η κάρτα ήχου σου υποστηρίζει αυτές τις επιλογές.

Αν φταίει αυτό θέλεις καλύτερη κάρτα ήχου,δεν φταίνε τα προγράμματα.

καλή επιτυχία


klefths
12.12.2011, 00:31
Τσεκαρε τους διαφορετικους αλγοριθμους για το time-streching του cubase. To MPEX ειναι απο τους καλυτερους αλγοριθμους της αγορας. Χρησιμοποιησε το real time warp στην ηχογραφηση, ενω μολις τελειωσης πατας το Freeze Timestreching στο μενου audio / real time processing, μετα διαλεξε το MPEX με 4 νοτες πολυφωνια, -που δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις σε πραγματικο χρονο- Παιρνει λιγο χρονο αλλα το αποτελεσμα ειναι αρκετα καλο. Χρησιμοποιησε το melodyne. Για μενα η καλυτερη επιλογη. Χρησιμοποιησε το ableton η εστω το acid που ειναι πιο "loopαρικα" προγραμματα με ευκολοτερο timestreching.