ελληνική μουσική
244 online   ·  209.845 μέλη

Φαραντούρη, Ιωαννίδης: Συναυλία στο Ηρώδειο για το ΚΕΘΕΑ/ΝΟΣΤΟΣ

mary_omikron
09.08.2011, 10:26

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, δυο σπουδαίοι  ερμηνευτές από διαφορετική γενιά ενώνουν τις δυνάμεις τους με το θεραπευτικό πρόγραμμα για χρήστες και χρήστριες εξαρτησιογόνων ουσιών ΚΕΘΕΑ/ΝΟΣΤΟΣ, σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.

 

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του μεγάλου μας ποιητή Νίκου Γκάτσου, που με τους στίχους του ακουμπά πάντα τις ευαίσθητες χορδές μας.

Ένα απάνθισμα αυτών των τραγουδιών θα παρουσιάσουν για άλλη μία βραδιά, την Τρίτη 30  Αυγούστου , στις 9:00  το βράδυ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού  η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Το πρόγραμμα της συναυλίας τους – «ένας χαιρετισμός στο δάσκαλο κι ένα μικρό αντίδωρο στα συναισθήματα που μας προσέφερε εκείνος με τους στίχους του» όπως σημειώνει η μεγάλη μας ερμηνεύτρια – περιλαμβάνει κομμάτια από περίφημους Κύκλους τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Χριστόδουλου Χάλαρη και Αλκίνοου Ιωαννίδη, χαρακτηριστικά του ποιητικού μεγαλείου του Γκάτσου.

Έργα ζώσας ποίησης γραμμένης για τη ζωή με τους αγώνες και τις προσδοκίες της, για την ομορφιά και για τον έρωτα που κατέχουν εδώ και δεκαετίες μόνιμη θέση στην καρδιά και στα χείλη μας.

Ανάμεσα στους στίχους του που γράφτηκαν κυρίως πάνω στις μελωδίες, περιλαμβάνονται και κείνοι που αναδύθηκαν από έργα του παγκόσμιου δραματολογίου (βλ. «Λεωφορείον ο πόθος» του Τ. Ουίλιαμς και «Ματωμένος γάμος» του Φ. Γ. Λόρκα) αλλά και της διεθνούς κινηματογραφίας («Αμέρικα-Αμέρικα» του Ελία Καζάν ή «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη).

Στο αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο –συμμετέχουν επίσης η μεγάλη μας πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου, «ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι», Βασίλης Γισδάκης καθώς κι ένα μουσικό σύνολο υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Στο Σύνολο μετέχουν οι μουσικοί:

Μαριλένα Δωρή φλάουτο,

Marie Cecile Boulard κλαρινέτο,

Αντώνης Λαγός κόρνο,

Σωκράτης Άνθης τρομπέτα

Μίλτιάδης Παπαστάμου βιολί,

Γιώργος Καλούδης τσέλο,

Κώστας Κωνσταντίνου κοντραμπάσο

Στέλλα Κυπραίου κιθάρα,

Θωμάς Κωνσταντίνου ούτι- μπουζούκι-μαντολίνο

Ιρίνα Βαλεντίνοβα-Καρπούχινα πιάνο,

Μιχάλης Διακογιώργης κρουστά και

Κώστας Μερετάκης κρουστά.

Ο σχεδιασμός των φωτισμών είναι του Κωνσταντίνου Αλεξίου και του ήχου του Δημήτρης Μπουρμπούλη.

Τις ενορχηστρώσεις έχουν κάνει ο Νίκος Πλατύραχος, η Ιρίνα Βαλεντίνοβα-Καρπούχινα και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Τιμές Ειστηρίων: €60, €45, €35,  €20

Εισιτήρια προπωλούνται: Τicket services τηλ.2107234567 www.ticketservices.gr Metropolis Πανεπιστημίου 54 (Αθήνα), Metropolis Ηρώων Πολυτεχνείου 30 (Πειραιάς),

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του έργου του θεραπευτικου προγραμματος  ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ.

http://news247.gr/eksodos/music/synaylia_30_aygoystoy_gia_to_kethea_nostos.1315223.html