Παρουσίαση CD Εφτά του Κώστα Σμοκοβίτη

AlfaWolf
05.10.2011, 17:56

Οι εκδόσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑ και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο cd του Κώστα Σμοκοβίτη "Εφτά".

Είσοδος ελεύθερη

Δώδεκα σύγχρονα αλλά και διαχρονικά λαϊκά τραγούδια, συνοψίζονται στη φωνή του βάρδου του ελληνικού τραγουδιού ΚΩΣΤΑ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ, στην ολοκαίνουργια δισκογραφική του παρουσία με τον γενικό τίτλο "ΕΦΤΑ".
Τιμώντας το βάρος της ιστορικής του διαδρομής, με τις ερμηνείες έργων των μεγαλύτερων ελλήνων συνθετών (Θεοδωράκη, Καλδάρα, Κουγιουμτζή, Λοίζου, Μητσάκη, Δερβενιώτη, Νικολόπουλου, Σούκα, Χατζηνάσιου, Κόρου, Πολυκανδριώτη, Δημητρίου, Τερζή, κ.α.) και ποιητών-στιχουργών (Βίρβου, Γκούφα, Δασκαλόπουλου, Μπουρμπούλη, Παπαδόπουλου, Ρασούλη, Χριστοδούλου, Ελευθερίου, Τσώτου κ.α.), ο Κώστας Σμοκοβίτης επιχειρεί μια παρέμβαση στα μουσικά δρώμενα, προτείνοντας τραγούδια κυρίως ερωτικά, με κοινωνικές όμως πάντα προεκτάσεις.
Με τη δωρικότητα της φωνής του, τη λιτότητα της έκφρασής του, τη χαρακτηριστική σεμνότητά του (και ταιριάζει στους πραγματικά άξιους) και το γνωστό γεμάτο ευαισθησία ερμηνευτικό του ύφος, αποδίδει μοναδικά τα δώδεκα τραγούδια του CD που μόλις κυκλοφόρησε.
Τη μουσική έχει γράψει ο Βασίλης Σδούκος ενώ τους στίχους υπογράφουν οι ποιητές Δημήτρης Ιατρόπουλος και Δημήτρης Ι. Μπρούχος και οι στιχουργοί Φίλιππος Γράψας, Δημήτρης Κούτρας, Γιάννης Νικολαίδης και Λάζαρος Τσόλκας.
Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών επιμελήθηκαν εκτός από τον ίδιο τον συνθέτη, ο Ιωσήφ Χυδήρογλου και ο Στέλιος Μαρής.
Εξαιρετικά τιμητική για το σύνολο της δουλειάς, είναι η φιλική συμμετοχή της μεγάλης κυρίας του λαϊκού τραγουδιού ΠΙΤΣΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με την ανεπανάληπτη ερμηνεία της στο ντουέτο του τραγουδιού "ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΖΩΗ", σε στίχους του Δημήτρη Ι.Μπρούχου.

1. ΚΙΡΚΗ ΜΑΓΙΣΣΑ
2. ΝΥΧΤΑ
3. ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ
4. ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΖΩΗ
5. ΕΧΩ ΆΛΛΕΣ ΕΙΚΟΣΙ ΨΥΧΕΣ
6. ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ
7. ΕΦΤΑ
8. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ
9. ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ
10. Η ΑΛΗΤΙΣΣΑ
11. ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ
12. ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ

http://www.ianos.gr/index.asp?park=ev&cat=40&cns=2&dopt&key=2222

επισυναπτόμενα: efta.jpg