ελληνική μουσική
216 online   ·  208.906 μέλη

Τι γνώμη έχετε για τα FATAR;

ndakos
Περαστική Νότα
Chat
24.03.2005, 09:13
Πήρα, που λέτε, τελικά αυτό το πολυπόθητο Kurzweil (για όσους δε θυμούνται ή δεν έχουν διαβάσει ένα προηγούμενο θέμα) και σκάει ένας φίλος και μου λέει για τα Fatar. Τι λένε αυτά; Αξίζουν; Μάλιστα είδα ότι και η Kurzweil χρησιμοποιεί τα κλαβιέ της Fatar στα όργανά της.
#1   
Giorgos
Σολίστ
Chat
24.03.2005, 09:28
Κακή. Με την έννοια ότι το βασικό που σε νοιάζει σε ένα midi είναι το touche του (μου φαίνεται ότι κάποτε πρέπει να βάλουμε στο Μ/Η τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τους γαλλικούς τόνους ). Τα πλήκτρα του είναι λες και κάτι τα τραβά προς τα πάνω, νιώθεις δηλαδή μια δύναμη με αντίθετη προς τη δική σου φορά όταν τα πατάς.

Αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο είναι ότι είναι...midi! Και μάλιστα ακριβό (έχει massif κατασκευή, δε λέω, και προσφέρει ουκ ολίγες δυνατότητες με εφφέ). Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τόσα λεφτά για να πάρω ένα όργανο που δεν έχει ήχους και έχει και κακό βαρυκεντρισμό!

Τώρα, αυτό για το ότι η Kurzweil χρησιμοποιεί το κλαβιέ της Fatar, δε μου λέει πολλά, γιατί η Kurzweil δε φημίζεται για το κλαβιέ της, αλλά για τους ήχους της (του πιάνου, βασικά). Και μοντέλα της stage pianos που κοστίζουν 4.000 ευρώ, έχουν απαράδεκτα σκληρά πλήκτρα.

στη Fatar λοιπόν και γενικά στα midi.

Υ.Γ.: Με 'γεια το Kurzweil
#2   


Αυτά τα διάβασες;