ελληνική μουσική
173 online   ·  209.534 μέλη

Αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη και στο Νίκο Παπάζογλου στο Ρέθυμνο

riacrazy89
Περαστική Νότα
Chat
11.11.2011, 22:08

Ο Ρασούλης και ο Παπάζογλου μπορεί να έφυγαν, αλλά οι μουσικές τους μένουν!

Ο ερμηνευτής των μεγαλύτερων επιτυχιών του Μ. Ρασούλη («Ηδονή και οδύνη», «Από ψυχή σε ψυχή», «Κόσμε λάθος δρόμο πήρες» κ.α.), Δημήτρης Κοντογιάννης και η κόρη του, Ναταλία Ρασούλη ερμηνεύουν Μανώλη Ρασούλη και Νίκο Παπάζογλου! Μαζί τους στο βιολί ο Γιώργος Μαγκλάρας, στο πιάνο και το ακορντεόν η Αγγέλικα Παπανικολάου και στο μπουζούκι ο Παύλος Μπερμπερίδης.

«Στους δρόμους της γυφτιάς»! Μία συναυλία αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη και το Νίκο Παπάζογλου.

Ωδείο Ρεθύμνου (Εμμ. Βερνάδου 1) – Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011, 21:30

Προπώληση εισιτηρίων: 15ευρώ – Ταμείο: 18ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται καθημερινά στο Ωδείο Ρεθύμνου 14:00-20:00.

Χορηγός επικοινωνίας: «ΗΧΟΣ FM 94.2». Μείνετε συντονισμένοι στις μουσικές εκπομπές του σταθμού, από τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και κερδίστε δωρεάν προσκλήσεις!

Ευτυχώς οι δημιουργοί του ελληνικού τραγουδιού είναι πολλοί, αλλά λίγοι εκείνοι που με το έργο τους αλλάζουν το τραγούδι, το εμπλουτίζουν και το αναδιαμορφώνουν! Σε αυτούς τους λίγους ανήκει ο Μανώλης Ρασούλης, ο οποίος ξαφνικά και πρόωρα έφυγε από τη ζωή.

Τα τραγούδια του, αφενός ενσωμάτωναν τις επιρροές από τη λαϊκορεμπέτικη παράδοση που ήταν ακόμα ενεργή, με ένα εντελώς σύγχρονο τρόπο, μουσικά κι ερμηνευτικά, και αφετέρου χτίζονταν πάνω σε ένα στίχο με καινούρια γλώσσα, ευρηματικές λέξεις, διαφορετικά νοήματα, ασυνήθιστες εκφράσεις χιούμορ και δυτικό σχολιασμό.

Τραγούδια όπως το «Η εκδίκηση της γυφτιάς», «Τα δήθεν» κ.α., αλλά και δίσκοι όπως το «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει» (ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Δ. Κοντογιάννη), «Τα τραγούδια της Χαρούλας», «Πότε Βούδας, Πότε Κούδας» και πάρα πολλά άλλα. Ο στίχος του Μανώλη Ρασούλη, άλλαξε το ελληνικό τραγούδι για πάντα!

Σ’ αυτή τη μικρή επανάσταση, συμμετείχε από την αρχή ο Δημήτρης Κοντογιάννης, που όχι μόνο ερμήνευσε τα περισσότερα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του Ρασούλη σε πρώτη εκτέλεση, αλλά ήταν και ο βασικός συντελεστής της ομάδας που ξεκίνησε την επανάσταση, μαζί με τον Νίκο Ξυδάκη, τον Νίκο Παπάζογλου, τον Διονύση Σαββόπουλο κ.α.

Αλλά και η Ναταλία Ρασούλη δεν ήταν μόνο κόρη του Μανώλη, αλλά και συνεργάτης του στο πάλκο, όταν είχαν πάρει την υπόθεση της παρουσίασης των τραγουδιών του, στις πλάτες τους.

Πλέον, πιστοί στο πνεύμα του Ρασούλη, ο Δημήτρης Κοντογιάννης και η Ναταλία Ρασούλη δημιούργησαν ένα συγκρότημα, με τη συμμετοχή εξαίρετων μουσικών, μεταξύ των οποίων και ο βιολιστής Γιώργος Μαγκλάρας, ο οποίος παίζει στις πρώτες αυθεντικές ηχογραφήσεις των τραγουδιών του Ρασούλη και του Ξυδάκη, στην «Εκδίκηση της γυφτιάς» και «Τα δήθεν», για αν παρουσιάσουν, σε ένα δίωρο πρόγραμμα, όλα αυτά τα αριστουργήματα του νέου ελληνικού τραγουδιού: «Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια», «Υδροχόος», «Αχ, Ελλάδα σ’ αγαπώ», «Τρελή κι αδέσποτη», «Στη ρωγμή του χρόνου» κ.α.

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : riacrazy89 στις 12-11-2011 15:26 ]

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : riacrazy89 στις 12-11-2011 16:08 ]


#1