ελληνική μουσική
444 online   ·  208.893 μέλη

Η Diane Schuur στην Αθηνα.

PHILIPPOSSM
MusicHeaven Guru
Chat
02.12.2011, 18:33

 

Μία μεγάλη ερμηνεύτρια και έξοχη πιανίστρια της τζαζ. Μία λαμπερή και εκλεκτική καλλιτέχνης. Η Diane Schuur έρχεται στην Αθήνα για να μας προσφέρει, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μοναδικές ερμηνείες.

Η Diane Schuur, έχει συμπληρώσει ήδη τρεις δεκαετίες στη δισκογραφία εμπλουτίζοντας το παλμαρέ της με live εμφανίσεις στις πιο φημισμένες μουσικές σκηνές του κόσμου, αλλά και παγκόσμιες περιοδείες με σπουδαίους καλλιτέχνες.

Με επιρροές από την Dinah Washington αλλά και άλλους θρυλικούς ερμηνευτές της τζαζ του ’40 και του ’50, η Schuur κατάφερε να χτίσει μια λαμπρή τζαζ καριέρα, πειραματιζόμενη όμως ταυτόχρονα και με την Pop του ’50 και του ’60. Εκτός από τις διθυραμβικές κριτικές για το έργο της δέχτηκε και σκληρή κριτική για αυτό ακριβώς το γεγονός. Ότι, δηλαδή, ως καλλιτέχνης επηρεάστηκε όχι μόνο από την Jazz όσο και από την Pop.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια γυναίκα με δυνατό χαρακτήρα, θετική στάση απέναντι στη ζωή, υψηλό φρόνημα και πηγαίο ταλέντο. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα live της και που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Γεννημένη στην Tacoma της Washington το 1953, τυφλή εκ γενετής, ανακάλυψε από πολύ νωρίς τον κόσμο της τζαζ μέσω των γονιών της που είχαν μοναδικές συλλογές των Duke Ellington και της Dinah Washington στο σπίτι. Ήταν ακόμη πολύ μικρή όταν έμαθε να τραγουδάει και να παίζει στο πιάνο, αυτοδίδακτη, το «What a Difference a Day Makes». Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση ήταν σε ηλικία μόλις 10 ετών. Προικισμένη με μια σπάνια φωνή κατάφερε από πολύ νωρίς να ορίσει ένα προσωπικό ερμηνευτικό στυλ.

Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2011, το Gazarte και το κοινό που αγαπάει την τζαζ υποδέχονται μία μεγάλη κυρία της τζαζ.

 

troktiko

 


#1   


Αυτά τα διάβασες;