ελληνική μουσική
141 online   ·  208.902 μέλη

Τι επιλογές έχει ένας καινούργιος συνθέτης;

panosdk
Συγχορδία Μινόρε
Chat
19.12.2011, 06:59

Λοιπόν είμαι ένας ερασιτέχνης συνθέτης. Γράφω μουσική πολλά χρόνια αλλά τελευταία αποφάσισα να ασχολήθω με την ελληνική εμπορική μουσική. Έχω κάποια τραγούδια που θά θελα να δώσω σε όποιους ενδιαφέρονται. Προσπάθησα να μιλήσω με 2 κάπως πιο γνωστούς συνθέτες μέσω facebook και να τους ζητήσω συμβουλές για το πώς μπορώ να έρθω σε επαφή με ενδιαφερόμενους. Απάντηση δεν πήρα.

Αν κάποιος μπορεί να μου πεί πώς μπορώ να έρθω σε επαφή με καλλιτέχνες και να ακούσουν κάποιο τραγούδι.Μέσω δισκογραφικής γίνεται κάτι; Απευθίας στον καλλιτέχη; Παρακαλώ τα φώτα σας.
#1   
NickMavromatis
Περαστική Νότα
Chat
20.02.2012, 23:07

Πρέπει να δημοσιεύσεις την δουλεία σου σε κάποιο site e.g. MySpace, SoundCloud κ.λ.π. ώστε ο ενδιαφερόμενος να ξέρει με τι έχει να κάνει... Ναι εφόσον δεν είσαι γνωστός πρέπει να βρεις εσύ τον καλλιτέχνη που 8α ερμηνεύσει το κομμάτι σου. Οι δισκογραφικές όχι δεν ενδιαφέροντε γι αυτού του τύπου δουλειές, παραμόνο από καταξιομένους συνθέτες! Ελπίζω να σε κάλυψα


#2   
panosdk
Συγχορδία Μινόρε
Chat
21.02.2012, 10:01

Μιλάω για ελληνικά λαικά κομμάτια.Έχεις προσπαθήσει να έρθεις σε επαφη με μια εταιρία και απλά δεν θέλανε η το ξέρεις με κάποιο άλλο τρόπο; Γιατί πχ μου λένε διάφορα αλλά σπάνια να βρώ άνθρωπο να ασχολείται με το λαικό τραγούδι. Και όταν λές καλλιτέχνη; Τι εννοείς;Γνωστό καλλιτέχνη ή απλά να βρώ κάποιον που είναι στην αρχή; Σε ευχαριστώ για την απάντηση πάντως.


#3   
NickMavromatis
Περαστική Νότα
Chat
22.02.2012, 15:52

Σπουδάζω μουσική παραγωγή, έχουμε κάνει μάθημα ακόμα και για τις δισκογραφικές, τις στρατιγικές τους και πολλά άλλα... Πλέον οι δισκογραφικές έχουν πεθάνει και δεν κοιτάνε να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες ή συνθέτες αλλά να συντηρηθούν από τους φτασμένους που είναι τα σίγουρα λεφτά. Οπότε δεν αξίζει καν να ασχοληθείς με δισκογρφαική στην Ελλάδα. Ανήκουν σε άλλη εποχή!

 

Επίσης είναι δύσκολο να βρεις καταξιωμένο καλλιτέχνη που να πάρει το κομμάτι σου, μπορείς όμως πάντα να προσπαθήσεις. Αν είσαι καλός και τυχερός μπορεί κάποιος να βρεθεί. Αλλά πρώτα θα ξεκινήσεις από άγνωστους μεν, αλλά ταλαντούχους καλλιτέχνες! Δεν μπορείς έτσι απλά να πας στους γνωστούς. Θέλει να ασχοληθείς πολύ...


-----------------
Nick Mavromatis ...from " Blindfold " !!

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 22-02-2012 16:10 ]


#4   
panosdk
Συγχορδία Μινόρε
Chat
22.02.2012, 16:08

Έχεις δίκιο.Κάπως έτσι φαίνονται τα πράγματα. Αλλά από την άλλη δεν έχω καμία απαίτηση να ζήσω απο αυτό.Και επίσης πιστεύω οτι αμα ένα τραγούδι είναι καλό, κάπως θα βρεί το δρόμο του αμα το σπρώξεις.

Επίσης έχεις δίκιο με το να βρώ κάποιο νέο παιδί. Σε ευχαριστώ και πάλι που απάντησες.Καλι επιτυχία σε ότι κάνεις.


#5   
kostasreisis
Συγχορδία Μινόρε
Chat
07.03.2012, 22:12
πρωτ'απ'όλα θα κάνεις το κέφι σου και θα το μοιραστείς με τους μελλοντικούς σου συνεργάτες έτσι θα νοιώσεις πως κάτι όμορφο γεννιέται μέσα από τη παρέα , οι εταιρ(ι)ες να πάν εκεί που ανήκουν!!!!
#6   
parisseirios
Περαστική Νότα
Chat
08.02.2013, 20:09

Θα ήθελα πρωτα να επισημάνω οτι , τα προβλήματα της ελληνικής αγοράς όσον αφορά τη σύνθεση , ιδίως Λαική μουσική !!

Υπάρχει ενα ενδιαφέρον άρθρο ΕΔΩ και θα συνιστούσα σε όποιον θέλει να ξεκινήσει αυτό το επαγγελμα να το διαβάσει , ίσως βρεί κατι inspirational και ωραίο..


#7   
panosdk
Συγχορδία Μινόρε
Chat
08.02.2013, 22:30
Πολύ όμορφο το άρθρο και έτσι είναι τα πράγματα.Απλά δεν νομίζω οτι οι συνθέτες δεν μπορούν.Απλά το διαφορετικό δεν φαίνεται να γίνεται γρήγορα επιτυχια.Και αυτο είναι το ζητούμενο γιατι μην ξεχνάμε είναι δουλεία και αυτο.Και δουλεία που ταίζει πολλά στόματα όχι μόνο του συνθέτη. Δεν γίνεται μόνο στην μουσική αυτό.Γίνεται και στον κινηματογράφο και στα βιντεοπαιχνίδια που πλέον είναι τεράστια αγορά και γενικά το ρίσκο στοιχίζει.
#8   


Αυτά τα διάβασες;