ελληνική μουσική
627 online   ·  210.185 μέλη

με μπερδεύουν οι νότες

kamasoutra
19.01.2012, 23:35

γειά σας παιδιά,

 

ξεκίνησα πρίν κάποιες μέρες μαθήματα κιθάρας κ μ έδειξε τα βασικά ο δάσκαλος.εγώ δεν ήξερα απο νότες κ απο τέτοια κ έτσι μ είπε κ αυτά.θα τον ρωτήσω κ εγώ αλλά πιό πρίν θα ήθελα να μάθω απο μόνος μιά απορία πάνω στίς νότες που με μπερδεύει πολύ.

 

λοιπόν..έχουμε το, ντο ρε μι φα σολ λα σι ,τα διαστήματα κ τις γραμμές.εγώ για να βγάλω κάποιο τραγούδι στο μέλλον θα χρειαστώ μόνο το πρώτο η κ τις γραμμές κ τα διαστήματα?με μπερδεύει γιατί νομίζω ότι οι γραμμες κ τα διαστήματα είναι αν θέλουμε να ξεχωρίσουμε το πρώτο.το θέμα είναι ότι κάποιες νότες στις γραμμές για παράδειγμα βρίσκονται σε άλλη θέση στο, ντο ρε μι φα σολ λα σι.κάποιος να το εξηγήσει με μιά απαντησούλα γιατί με μπερδεύει αφάνταστα.

 

μιάς που μιλάμε για νότες,ποιά είναι η διαφορά της ταμπλατούρας με της παρτιτούρας?μήπως η ταμπλατούρα αυτή που λέει τις νότες κ τις παίζει κ η παρτιτούρα είναι κάτι σαν το guitar pro που σου δείχνει ακριβώς τι να πιάσεις χωρίς νίτες?

τα υπόλοιπα πιστεύω θα μ τα εξηγήσει.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : kamasoutra στις 19-01-2012 23:42 ]

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 19-01-2012 23:55 ]


delta66
20.01.2012, 02:55

Οι νοτες γραφονται στο πενταγραμμο με τη σειρα γραμμη-διαστημα-γραμμη-διαστημα κ.ο.κ

Στην πρωτη γραμμη κατω κατω ειναι η Ε (Μι) νοτα, αμεσως μετα στο πρωτο διαστημτα ειναι η F (Φα), στην επομενη (2η) γραμμη ειναι το G (σολ) κ.ο.κ .... Λα Σι Ντο Ρε Μι Φα

Και μετα υπαρχουν νοτες πανω και κατω απο το πενταγραμμο σε βοηθητικες γραμμες με την ιδια λογικη

Ολα θα τα χρειαστεις, μη βιαζεσαι και θα στα ξεκαθαρισει ο δασκαλος.

 

Στην ταμπλατουρα (εξαγραμμο= οι εξη χορδες της κιθαρας) γραφεται ως βοηθημα, η θεση (ταστο και χορδη) που παιζεις αντιστοιχα την καθε νοτα του πενταγραμμου.

Ενιοτε γραφεται και το δαχτυλο που χρησιμοποιεις (με τον αριθμο του δαχτυλου σε κυκλο), οπως και η φορά της πενας (προς τα κατω με Π, ή προς τα πανω με V).


-----------------
m/ Spyros Delta m/ Μαθήματα Κιθάρας m/

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : delta66 στις 20-01-2012 02:59 ]