ελληνική μουσική
  200 online   ·  211.039 μέλη

  Η πρώτη «ανακυκλωμένη» ορχήστρα!

  yiannisyiannis
  25.01.2012, 17:56

  Ονομάζεται «Orchestra of Recycled Instruments» και είναι η πρώτη «ανακυκλωμένη» ορχήστρα στον κόσμο, καθώς τα μέλη της δημιουργούν τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούν κυριολεκτικά από τα σκουπίδια και τις χωματερές της Παραγουάης! Κουτιά από μπισκότα, αναψυκτικά αλλά και άχρηστα αντικείμενα της κουζίνας όπως κουτάλια, σπάτουλες, καπάκια από κατσαρόλες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε «μεταμορφώνονται» στα χέρια τους σε μοναδικά μουσικά όργανα.

  perierga.gr - Η πρώτη

  «Η αγάπη μας για τη μουσική είναι μεγάλη αλλά και η οικονομική μας κατάσταση πολύ άσχημη. Κάτι έπρεπε να σκεφτούμε, λοιπόν, για να μπορέσουμε να έχουμε τα δικά μας μουσικά όργανα, χωρίς κόστος», επεξηγούν οι μουσικοί από την Παραγουάη, οι οποίοι είναι στην πλειονότητα φοιτητές στο »Sonidos de la Τierra», έναν οργανισμό αφιερωμένο στη λειτουργία εργαστηρίων μουσικής σε των φτωχών περιοχών της Παραγουάης.

  perierga.gr - Η πρώτη

  Η ανακύκλωση τούς έδωσε τη λύση, αφού όλα τα άχρηστα αντικείμενα μετατράπηκαν σε κιθάρες και βιολιά, ακόμη σε περίεργα μουσικά όργανα που είναι άγνωστα στον κόσμο. Το αποτέλεσμα; Η μουσική της «ανακυκλωμένης» αυτής ορχήστρας δεν έχει περάσει απαρατήρητη, καθώς πάνω από 80 συναυλίες έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ το ταλέντο τους είναι αδιαμφισβήτητο. Άλλωστε, όπως θα δείτε και εσείς στη συνέχεια, αυτοί οι μουσικοί από την Παραγουάη όχι μόνο μπορούν να δημιουργήσουν απίστευτα μουσικά όργανα αλλά και να παίξουν εκπληκτικές μελωδίες κυριολεκτικά… από τα σκουπίδια!

  Από: http://perierga.gr/>

  yiannisyiannis
  26.01.2012, 08:43
  Σ' ευχαριστώ Νάντια, όντως η κιθάρα με ηχείο από δύο μεγάλες κονσέρβες είναι μοναδική. Θα ψάξω μήπως βρω κάποια ολοκληρωμένη ηχογράφηση της ορχήστρας.
  mary_omikron
  26.01.2012, 09:23

  Και οι STOMP χρησιμοποιούν κατσαρόλες, μπρίκια, σκούπες φαράσια και λοιπά συναφή κάνοντας διεθνή καριέρα, αλλά κι αυτοί με τα ανακυκλωμένα είναι απίστευτοι, έπιασαν και κλασικό ρεπερτόριο {#emotions_dlg.biggrin}

  Βρες και άλλα videos, ωραίοι είναι {#emotions_dlg.thumbup}


  Hastaroth
  26.01.2012, 11:10

  Αυτή δέν είναι ορχήστρα,αλλά ολόκληρο "conservatoire" (έτσι λέγεται το ωδείο στά Γαλλικά) Smile

  ΥΓ.Οταν ήμουν μαθητής,είχα αποπειραθεί να φτιάξω ένα γκρούπ με δυό συμμαθητές μου,που ο πατέρας τού ενός έφτιαχνε κρασοβάρελα.Επειδή λοιπόν τότε λεφτά δέν υπήρχαν γιά ν'αγοράσουμε κανονικό σέτ drums,μάς έκοψε ο εν λόγω τεχνίτης κάποια παλιά βαρέλια και αγοράσαμε απλώς τα "δέρματα",που όντως ήταν από δέρμα γαϊδάρου και γιά να τα τεντώσουμε πάνω στο τύμπανο-στην περίπτωσή μας,το βαρέλι-έπρεπε πρώτα να τα βρέξουμε,να τα εφαρμόσουμε περιμετρικά στο στεφάνι και να περιμένουμε να στεγνώσουν.Μάς βγήκε η πίστη μέχρι να τα καταφέρουμε αλλά ο ήχος που έβγαζαν δέν ήταν και τόσο χάλια.Δυστυχώς το σέτ αυτό κατεστράφη μετά την διάλυση τού γκρούπ (που έκανε μόνο πέντε πρόβες και καμμία εμφάνιση),διότι ο τεχνίτης χρειαζόταν τα ξύλα....


  EvaTheSlasher
  05.02.2012, 15:51
  Απίστευτο το πόσο καλά ακούγεται η μουσική που παίζουν μ' αυτά τα όργανα!
  Hastaroth
  05.02.2012, 16:08

  Αυτό παρατήρησα κι'εγώ.Και είναι αξιοθαύμαστο γιατί τα όργανα αυτά είναι έγχορδα,που σημαίνει ότι ο ήχος εξαρτάται πολύ και από την ποιότητα τού ηχείου τού οργάνου.Οταν η κάθε εταιρία που κατασκευάζει μουσικά όργανα έχει ειδικευμένους τεχνικούς που κάνουν έρευνα γιά να βελτιώσουν το ηχείο π.χ.μιάς ακουστικής κιθάρας ή ενός βιολιού,έρχονται αυτοί οι άνθρωποι και χρησιμοποιούν ώς ηχεία αντικείμενα που δέν είχαν φτιαχτεί γιά τον σκοπό αυτό και καταφέρνουν να τους δώσουν πολύ καλή ακουστική απόδοση.Είναι όντως εκπληκτικό.

  ΥΓ.Τί θα έλεγε άραγε ο Antonio Stradivari άν έβλεπε τα κονσερβοβιόλια τής ορχήστρας αυτής;

   


  yiannisyiannis
  05.02.2012, 17:38

  Καλησπέρα σε όλους! Βρήκα τα παρακάτω βίντεο, στα οποία η "Orquesta de Instrumentos Reciclados" ερμηνεύει γνωστά έργα όπως το Yesterday - Beatles, Μικρή νυχτερινή μουσική - Μότσαρτ, Η άνοιξη - Βιβάλντι κι άλλα. Καλή ακρόαση :)


  Link

  " target="_blank">Orquesta de Instrumentos Reciclados 1


  Link

  " target="_blank">Orquesta de Instrumentos Reciclados 2


  Link

  " target="_blank">Orquesta de Instrumentos Reciclados 3


  Link

  " target="_blank">Orquesta de Instrumentos Reciclados 4


  -----------------
  Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα, σαν ταξιδάκι αναψυχής μ’ ένα κρυμμένο τραύμα.

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : yiannisyiannis στις 05-02-2012 17:39 ]

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : yiannisyiannis στις 05-02-2012 17:40 ]

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : yiannisyiannis στις 05-02-2012 17:42 ]
  Νέες συζητήσεις
  στην ίδια κατηγορία