ελληνική μουσική
  212 online   ·  211.038 μέλη

  Ενημέρωση για το ACTA - Video & Audio : Anonymous

  mary_omikron
  29.01.2012, 22:53

  Η Εφη (tsipouraki) θέλησε την ανάρτηση του παρακάτω video για ενημέρωση όλων των μελών. Μη έχοντας χρόνο η ίδια λόγω πολλαπλών υποχρεώσεων ανέλαβα (αντ΄αυτής) την ανάρτηση καταγράφοντας και το κείμενο. Παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες από τους Anonymous για το παγκόσμιο καθεστώς που επίκειται στο διαδίκτυο και μας αφορά όλους.

  Πιστεύετε οτι οι κίνδυνοι που επισημαίνονται είναι υπερβολικοί όταν αναφέρονται ακόμη και σε φυλάκιση? Tι έχετε να σχολιάσετε γενικά?

  ACTA

  Anti Counterfeiting Trade Agreement

  (Το video που ακολουθεί μπορεί να μην απεικονίζει τις τελευταίες αλλαγές στο νομοσχέδιο του ACTA παρ΄όλα αυτά θα σας δώσει την κεντρική ιδέα για το ACTA, περί τίνος πρόκειται και γιατί το διαδίκτυο θα πρέπει να το πολεμήσει ---Anonymous)

  To όνομα ACTA είναι παραπλανητικό, η αρχική ιδέα του ACTA είναι να προστατεύσει διεθνώς την πνευματική ιδιοκτησία. Υποτίθεται οτι βοηθάει στην αποτροπή πλαστογράφησης προϊόντων και trademarks όπως "μαϊμού" αντίγραφα ακριβών αντικειμένων. Προωθεί (κάποιος) την χρήση των trademarks χρησιμοποιώντας ας πούμε την μάρκα μιας παγκοσμίου φήμης αυτοβιομηχανίας σε ταμπόν για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το όνομα "General Motors ταμπόν".

  Θα εξασφαλίσει τις επενδύσεις στην έρευνα για την ανάπτυξη προϊόντων, προστατεύοντας ιατρικές πατέντες ή φαρμακευτικά προϊόντα.

  Επίσης υποτίθεται οτι υποστηρίζει καλλιτέχνες και δημοσιογράφους επιτρέποντάς τους την παραγωγή υψηλής ποιότητας δουλειάς, εναρμονισμένης με τους διεθνείς νόμους του copyright.

  Aκούγεται ωραίο... έτσι δεν είναι?

  Αλλά υπάρχει μια περιπλοκή!

  Σύμφωνα με το Αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης η πλαστογραφία ορίζεται ως: "μια δόλια/πλαστή απομίμηση από κάτι".

  Οταν όμως αντιγράφεται ένα αρχείο στο διαδίκτυο είναι ακριβώς το ίδιο με το πρωτότυπο αρχείο, δεν είναι απομίμηση. Και δεν έχει κλαπεί, αφου το αρχικό/πρωτότυπο δεν έχει αφαιρεθεί. Η πληροφορία απλώς μοιράζεται χωρίς χρέωση. Αρα η πλαστογραφία δεν έχει καμμιά σχέση μ΄αυτό.

  Ας εξηγήσουμε.

  Η πνευματική ιδιοκτησία στην πραγματικότητα δεν ορίζεται ρητά μέσα στο ACTA. Μπορεί να εννοεί είτε trademarks είτε οποιαδήποτε ιδέα ή πληροφορία, το οποίο  σημαίνει οτι μπορεί να αποκτήσει copyright να περιοριστεί και να ποινικοποιηθεί.

  Αυτό όμως θα έχει μια τρομερή επίδραση στο διαδίκτυο με την μορφή που το έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα.Η διατύπωση του νομοσχεδίου ACTA καλύπτει μια τεράστια ποικιλία θεμάτων και είναι πολύ πολύπλοκη και δύσκολο να παρασταθεί. Οπότε, ας εξηγήσουμε τι θα συμβεί στο διαδίκτυο, με μια υποθετική αναλογία του πραγματικού κόσμου.

  Φανταστείτε οτι πληρώνετε για να κάνετε ένα μάθημα μαγειρικής. Κατά την διάρκεια αυτού του μαθήματος μαθαίνετε να μαγειρεύετε ένα νόστιμο τηγανητό κοτόπουλο. Επειτα επιστρέφετε σπίτι και διδάσκετε την συνταγή αυτή στη γυναίκα σας.

  Κι εδώ ακριβώς είναι η παγίδα!! Σύμφωνα με το ACTA και οι δύο τώρα θεωρήστε εγκληματίες εφ΄όσον μοιραστήκατε αυτή την πληροφορία δωρεάν, ενώ μόνο εσείς πληρώσατε για να την μάθετε.

  Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ACTA  είναι ξεκάθαρες. Οταν σας υποπτεύονται οτι μοιράζεστε πληροφορίες που καλύπτονται από copyright ανάλογα με την χώρα που κατοικείτε, τότε η πρόσβασή σας σε οποιουδήποτε είδους μάθημα θα μπλοκαριστεί, θα πληρώσετε πρόστιμο ή θα μπείτε κατευθείαν στη φυλακή.

  Μα φυσικά κανένας δεν θα ανακάλυπτε οτι μοιραστήκατε την γνώση του μυστικού του τηγανητού κοτόπουλου στον ιδιωτικό σας χώρο, στο σπίτι σας. Και έχετε δίκιο. Με βάση τον ισχύοντα νόμο κανένας δεν θα μπορούσε να το γνωρίζει.

  Αλλά χάρη σε αυτά τα συμφωνητικά, δια μέσου εξονυχιστικής επιτήρησης όλες οι επικοινωνίες σας  θα παρακολουθούνται, κι όχι μόνο οι δικές σας αλλά και της οικογένειάς σας, των φίλων σας, όλες θα παρακολουθούνται "για κάθε ενδεχόμενο".

  Μα δεν χρειάζεστε ιδιωτικότητα, πολιτικά δικαιώματα ή πολιτικές ελευθερίες επειδή δεν έχετε κάτι να κρύψετε... Κρύβετε κάτι ???

  Τώρα που γνωρίζετε την βασική αρχή, ας δούμε πως μπορεί αυτό να εφαρμοστεί στο διαδίκτυο όταν τεθεί σε ισχύ το ACTA.

  Μπορείτε να φανταστείτε την σύνδεσή σας στο διαδίκτυο σαν ένα ιμάντα ο οποίος κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Πάνω στον ιμάντα βρίσκονται πακέτα δεδομένων τα οποία είτε μπαινουν είτε βγαίνουν από τον υπολογιστή σας.

  Υπό την νομοθεσία του ACTA,  οι ISPs οι εταιρείες που πληρώνετε για να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο θα αναγκαστούν να ανοίγουν και να επιθεωρούν κάθε πακέτο δεδομένων που στέλνετε και λαμβάνετε, προς έλεγχο πληροφορίας, αν προστατεύεται από copyright.

  Aν στέλνετε ή λαμβάνετε πληροφορίες που έχουν copyright, μπορεί να αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο ή να αντιμετωπίσετε ποινικές διώξεις.

  Αυτό σημαίνει ότι αν π.χ. στέλνετε ένα mp3 αρχείο σε κάποιον φίλο μέσα από κάποια υπηρεσία συνομιλιών chat, εάν ανεβάσετε ένα βίντεο από ένα πάρτυ στο οποίο ακούγεται μουσική με copyright, ή αν παραθέσετε ένα άρθρο εφημερίδας το οποίο προστατεύεται από copyright μέσα σε κάποιο e-mail σας  Χαθήκατε! Είστε παράνομος! Είναι τόσο απλό!

  Και σαν να μην έφτανε αυτό,  οι πληροφορίες που παραθέτετε για το άρθρο της εφημερίδας στο e-mail σας θα σταλεί στον εκδότη και με βάση τις αξιώσεις του μπορεί να πληρώσετε πρόστιμο ή να πάτε φυλακή.

  Οι εταιρίες ISPs θα υποχρεωθούν επί πλέον να ελέγχουν συνεχώς οτι καμμιά πληροφορία ή κανένας σύνδεσμος που οδηγεί σε πληροφορία που προστατεύεται με copyright δεν βρίσκεται πουθενά στους "εξυπηρετητές" τους. Αυτό θα είναι "μοιραίο" για ιστοσελίδες που κρατούν οποιουδήποτε είδους επαναχρησιμοποιημένο ή παραγόμενο περιεχόμενο όπως μουσική εικόνες ή βίντεο.

  Πως θα μπορούσε το youtube ή το twitter να λειτουργήσει κάτω από ένα τέτοιο νόμο?

  Συνεπώς το διαδίκτυο όπως το γνωρίζουμε βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

  Τουλάχιστον θα πιστεύατε οτι τα λεφτά που θα κερδηθούν από αυτές τις μηνύσεις θα ωφελήσουν τους δημιουργικούς ανθρώπους, αλλά οι μουσικοί, οι συγγραφείς, οι κινηματογραφιστές, οι δημοσιογράφοι, οι μηχανικοί λογισμικού και οι ερευνητές επίσης χάνουν, αφού πρέπει να υπακούν στους ίδιους κανόνες.

  Οι προστατευόμενες ιδέες πλέον δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, να τελειοποιηθούν ή να αναπτυχθούν περισσότερο. Ακόμα και μέρη προτάσεων μπορούν να προστατεύουν και να θέτουν υπό περιορισμό  βάσει copyright.

  Το συνολικό εγχείρημα επωφελεί μονάχα ένα μικρό μέρος της βιομηχανίας, την λεγόμενη "Μαφία περιεχομένου" εκδοτικές εταιρίες media όπως είναι η RIAA και η MPAA οι οποίες εδώ και πολύ καιρό προσπαθούν "να λύσουν το πρόβλημα του διαδικτύου"  που απειλεί  τα απαρχαιωμένα επιχειρηματικά τους μοντέλα.

  Το ACTA είναι το αποτέλεσμα των παρασκηνιακών πιέσεών τους στις κυβερνήσεις που λαμβάνουν μέρος στις διαπραγματεύσεις.

  Οι τελευταίες "διαρροές" σημειώνουν οτι κάθε τεχνολογία που χρησιμοποιείται για να παρακάμψει κάποιος τους περιορισμούς μπλοκαρίσματος,  θα κατασταθεί επίσης παράνομη.

  Και το χειρότερο: Ολα αυτά γίνονται στα κρυφά.!! Και αν είστε ευρωπαίος πολίτης όλα αυτά γίνονται ακόμη και από ανθρώπους που δεν έχουν καν εκλεγεί από τον λαό.

  Θα έχετε δει ήδη ότι αυτό επικρατεί στο Youtube, κάποια βίντεο δεν είναι διαθέσιμα, σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές.

  Αυτή η εμμονή για την προστασία αντιγραφής είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για την καταστολή της πληροφορίας. Μόλις όλα τα διαδικτυακά φίλτρα και οι τεχνικές μπλοκαρίσματος τεθούν στη θέση τους πρακτικά όλες οι πληροφορίες οι οποίες προστατεύονται από copyright μπορούν να κατασταλλούν. Ισως ένα blog που ασκεί έντονη κριτική ή ένας λογαριασμός του twitter ή ένα βίντεο που φτιάξατε για στημένες εκλογές ή για περιβαλλοντικές καταστροφές ή ακόμη και οι φωτογραφίες των γατιών σας.. Εντάξει, ίσως όχι οι φωτογραφίες των γατιών σας εκτός εάν ζωγραφίσετε στο τρίχωμά τους το σήμα της Coca Cola.

  Aυτό μπορεί να μοιάζει εξωπραγματικό για κάποιον ακόμα που έχει μια στοιχειώδη γνώση για το πως λειτουργεί το διαδίκτυο, αλλά θυμηθείτε αυτοί που δουλεύουν στο νομοσχέδιο ίσως και να μην έχουν ιδέα πως δουλεύει το διαδίκτυο, και από τη στιγμή που υπογραφεί η συμφωνία, πρέπει να εφαρμοστούν οι δικοί τους κανονισμοί.

  Οι συνέπειες που θα αντιμετωπίσουμε είναι : Λογοκρισία στο διαδίκτυο, περιορισμός στην ελευθερία εκφρασης, απώλεια της ουδετερότητας του δικτύου εξαιτίας περιορισμού συγκεκριμμένων μερών του, πλήρης επιτήρηση όσο είστε σε σύνδεση όλης της δραστηριότητάς σας, απώλεια της ελευθερίας και περιορισμός των πολιτικών δικαιωμάτων, τιμωρίες όπως είναι η απώλεια της διαδικτυακής πρόσβασης, και τι κερδίσουμε?? Τίποτα !!

  Η ώρα για να δράσουμε υπέρ του διαδικτύου είναι τώρα!!

  Ψάξτε, googlάρετε τι είναι το ACTA, φορτώστε τα τουήτς σας και τα photoshops.

  Kαι ας γίνει γνωστό ότι κανένας δεν τα βάζει με το διαδίκτυο!!

  Και μεταφέρετέ το στους δρόμους!

  Σταματήστε το (μυθικό τέρας) Κράκεν.

  VIDEO & AUDIO :  ANONYMOYS

  MUSIC :  WASARU - New Andromeda theory


  -----------------
  Η ανάγκη να έχεις πάντα δίκιο, σφραγίδα ενός χυδαίου πνεύματος.. (Αlbert Camus)

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 29-01-2012 22:55 ]


  giorth
  30.01.2012, 02:26

  Οι χώρες της Ε.Ε. που υπέγραψαν είναι

  Austria
  Belgium
  Bulgaria
  Czech Republic
  Denmark
  Finland
  France
  Greece
  Hungary
  Ireland
  Italy
  Latvia,
  Lithuania
  Luxemburg
  Malta
  Poland
  Portugal
  Romania
  Slovenia
  Spain
  Sweden
  United Kingdom


  Πάντα για την προστασία του πολίτη βεβαίως βεβαίως.

  Πραγματικά ανυπομονώ να δω αν θα υπάρξουν αντιδράσεις σε Ελληνικό και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
  Είναι μια αιτία να σηκωθούν αρκετοί από τον δερμάτινο καναπέ τους...


  antwnispatra
  30.01.2012, 02:44

  Στην Ελλάδα ξέρεις πως υπογράφουν,χωρίς να διαβάσουν!

  Με τη δικαιολογία ότι είχαν άλλες υποχρεώσεις ή οτι είναι Πόντιοι!

  Επειδή είναι μια αντίδραση που μπορεί να γίνει και από τον καναπέ,μέσω διαδικτύου,ίσως κάνουν κάτι και οι Έλληνες.

  Γιατί όπως βλέπουμε,παντού αντιδρούν και στην Ελλάδα των τόσων προβλημάτων οι αντιδράσεις παρά τα όσα νομίζουν μερικοί,είναι ελάχιστες.

  Μια ματιά στο τι γίνεται σε άλλες χώρες μπορεί να μας πείσει.Άν θυμάσαι,ξυπνήσαμε αγανακτισμένοι για να απαντήσουμε στους Ισπανούς που μας είπαν πως κοιμόμαστε...

  Πραγματικά όλο αυτό αν περάσει θα είναι μια χούντα χωρίς όρια.


  loukas76gr
  30.01.2012, 19:54

  Η πολιτική στο youtube περί 'πνευματικών δικαιωμάτων' τον τελευταίο καιρό έχει γίνει σαφέστατη. Ένα βιντεάκι που
  δείχνει τα μέρη μου, το οποίο ανήρτησα πριν 2 χρόνια, το 'έκλεισαν' πριν κάνα μήνα περίπου, γιατί χρησιμοποίησα μουσική χωρίς την έγκριση του δημιουργού του. Τότε δεν ήταν απαραίτητη η έγκριση, παρ' όλα αυτά ανέφερα, ως ηθική υποχρέωση, τον τίτλο και το δημιουργό στις πληροφορίες του βίντεο (ίσως αυτό και να ήταν το 'λάθος' μου... και από εκεί να με βρήκαν).

  Τώρα ποιος βγήκε χαμένος και ποιος κερδισμένος; Ο θεατής που δεν γνώρισε ένα μέρος και το δημιουργό μίας μελωδίας; Ο δημιουργός που δεν αντιγράφηκε η μουσική του και που θα τον ακούσουν λιγότεροι;

  Πάντως απ' ότι κατάλαβα πρέπει να χρησιμοποιώ μόνο ήχους που δεν έχουν copyright... {#emotions_dlg.huh}

   

   


  mary_omikron
  30.01.2012, 20:17

  Και πως θα ξέρουμε ποιά έχουν και ποιά δεν έχουν? Θα κάνουμε χρήση και θα το μαθαίνουμε εκ των υστέρων με "κατέβασμα" ή με περαιτέρω -ίσως- δίωξη?

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 30-01-2012 20:21 ]


  loukas76gr
  30.01.2012, 20:28
  Υποθέτω ότι copyright κάποια στιγμή θα αποκτήσουν όλα με τη λογική των εταιρειών. Άρα, είτε φτιάχνεις ένα δικό σου ήχο/βίντεο/φωτό/multimedia... (είμαστε όλοι καλλιτέχνες?) είτε ζητάς τα δικαιώματα (τα οποία πληρώνεις). Παρ' όλα αυτά, to ACTA θέτει καθαρά και την παράμετρο της εποπτείας και του ελέγχου των προσωπικών δεδομένων και της επικοινωνίας... ένας διαδικτυακός Big Brother.
  giorth
  30.01.2012, 20:50

  Ο παρακάτω τύπος έκανε μια αρκετά ενδιαφέρουσα παρατήρηση αναφορικά με το SOPA (which is kind like the American ACTA)

   

  ή με λίγα λόγια:

  "Don't forget, CBS.net is the number one supporter of SOPA and the no1 distributer of piracy software and the no1 promoter of it to use it for copyright infringing purposes. HOW IS THAT NOT JUST TOTALLY SCREWED UP?"

  Αδυνατώ να καταλάβω την λογική της εταιρείας (και όλων των υπολοίπων εταιριών φυσικά)... {#emotions_dlg.confused1}


  Tsipouraki
  30.01.2012, 21:54

   

  Μαιρούλα μου, σ'ευχαριστώ πολύ!!!

   

  Πέρα από τα παραπάνω, διάβασα, και σε εφημερίδες και σε μπλογκς, ότι μέχρι και ο βασικός εισηγητής για την ACTA παραιτήθηκε καταγγέλλοντας το "μαγείρεμα" και την όλη "κρυφή" σχεδόν διαδικασία για τη συμφωνία...

  Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια βέβαια....

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=666099

   

  Ίσως να το "χοντραίνω" λίγο, αλλά, σχετικά με το θέμα της ACTA, και όχι μόνο με αυτό, δεχόμαστε εδώ και πάρα πολύ  καιρό πολλές και πολυμέτωπες επιθέσεις. Άλλες ολοφάνερες, άλλες ύπουλες.

  Προσπαθούν, όχι μόνο να μας φιμώσουν, να μας εξαθλιώσουν, να μας στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου, αλλά και να μας μετατρέψουν μεταφορικά (και κυριολεκτικά έτσι όπως πηγαίνει το πράγμα...), σε κανίβαλους...

   

  Το παρακάτω βιντεάκι, αν και περιέχει 3 άσχετα μικρά διαφημιστικά σποτάκια, δείχνει, τον καλύτερο τρόπο... Είναι (ξεχασμένη για πολύ καιρό, δυστυχώς) στάση ζωής!!!

   

   

  Καλό μας βράδυ!!!


  -----------------
  Η ψυχή μου είναι μια μυστική ορχήστρα. Αγνοώ ποια όργανα κρούω και ποια τρίζουν εντός μου. Γνωρίζω τον εαυτό μου μόνο ως συμφωνία. (Fernando Pessoa)

  [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 30-01-2012 22:05 ]


  Post αρνητικής αξιολόγησης
  Post αρνητικής αξιολόγησης
  rouli726
  31.01.2012, 12:50
  όντως πολύ σοβαρό θέμα.. το είχαμ ψιλοσχολιάσει και στο άλλο θέμα της κίνησης των "ανώνυμων" για τα SOPA-PIPA . θέλουν να μας πιάσουν εξ'απήνης και να πούμε "ε μωρέ,σιγά,τί έχω να κρύψω εγώ" και να βρεθούμε όλοι εν δυνάμει κατηγορούμενοι τελικά. καταφανής προσπάθεια ελέγχου της πληροφορίας και των χρηστών του διαδικτύου γενικότερα, με "παραθυράκια" επικίνδυνης ισχύος και σε άλλους τομείς της ζωής μας. τα μαθήματα μαγειρικής,πχ,μας φαίνονται ακραίο παράδειγμα αλλά με τέτοιο νόμο ισχύει ακόμη κι αυτό.
  antwnispatra
  31.01.2012, 13:37

  Παράθεση:

  Το μέλος loukas76gr στις 30-01-2012 στις 19:54 έγραψε...

  Η πολιτική στο youtube περί 'πνευματικών δικαιωμάτων' τον τελευταίο καιρό έχει γίνει σαφέστατη. Ένα βιντεάκι που
  δείχνει τα μέρη μου, το οποίο ανήρτησα πριν 2 χρόνια, το 'έκλεισαν' πριν κάνα μήνα περίπου, γιατί χρησιμοποίησα μουσική χωρίς την έγκριση του δημιουργού του. Τότε δεν ήταν απαραίτητη η έγκριση, παρ' όλα αυτά ανέφερα, ως ηθική υποχρέωση, τον τίτλο και το δημιουργό στις πληροφορίες του βίντεο (ίσως αυτό και να ήταν το 'λάθος' μου... και από εκεί να με βρήκαν).

  Τώρα ποιος βγήκε χαμένος και ποιος κερδισμένος; Ο θεατής που δεν γνώρισε ένα μέρος και το δημιουργό μίας μελωδίας; Ο δημιουργός που δεν αντιγράφηκε η μουσική του και που θα τον ακούσουν λιγότεροι;

  Πάντως απ' ότι κατάλαβα πρέπει να χρησιμοποιώ μόνο ήχους που δεν έχουν copyright... {#emotions_dlg.huh}

   

     Αυτό που αναφέρεις γινόταν περισσότερο καιρό,απλά ίσως τώρα να είναι πιο έντονο και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους περισσότερες εταιρίες.

  Έχει συμβεί σε μένα προ διετίας(και σε πολλούς άλλους φαντάζομαι) κάτι ανάλογο και μέσα σε πολύ μικρό χρόνο από το ανέβασμα του βίντεο,με ενημέρωσαν πως απαγορεύτηκε η δημοσίευσή του σε μερικές χώρες(τις ανέφεραν) και το βίντεο παρέμενε εκεί για προσωπική μου χρήση.


  RANIA74
  01.02.2012, 16:17

  είναι πολύ απλό μας θέλουν πρόβατα ( μπεεεεε ) , τα βρώμικα σχέδια τους θα κρύβονται πίσω από τις λέξεις "για το καλό μας"

  κάτι που μου θυμίζει το επίκαιρο τραγούδι του Μηλιώκα ..............για το καλό μουυυυ κτλ

  Είναι πια σε όλους γνωστό ότι έχουμε μια Παγκόσμια Χούντα

  Δείτε επίσης και αυτό :

  Λογοκρισία στα blogs θα επιβάλλει η Google

   

  Προχωρούν τα πράγματα γρήγορα ...βιάζονται να μας κλείσουν στα κλουβιά μας

   

  ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΥΤΗ!!


  antwnispatra
  02.02.2012, 15:50


  jorge
  08.05.2012, 17:40

  Τέλος και επίσημα η συνθήκη ACTA

  Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Neelie Kroes, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ένωσης, προανήγγειλε την απόσυρση της συνθήκης ACTA. Πρόκειται για μια σημαντική νίκη στον αγώνα για ένα Internet χωρίς ασφυκτικούς κανόνες copyright.

   

  Η συνθήκη ACTA προέβλεπε την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο Internet και όχι μόνο. Ωστόσο, οι πολέμιοι της συνθήκης έκαναν λόγο για περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και παραβίαση του προσωπικού απορρήτου, ζητώντας την άμεση απόσυρσή της.

   

  Η Kroes είπε ότι η βιομηχανία του copyright πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στους ανθρώπους και όχι το αντίθετο. Η Επίτροπος υπογράμμισε τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ACTA στην Ευρώπη: "είναι μια δυνατή πολιτική φωνή και ως τέτοια την καλωσορίζω, αν και δε συμφωνώ με όλα όσα λέγονται στο συγκεκριμένο θέμα", είπε χαρακτηριστικά η Ολλανδή Επίτροπος.

   

  Η ACTA βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένει την ετυμηγορία των Ευρωβουλευτών, ωστόσο μάλλον δε θα χρειαστεί να γίνει καν η ψηφοφορία έπειτα από τις δηλώσεις της Kroes.

  Πηγή: The Register


  mary_omikron
  08.05.2012, 19:10

  Ωραία !!!