Πεστα ρε Ar-οn!!
Υποκειμενικά αλλά με κριτική διαθεση.....φτυάρι και εγκώμια στα χέρια... και... πάμε.
Όσοι προαναφέρθηκαν με εξαίρεση τον Τζίμυ δεν είναι μουσικοί
για τα δικά μου γούστα.Και ο Κεντέρης τρέχει γρήγορα αλλά δε με ταξιδεύει, δε με ηρεμεί
δε με κάνει να νοιώσω καλύτερα η ταχύτητα του ή η τεχνική του αρτιότητα.
Άλλο η μουσική και άλλο οι αγώνες ταχύτητας, είναι απλό.
Το οτι υπάρχουν τυπάδες που πχ λύνουν το κύβο του Ρούμπικ σε 14 δευτερόλεπτα είναι αξιόλογο για κάποιους
αδιάφορο για άλλους, για μένα όλοι αυτοί οι δεξιοτέχνες-βιρτουόζοι είναι
απλά αργόσχολοι που περνούν την ώρα τους με όργανα στα χέρια. Δεν κάνουν μουσική όμως, μάλλον θόρυβο
κάνουν.
Ο Gilmour όμως κάνει εγχείρηση εγκεφάλου αναίμακτα με τεράστια ποσοστά επιτυχίας,
θεραπεύει, βελτιώνει, αναδομεί και αναβαθμίζει τον εγκέφαλο του ακροατή σαν εξωγήινος που
ήρθε στη γη με σκοπό να επιταχύνει την εξέλιξη του είδους μέσω της πανέμορφης συμπαντικής
γλώσσας της λογικής και της αρμονίας, ξέρει που είναι οι νότες, δεν τις ψάχνει, δε διηγείτε ιστορίες
με κρυπτόλεξα, ξεκάθαρη απέρριτη ομορφιά όπως το ηλιοβασίλεμα, όχι κακόγουστη γκλαμουροψεφτιά
όπως η περιστρεφόμενη ντισκομπάλα.
Τώρα επειδή ειπώθηκε το ζήτημα της δημοφιλίας τους και των πωλήσεων μου φτάνει να πω πως
Η Τζούλια Αλεξανδράτου είναι πιο δημοφιλής και πουλάει πιότερο απο ....
.........-σόρρυ δε νοιώθω καλά να
βάλω ονόματα ανθρώπων που συμπαθώ σ' άυτη τη παράγραφο.
Έδω και χρόνια βλεπω στο you tube τα views σε αριστουργήματα οτι είναι πάαααρα πολύ
λιγότερα απο αυτά στα σκουπίδια. Ή πηγαίνω σε συναυλιάρες με κοινό τόσο όσο χρειάζεται να γεμίσει ένα
λεοφωρείο του οασθ, ενώ τα μπουζουκτσίδικα γιομάτα.
Τέλος ο άγνωστος (για πολλούς) Θεός (για μένα) είναι ο Μάρκος ο Ρίμποτ είναι αυτός που
θα διάλεγα να ακούω αν έπρεπε να διάλεξω μόνο έναν για το υπόλοιπο της ζωής μου.
>
με αυτό εκθρόνησε τον Δαυίδ Γκίλμουρ.
Σ'άλλους αρέσει να παίζουν σα ρομπότ (~14,7 νότες το δευτερόλεπτο)
σ' άλλους αρέσει να παίζουν σαν ρίμποτ (Ελεύθερα-όμορφα)