Το Everybody Hurts των R.E.M το πιο καταθλιπτικό όλων των εποχών

PHILIPPOSSM
04.02.2012, 04:59

 

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το πιο καταθλιπτικό τραγούδι που ακούσατε ποτέ;


Η απάντηση ήρθε από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και ανέδειξε το "Everybody Hurts" των Αμερικανών R.E.M ως το πιο στενάχωρο όλων των εποχών

.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το "Candle In The Wind" του Elton John ενώ την τριάδα κλείνει το "The Living Years" των Mike & The Mechanics.


Την έρευνα διεξήγε ο θεατρικός παραγωγός David King στα πλαίσια εργασίας του με θέμα την δύναμη της μουσικής.

Ορισμένα ενδιαφέροντα ευρήματα έδειξαν πως οι περισσότεροι που ακούν ένα καταθλιπτικό κομμάτι βάζουν τα κλάματα με το ποσοστό να είναι ιδιαίτερα υψηλό (84%) στις ηλικίες 18 – 24.

Πηγή: armageddon

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 04-02-2012 16:26 ]


kasel
04.02.2012, 13:42

Αρκετά......

Γεννέθλια 86:Βασίλης Παπακωνσταντίνου(Θάνου Μικρούτσικου)

Κρίμα να μην είσαι εδώ:Γιάννης Αγγελάκας

Τελευταίος σταθμός:Διάφανα Κρίνα

 

Θα μείνω στα Ελληνικά γιατί με αγγίζουν περισσότερο οι Ελληνικοί στίχοι,αν και στα ξένα η λίστα θα είναι μεγάλη.Άντε να πω δύο των Radiohead που μου έρχονται:Exit music και Street spirit.


djmetronomos
04.02.2012, 14:21

Πράγματι.. Β. Παπακωνσταντίνου.. με πιάνουν τα κλάματα μόλις ανοίγει το στόμα του

Και για να σοβαρευτώ: "The Kids" Lou Reed.. ένα γνήσιο μελαγχολικό τραγούδι


davyd
05.02.2012, 02:13

Κατάθλίψη είπαμε...

Δεν ξέρω τι έρευνα ήταν αυτή αλλά οι ερωτηθέντες θα πρέπει να αγνοούσαν τους Doors, τους Bauhaus, τους Joy Division και πολλούς άλλους!


rouli726
05.02.2012, 15:39
Πάντα μια έρευνα είναι ενδεικτική του δείγματος το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίησή της. είναι λογικό να υπάρχουν άπειρα τραγούδια που στον καθένα δημιουργούν διάφορα συναισθήματα. πάντως και τα τραγούδια που πρότειναν οι αμερικανοί είναι ενδεικτικά "στενοχωρητικών" τραγουδιών :p
rouli726
06.02.2012, 20:45

Έτσι, για σπάσιμο στην έρευνα, παραθέτω μια τραγουδάρα του Χρήστου Θηβαίου, με θλιβερό "background story", αφού το έγραψε για μια κοπέλα με την οποία ήταν ερωτευμένος όταν σπούδαζε στην Ιταλία. Εκείνη "..ήταν αρκετά χρόνια πιο μικρή του. Την παρακαλούσε συνεχώς να βγουν μαζί μια νύχτα σε εστιατόριο, μα αυτή δεν ήθελε. Μετά από αρκετό καιρό, αυτή δέχτηκε. Εκείνος πήγε στο εστιατόριο και την περίμενε. Η κοπέλα πήγαινε να τον συναντήσει,αλλά της συνέβη ένα δυστύχημα στο δρόμο με το αυτοκίνητο και πέθανε... Έτσι έγραψε ο Θηβαίος αυτούς τους στοίχους, μέσα από πυρετό και δάκρυα. Αυτό συνέβη στην Ιταλία όπου σπούδαζε Φιλοσοφία".

Φυσικά όταν μια έρευνα δεν περιλαμβάνει μεγάλο δείγμα, και κάτι τέτοιο κατανοώ πως είναι δύσκολο όταν μιλάμε για μουσική, σίγουρα σε μια άλλη χώρα θα είχαν να μας παραθέσουν δικά τους μοναδικά "καταθλιπτικά" κομμάτια, είναι λογικό να μας φαίνεται ελλειπής από κάθε άποψη.

By the way, κάθε φορά που ακούω το συγκεκριμένο τραγούδι εκτός από ότι συγκινούμαι, ακόμη και πριν μάθω την ιστορία που ενέπνευσε το δημιουργό να το γράψει, με αφήνει πάντα άφωνη για λίγα λεπτά μετά το φινάλε του..


-----------------
http://patrinia.blogspot.com

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : rouli726 στις 06-02-2012 20:48 ]


Hastaroth
06.02.2012, 21:19

Δημοσιεύτηκε σε κανένα έγκυρο επιστημονικό περιοδικό αυτή η "έρευνα" τού David King;

Ετσι ώστε να την διαβάσουμε κι'εμείς,να δούμε τί μέθοδο αξιολόγησης χρησιμοποίησε,ποιό ήταν το δείγμα του,ποιά τα κριτήρια "καταθλιπτικότητος" κλπ κλπ χαρακτηριστικά μιάς έρευνας με επιστημονικές προδιαγραφές.

Και φυσικά,να μάθουμε τί σκοπό είχε αυτή η έρευνα,τί αποσκοπούσε να δείξη:διότι γιά τον καθένα μας,"το πιό καταθλιπτικό" τραγούδι είναι διαφορετικό και μάλιστα μπορεί σε διαφορετικές περιόδους τής ζωής μας να θεωρούμε ώς "πιό καταθλιπτικό" τραγούδι κάποιο που προηγουμένως δέν θεωρούσαμε.

Οπότε το εν λόγω τραγούδι τών REM μπορεί ίσως να είναι "το πιό καταθλιπτικό τραγούδι όλων τών εποχών" γιά κάποιους-ίσως πολλούς-Αγγλους ή Αμερικανούς,γιά κάποιους-ίσως αρκετούς-κατοίκους άλλων χωρών τού κόσμου άριστους γνώστες τής Αγγλικής γλώσσας (και ενδεχομένως Ελληνες μεταξύ αυτών),αλλά δέν είναι γενικώς και παγκοσμίως "το πιό καταθλιπτικό τραγούδι όλων τών εποχών".

Ας ακούση ο κύριος David King το "Ημερολόγιο",το "Ολα σε θυμίζουν",το "Εβαλε ο Θεός σημάδι",την "Μικροπαντρεμένη"  και άλλα πολλά τής Ελληνικής δισκογραφίας και μετά να έρθη να μάς πή γιά καταθλίψεις και έρευνες......

ΥΓ.Το "Ημερολόγιο" το τραγουδούσε πολύ ωραία ένας κιθαρίστας σ'ένα σχήμα που συμμετείχα,ο οποίος δυστυχώς έχει πεθάνει.Επόμενο είναι,λοιπόν,να μού έρχωνται αναμνήσεις κάθε φορά που ακούω αυτό το τραγούδι και να στενοχωριέμαι που αυτός ο κιθαρίστας (με τον οποίο ήμασταν και πολύ καλοί φίλοι) δέν υπάρχει πλέον.Να θεωρήσω λοιπόν ότι το "Ημερολόγιο" είναι "το πιό καταθλιπτικό κομμάτι όλων τών εποχών σ'όλον τον κόσμο";

Αντιθέτως,αυτό το τραγούδι (που ποτέ δέν μπόρεσα να συγκρατήσω τον τίτλο του) που τραγουδά η Celine Dion στην ταινία "Τιτανικός",παρ΄όλο που είναι ένα αρκετά μελαγχολικό κομμάτι,δέν το θεωρώ "το πιό καταθλιπτικό ever" (κι'άς έχω δεί και την σχετική ταινία).Ισως να φταίη το γεγονός ότι κάθε φορά που μπαίνω σ'ένα συγκεκριμένο πλοιάριο τής γραμμής Πειραιάς-Σαλαμίνα το τραγούδι αυτό ακούγεται από τα μεγάφωνά του....... 

 

 

 


noe13
07.02.2012, 04:38

Θα μεινω στους REM και θα βαλω αυτο κυριως λογω βιντεο κλιπ

R.E.M. - Losing My Religion

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : pastella στις 07-02-2012 18:41 ]


ilio
07.02.2012, 09:06

To Εverybody hurts των REM είναι καταθλιπτικό τραγούδι;;;;{#emotions_dlg.blink}

Το αντίθετο θα έλεγα εγώ...

Αυτό το τραγούδι είναι παρηγορητικό και δίνει δύναμη!!!

Πέρα από το ότι υπάρχουν άπειρα ξένα ή ελληνικά τραγούδια που μιλούν

για πολύ σκληρά,στενάχωρα εως καταθλιπτικά πράγματα και πέρα από

το δείγμα των ερωτηθέντων της έρευνας έχω μια απορία...

Εκείνοι που απάντησαν στην έρευνα δεν έχουν ιδέα για το τι λέει το τραγούδι;;;

(ξέρετε λέει hurts ο τίτλος ...ε καταθλιπτικό είναι μωρέ...{#emotions_dlg.scared})

 


-----------------
"Δεν τα βλέπεις όλα από εκεί που τα κοιτάς"

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : ilio στις 07-02-2012 09:10 ]


JohnnieKokos
16.11.2012, 16:00
number one belongs to Hey you - Pink floyd !
dimitrismix
28.11.2012, 22:41

δηλαδη ολα των Joy Division??

το 24 Hours ητανε απο τα πρωτα τραγουδια που εμαθα να παιζω.


bpetros
30.11.2012, 03:13

Νομίζω πως ο καθένας έχει διαφορετική έννοια του καταθλιπτικού στο μυαλό του.

Εγώ για παράδειγμα, θα επέλεγα τα εξής:


costaspanag
30.11.2012, 10:03

Υπάρχει πολλή θλίψη και σε δικά μας τραγούδια: