ελληνική μουσική
340 online   ·  209.210 μέλη

Νεκταρία - Συναυλίες Πάσχα 2012

gate
MusicHeaven Guru
Chat
08.03.2012, 22:35

Ημερομηνίες συναυλιών της Νεκταρίας Καραντζή, με βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική, ψαλτοτράγουδα και παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα,  καθ' όλη τη διάρκεια της Μ. Τεσσαρακοστής του 2012:


26 Μαρτίου: ΧΑΛΚΙΔΑ (Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών) - Συνοδεύει η χορωδία De profundis
3 Απριλίου: ΒΑΘΥ ΑΥΛΙΔΟΣ (Ιερός Ναός Αγ. Χριστοφόρου) - Συνοδεύει η χορωδία De profundis
7 Απριλίου (Σάββατο του Λαζάρου): ΑΙΓΙΟ
8 Απριλίου (Κυριακη των Βαΐων): ΜΗΛΕΣΙ ΩΡΩΠΟΥ (Ι.Η. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος - Μονή Γέροντος Πορφυρίου) - Συνοδεύει η χορωδία De profundis
11 Απριλίου (Μ. Τετάρτη): ΑΘΗΝΑ, βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ - Συμμετέχει το συγκρότημα "Γη και Θάλασσα)

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθούν λεπτομερή δελτία τύπου για καθεμιά από τις παραπάνω συναυλίες.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, στείλτε το μήνυμά σας στη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας:www.nektariakarantzi.weebly.com

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : gate στις 10-03-2012 15:40 ]

επισυναπτόμενα: _MG_5501.JPG 
#1   
despinakontogianni
Βετεράνος
Chat
09.03.2012, 02:52
Ζω για την 11η Απρίλη!
#2   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
10.03.2012, 15:35

Ευχαριστούμε Δέσποινα! Θα σε περιμένουμε!


#3   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
10.03.2012, 15:38

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

ΡΙΖΕΣ
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 Απριλίου 2012 21:00 
IANOS Σταδίου 24, ΑΘΗΝΑ

O IANOS και η ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση “Ρίζες”. Συμμετέχει το συγκρότημα "ΓΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ".

Μία παράσταση - μουσικό ταξίδι στους αρχέγονους ελληνικούς δρόμους

Φωνές και όργανα πλέκουν το υφαντό της μακραίωνης ελληνικής μουσικής ιστορίας, από την αρχαία ελληνική έως τη βυζαντινή και δημοτική παράδοση, αναδεικνύοντας την ενότητα, τη συνάφεια και τη συνέχεια του πλούσιου αρχέγονου ήχου που τροφοδότησε τις μουσικές του κόσμου...

Στην ορχήστρα συνυπάρχουν, κατά κύριο λόγο, ο αρχαίος, ο βυζαντινός και ο παραδοσιακός ήχος. Αρχαιοελληνική λύρα, βαλίχα, πλαγίαυλος, κρουστά, πήλινη ταραμπούκα αλλά και κανονάκι, ο πρόγονος του αρχαίου «ψαλτηρίου», με το οποίο ο Προφητάναξ Δαβίδ συνόδευε τους ψαλμούς του, ξεδιπλώνουν μελωδίες που περιπλέκονται με τον αντίλαλο..., με τη συλλογική ιστορική μας μνήμη. Ο αρχαίος, ο βυζαντινός και ο νεότερος απόγονός τους, ο δημοτικός ήχος, «συνομιλούν» στον ίδιο τόπο, ο ένας πλάι στον άλλον... Ωδές, Ψαλμοί και Ύμνοι στον Θεό, νανουρίσματα, τραγούδια της αγάπης και της ξενιτιάς, της χαράς και του πόνου, χιλιοτραγουδισμένα από τα χείλια και φορτισμένα από τις ψυχές εκατοντάδων γενεών εκμηδενίζουν το χάσμα του χρόνου και στέκονται στην ίδια σκηνή...

Η φωνή της Νεκταρίας Καραντζή μας ταξιδεύει στον κόσμο της βυζαντινής και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, παίρνοντας, στη σκηνή, τη σκυτάλη από το συγκρότημα «Γη και Θάλασσα» που έχει αφοσιωθεί, από τη στιγμή της δημιουργίας του, με επιστημονική κατάρτιση, μεράκι και αγάπη, στη μελέτη της αρχέγονης μουσικής μας. Ο ακροατής όμως έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στον χρόνο και να αισθανθεί την ενότητα και τη συγγένεια όλων αυτών των μουσικών γενεών, όχι μόνο μέσω της μελωδίας αλλά και με τη βοήθεια του λόγου. Με κείμενα και σχόλια επεξηγηματικά, βοηθά τον ακροατή, όχι μόνο να αφεθεί στη μαγεία και την ομορφιά του ήχου, αλλά να καταλάβει και να μάθει χρήσιμες πληροφορίες για την αρχαία, τη βυζαντινή και την ελληνική δημοτική παράδοση και τους συνεκτικούς της δεσμούς.

Η ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ είναι μια ερμηνεύτρια της σύγχρονης γενιάς, που έχει όμως ήδη μία μακρά θητεία στον χώρο της βυζαντινής και της δημοτικής μουσικής παράδοσης. Ο κόσμος της Βυζαντινής Μουσικής την γνώρισε, ήδη από παιδί, κυρίως μέσω ηχογραφήσεων με τον Γέροντα Πορφύριο τον καυσοκαλυβίτη, ενώ στον κόσμο της Παράδοσης τη μύησε, τη σύστησε και την ανέδειξε ο κορυφαίος δάσκαλος και ερμηνευτής της παράδοσης, Χρόνης Αηδονίδης, στον οποίο μαθητεύει από το 2003 και αποτελεί μόνιμη συνεργάτιδά του τα τελευταία χρόνια, σε συναυλίες και δισκογραφία. Είναι Νομικός, με ειδίκευση σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, με μεταπτυχιακά στο Ποινικό και στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο (υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Ιωάννου Μ. Κονιδάρη), υποψήφια διδάκτωρ Νομικής και διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής. Η φωνή της, ευαίσθητη και αέρινη, κινείται στους δρόμους της παράδοσης, δημοτικής και βυζαντινής, εκεί που "ακουμπά" η ψυχή της. Αποτελεί σήμερα μοναδική περίπτωση γυναίκας ψάλτριας στην Ελλάδα, με επίσημη δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από τα 14 χρόνια της, με ενεργό θητεία στο αναλόγιο εκκλησιών, ως ιεροψάλτρια, από τα 9 χρόνια της έως σήμερα και με καλλιτεχνικές ζωντανές εμφανίσεις που συνδυάζουν τους βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους με τα παραδοσιακά τραγούδια. 

Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά από το ianosradio.gr . 

=======================
"Με γεμίζει αγαλλίαση και δέος η σκέψη ότι η ύστατη επιβίωση του ελληνικού τραγικού χορού, χαμένου από κάθε άλλη τέχνη, συναντάται στη θεία λειτουργία, όταν ο ψάλτης απαντά στον ιερέα".

Οscar Wilde (De Profundis) 

«Τα δημώδη άσματα προήλθαν από μια βαθμιαία και αργή μεταβολή της αρχαίας λαϊκής ποίησης των Ελλήνων»

Claude Fauriel

«Η ελληνική μουσική είναι σαν ένα δέντρο. Το ένα κλαδί του είναι η βυζαντινή και το άλλο η δημοτική μουσική. Ρίζα του η αρχαία ελληνική»

Χρόνης Αηδονίδης
=======================

Μουσικοί:
Παν Καπερνέκα (Άβατον, Pallyria, Γη και Θάλασσα) βαλίχα, πλαγίαυλος, κρουστά, φωνή
Αλίκη Μαρκαντωνάτου: (Γη και Θάλασσα) αρχαιοελληνική λύρα, ακορντεόν, φωνή
Αρετή Μίγγου (Γη και Θάλασσα) πήλινη ταραμπούκα, στάμνα, ντέφια, φωνή
Ανδρέας Σκάνδαλος: κανονάκι
Γιώργος Μαρινάκης: βιολί

Επιλογή κειμένων και επιμέλεια σχολίων: Νεκταρία Καραντζή, Αλίκη Μαρκαντωνάτου

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : gate στις 10-03-2012 15:42 ]


#4   
yiannisyiannis
Φθασμένος
Chat
10.03.2012, 15:46

Καλή επιτυχία Νεκταρία! Στη Θεσσαλονίκη έχεις προγραμματίσει καμιά συναυλία στο άμεσο μέλλον;


#5   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
10.03.2012, 17:47
Είναι στο πρόγραμμα για τις καλοκαιρινές συναυλίες Γιάννη μου, οι οποίες θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα! Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! :)
#6   
yiannisyiannis
Φθασμένος
Chat
10.03.2012, 21:20

Μακάρι να μας έχει όλους ο Θεός καλά μέχρι τότε, για να ανταμώσουμε ξανά μετά από τόσα χρόνια Smile


#7   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
17.03.2012, 21:38

26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 18:00

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ - ΧΑΛΚΙΔΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ

ΕΠΙΚΡΑΝΘΗ


Το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος γνωστοποιεί ότι την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 και ώρα 18.00 στον Ιερό Ναό θα πραγματοποιηθεί θρησκευτική εκδήλωση, στη οποία θα ψάλει Εκκλησιαστικούς Ύμνους Μεγάλης Τεσσαρακοστής – Μεγάλης Εβδομάδος και ψαλτοτράγουδα με την μοναδική φωνή της η κυρία Νεκταρία Καραντζή, την οποία θα συνοδεύει η χορωδία De profundis, ενώ θα ομιλήσει επίκαιρα ο Ιερολογιώτατος Διάκονος π. Μεθόδιος Φουντούλης.

επισυναπτόμενα: AFISA-TAXIARXON-PASXA.jpg 
#8   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
22.03.2012, 18:54

ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΣΕΠΤΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 

ΜΕ ΤΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ

3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 18:00

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΒΑΘΕΩΣ

ΒΑΘΥ ΑΥΛΙΔΟΣ

Την Τρίτη, 3 Απριλίου 2012, ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί στο ΒΑΘΥ ΑΥΛΙΔΟΣ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, συναυλία, με τίτλο "Τα Πάθη τα Σεπτά", με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους Μεγάλης Τεσσαρακοστής – Μεγάλης Εβδομάδος και ψαλτοτράγουδα, ερμηνευμένα από τη μοναδική φωνή της Νεκταρίας Καραντζή και τη χορωδία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής "De profundis".

επισυναπτόμενα: nektaria.jpg 
#9   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
31.03.2012, 22:48
Την 1η Απριλίου 2012, Κυριακή, ώρα 14:30 με 16:30, η Νεκταρία Καραντζή είναι καλεσμένη της Ντίνας Μπατζιά στην εκπομπή "Λίγο Ελλάδα ακόμη", στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" (105,5 fm), σε μία συζήτηση αφιερωμένη στην ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ και την ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, και κομμάτια από τον νέο δίσκο της Νεκταρίας που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό με τίτλο "Της ερημιάς το Αηδονί", με παραδοσιακά τραγούδια διασκευασμένα από τον Βασίλη Καζούλλη και την ερμηνευτική συμμετοχή του Χρόνη Αηδονίδη και του Βασίλη Καζούλλη. Θα παρουσιαστεί επίσης το πρόγραμμα των συναυλιών της Νεκταρίας Καραντζή, κατά την περίοδο της Σαρακοστής, αλλά και το έργο του νεοσυσταθέντος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΨΑΛΤΡΙΩΝ, επίτιμος πρόεδρος του οποίου είναι η Νεκταρία. ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ: http://stokokkino.gr/ekpompes/ligo-ellada-akomi/ http://www.myspace.com/ntinampatzia
#10   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
08.04.2012, 21:32

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων διοργανώνει μουσικοφιλολογική εκδήλωση με τίτλο: «Από το Πάθος στην Ανάσταση».
Πρόκειται για μια σύνθεση, που έχει ως θέμα της το Θείο Πάθος στη βυζαντινή αγιογραφία και υμνογραφία και είναι βασισμένη σε εικόνες, λογοτεχνικά κείμενα, λαϊκούς θρήνους και βυζαντινούς ύμνους.
Την εκδήλωση θα επενδύσει και θα υποστηρίξει μουσικά αποδίδοντας ύμνους με την μοναδική φωνή της, η εξαίρετη & διακεκριμένη ιεροψάλτρια, κ. Νεκταρία Καραντζή - Καζούλη, μαθήτρια και συνεργάτις του Χρόνη Αηδονίδη, με μακρά θητεία στον χώρο της βυζαντινής και της δημοτικής μουσικής παράδοσης. Είναι ψάλτρια στον Ιερό Ναό της Παναγίας "Ρόδον το Αμάραντον", στην Καλλίπολη του Πειραιά, κοντά στον πρωτοψάλτη Ηλία Νικολαΐδη. Η κ. Καραντζή είναι επίσης Νομικός, με ειδίκευση σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, με μεταπτυχιακά στο Ποινικό και στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο, υποψήφια διδάκτωρ Νομικής.
Τα κείμενα θα διαβάσουν οι: Βαρβάρα Σεφέρη, Έφορος Βιβλιοθήκης του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Πρόεδρος της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου και ο Γιάννης Μαλαβέτας, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννηση» Ακράτας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο του Λαζάρου, 7 Απριλίου 2012 και ώρα 8.00 μ.μ., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Απόλλων» και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


#11   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
08.04.2012, 21:32

Μεγάλη Δευτέρα 9 Απρίλη, στις 10 το βράδυ, " Η άλλη όψη του βινυλίου "με τον Σάκη Ιντζεβίδη, θα έχει μια ιδιαίτερη εκπομπή, με καλεσμένη του την Νεκταρία Καραντζή. Θα ακούσουμε αποσπάσματα από την καινούργια της δισκογραφική δουλειά που πρόκειται να κυκλοφορίση, αλλά και εκκλησιαστικούς ύμνους της Μεγάλης εβδομάδας. Ελάτε στην παρέα μας, εδώ: http://www.sfinakiafm.com/


#12   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
08.04.2012, 21:33

Η Νεκταρία Καραντζή μαζί με την Πρόεδρο του "Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών" Γλυκερία Μπεκιάρη, παρουσιάζουν την δραστηριότητα του νεοσυσταθέντος Συλλόγου στη Λιλιάνα Αμβρουσίν, στην εκπομπή "Σημείο ΑΡΤ" της ΝΕΤ, το απόγευμα της Μ. Δευτέρας, ώρα 18:15- 19:00.


#13   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
08.04.2012, 21:34

ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, η εκπομπή "ΈΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ" με την Μπήλιω Τσουκαλά, φιλοξενεί τον ΧΡΟΝΗ ΑΗΔΟΝΙΔΗ, τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ και τη ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ, για να παρουσιάσουν ύμνους και τραγούδια από το πρόγραμμα της μεγάλης συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στο ΑΚΡΟΠΟΛ, την ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ, με τίτλο "Ύμνοι και Θρήνοι από τη Βυζαντινή και Λαϊκή μας παράδοση".
Συμμετέχει η νεοσύστατη χορωδία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής "De profundis" (Εκ βαθέων). Συνοδεύουν οι δεξιοτέχνες της παράδοσης: Ανδρέας Σκάνδαλος, Γιώργος Μαρινάκης, Ηλίας Πιλάλης.


#14   
gate
MusicHeaven Guru
Chat
08.04.2012, 21:35

Η ιστορική πλέον εκπομπή "ΕΠΙΚΡΑΝΘΗ" καθημερινά στην ΕΤ1.
Η εκπομπή "Επικράνθη" γυρίστηκε στην καστροπολιτεία του Μυστρά το 2005 και αποτελεί σήμερα ένα ιστορικό αρχείο της ΕΤ1, για την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.
Ο ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ, με την κατανυκτική φωνή του μας μεταφέρει στο κλίμα των αγίων ημερών του Πάθους, ερμηνεύοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους για κάθε ημέρα της Μ. Εβδομάδας. Μαζί του η μαθήτριά του, ψάλτρια και ερμηνεύτρια παραδοσιακής μουσικής ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ και ο διακεκριμένος ιεροψάλτης, καθηγητής βυζαντινής μουσικής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ.
Αναγνώσματα των ημερών απαγγέλλουν ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ και η ΚΟΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΝΤΗ

Φέτος (2012) η εκπομπή "Επικράνθη" θα προβληθεί ολόκληρη από την Μ. Δευτέρα έως το Μέγα Σάββατο, από την ΕΤ1, λίγο πριν την Ακολουθία της Εκκλησίας.

Το πρόγραμμα προβολής της εκπομπής ΕΠΙΚΡΑΝΘΗ στην ΕΤ1 έχει ως εξής:
Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ: 18:45 -19:00
Μ. ΤΡΙΤΗ: 18:15 - 18:30
Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ: 18:15 - 18:30
Μ. ΠΕΜΠΤΗ: 18:45 - 19:00
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 18:45 - 19:00
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ: 22:30 - 23:00


#15