ελληνική μουσική
80 online   ·  209.164 μέλη

Μαχαιρίτσας & Salvatore Adamo: Στο καφέ του χαμένου χρόνου

mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
21.03.2012, 21:09

«Οι Άγγελοι Ζουν Ακόμη στην Μεσόγειο» είναι ο τίτλος του νέου δίσκου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα όπου για πρώτη φορά συνυπάρχουν…15 ξένοι και έλληνες καλλιτέχνες: Salvatore Adamo, Angelo Branduardi, Tonino Carotone, Christophe, Anne Catherine Gillet, Bernard Lavilliers, Nomadi, Maria Pilar Piluca, Quatuor Stevens, Josep Tero, Χάρις Αλεξίου, Νίκος Αλιάγας, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Ελισάβετ Καρατζόλη, Χάρης Κατσιμίχας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Διονύσης Τσακνής και Μαρία Φαραντούρη.

Στα πλαίσια αυτής της έκδοσης έχει προγραμματιστεί μεγάλη συναυλία του τραγουδοποιού στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο την Δευτέρα 9 Ιουλίου με την παρουσία όλων των συντελεστών.

Όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ο ίδιος ο Μαχαιρίστας στους Γιάννη Ξυνόπουλο και Μωυσή Ασέρ για λογιαριασμό τηςmetrogreece.gr «Στην πορεία δάσκαλοι υπήρξαν για μένα Ιταλοί και Γάλλοι τραγουδοποιοί, που θα τους δεις και στο δίσκο που ετοιμάζω . Μέχρι τότε άκουγα μόνο τους Genesis, έως ότου ανακάλυψα μέσα από αυτούς την αύρα και το φως της Μεσογείου κι αυτό κάπως με τάραξε... Το ακολούθησα έντονα και πήγε μόνο του. Βάλε εσύ όποια ταμπέλα θες: έντεχνο, ηλεκτρική μπαλάντα, ροκ, λαϊκό»

Πρώτο δείγμα της αυτής της δουλειάς του το τραγούδι «Στο καφέ του χαμένου χρόνου» (Au cafe du temps perdu) ένα από τα ιδιαίτερα άσματα του Salvatore Adamo -ο οποίος και ντουετάρει με τον Μαχαιρίτσα- με ελληνικούς στίχους του Γιώργου Μπακόλα.

Υπογράφει: Νίκος Μπάτης 
16/03/2012 ogdoo.gr


-----------------
Η ανάγκη να έχεις πάντα δίκιο, σφραγίδα ενός χυδαίου πνεύματος.. (Αlbert Camus)

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : mary_omikron στις 21-03-2012 21:11 ]


#1