ελληνική μουσική
636 online   ·  210.186 μέλη

Ύψος χορδών

fontasgreece
10.04.2012, 13:29

Η δυσκολία μου έγκειται στο ότι όταν προσπαθώ να παίξω π.χ. φα μινόρε ή σολ μινόρε κλπ με φουλ μπαρέ στην ηλεκτρακουστική μου (Fender cd 140) δεν βγαίνει ήχος από την τρίτη χορδή (την εκάστοτε νότα της μινόρε συγχορδίας) σε αντίθεση με όταν εκτελώ τις ίδιες συγχορδίες στην ηλεκτρική μου (gibson les paul) εκεί δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Κοίταξα λίγο το ύψος των χορδών στη Fender σύμφωνα και με κάποια ''tips'' που βρήκα στο διαδίκτυο, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα. Παρόλα αυτά λέω να την πάω σε κάποιον μάστορα να την τσεκάρει.

Στη Fender έχω χορδές elixir nanoweb εντεκάρες, ενώ στη gibson DR δεκάρες.


vaskos12
10.04.2012, 14:41
και εγώ που νόμιζα ότι κάτι έχει η κιθάρα...και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα στη τρίτη χορδή με την ακουστική που πήρα πρόσφατα (η πρώτη μου) κυρίως στο Αm με πλήρη μπαρέ, ένα πρόβλημα που δεν το είχα με την ηλεκτρική. Προσωπικά πιστέυω ότι επειδή σε μένα η τρίτη χορδή στην ακουστική βρίσκει ακριβώς πάνω στην άρθρωση του δάκτυλου, έτσι δεν κάνει καλή επαφή με τη χορδή. Προσπαθώ είτε να ανεβάζω το δάκτυλο λίγο πιο ψηλά για να αποφεύγω αυτό το σημείο, είτε να ασκώ περισσότερη δύναμη στις χορδές. Οι χορδές της ακουστικής μου φαίνονται πιο σκληρές από αυτές της ηλεκτρικής, γι'αυτό πιστέυω τα σηκώματα στην ακουστική είναι πιο δύσκολα. Οπότε βάζω περισσότερη δύναμη στο αριστερό χέρι για να λύσω αυτό το πρόβλημα.
Mad4U
14.04.2012, 01:49
Δοκιμασε να χρησιμοποιησεις τον αντιχειρα για τις συγχωρδιες με root στην low Ε. Ειδικά στις minor.