ελληνική μουσική
454 online   ·  207.701 μέλη

΄΄Ντροπαλοί Επισκέπτες ΄΄

STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
19.04.2012, 10:09

Οι ΄΄Ντροπαλοί  Επισκέπτες ΄΄ενώ είναι καθημερινοί  επισκέπτες ,που μάλιστα όπως φαίνεται από το κοντέρ είναι δεκάδες φορές περισσότεροι απ’ τα μέλη , περιδιαβαίνοντας  στο forum και στα blogs να βρουν κάτι ενδιαφέρον  εν τούτοις δεν γίνονται μέλη ώστε να γράψουν και τη δική τους άποψη.

Θα πω τη δική μου άποψη αφού κι εγώ στην αρχή υπήρξα ‘’Ντροπαλός’’

  1. Ένοιωθα άσχημα μήπως το ερώτημα ή η απάντηση που θα έδινα σ’ ένα post δεν θα θεωρούνταν τεκμηριωμένη
  2. Ένοιωθα άσχημα βλέποντας -σε μερικά sites- όχι την αυστηρή κριτική αλλά τον τρόπο πολλές φορές χυδαίο που απαντούσαν μερικοί και οι moderators δεν έδιναν τη δέουσα προσοχή. Αλλά το διαπίστωσα κι όταν έγινα μέλος και μάλιστα επώνυμο.  Η μόνη αντίδραση είναι τότε η οριστική αποχώρηση.
  3. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ένα ωραίο συναίσθημα το ότι μπορεί να γράψεις κάτι και να αρχίσει μια ωραία συζήτηση απ’ την οποία θα επωφεληθούν πολλοί αλλά και συ ο ίδιος.
  4. Μερικά sites δεν επιτρέπουν τους ‘Ντροπαλούς ‘ να κάνουν ούτε copy των θεμάτων και άλλα δεν επιτρέπουν την είσοδο τους στα άρθρα. Πιστεύω ότι είναι μεγάλο λάθος διότι με τον τρόπο αυτό τους απωθούν πλήρως από τα site τους. Ήδη μερικά τέτοια sites κατάλαβαν το λάθος και πρόσφατα άλλαξαν τακτική.
  5. Θα πρέπει η αντίδραση των moderators -Administrator να είναι άμεση σε περίπτωση όχι τόσο του αρνητικού αλλά του χυδαίου ή χλευαστικού περιεχομένου.
  6. Ευτυχώς στο ΜusicΗeaven μέχρι στιγμής από τότε που αποφάσισα να γίνω μέλος , ενώ είχα σε μερικά threads αυστηρή κριτική-καλοδεχούμενη ,δεν διαπίστωσα τέτοιες ακραίες αποκλίσεις.
  7. Γι αυτό και παροτρύνω τους ‘Ντροπαλούς’ του ΜusicΗeaven να εγγραφούν {στην αρχή με ψευδώνυμο και χωρίς τη δημοσιοποίηση του e-mail τους) ώστε το site να καταστεί και να παραμείνει και στο μέλλον ‘’Συνώνυμο της Μουσικής΄΄ και να είναι σίγουροι ότι στις ερωτήσεις τους (όσο ανιαρές ή και χιλιοειπωμένες κι αν είναι) θα βρουν ,όσο το δυνατόν , τις σωστές απαντήσεις .

Ποια είναι η δική σας γνώμη??


#1   
mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
19.04.2012, 11:08

Στέφανε ανοίγεις ωραία θέματα Smile

Σχετικά με τους "ντροπαλούς" έχω την εντύπωση -μπορεί να κάνω και λάθος- οτι οι περισσότεροι είναι αναγνώστες που αναζητώντας κάποια πληροφορία στο google τους παρέπεμψε στην σελίδα μας, δεδομένου οτι υπάρχει άπειρο υλικό θεμάτων στο ΜΗ και εμφανίζονται στην μηχανή αναζήτησης. Κάποιοι από αυτούς είναι απλοί αναγνώστες της στιγμής, κάποιοι όμως είναι ήδη μέλη του ΜΗ που πιθανότατα διαβάζουν ή αναζητούν κάτι χωρίς να κάνουν σύνδεση.

Δεν συνηθίζουν όλοι να συμμετέχουν γράφοντας σχόλια στο περιοδικό ή στο forum, πράγμα που αποδεικνύεται αν προσέξεις οτι ένα άρθρο π.χ. μπορεί να έχει εκατοντάδες ή χιλιάδες αναγνώσεις και μόνο 10-15 σχόλια ή και καθόλου.

Πάρα πολλοί "επισκέπτες" "μέλη" ή "ντροπαλοί" δεν είναι μουσικοί, αλλά βρίσκουν ενδιαφέρον στα μουσικά άρθρα και στα θέματα, διαβάζουν, ενημερώνονται, ακούν μουσική και έχουν "καλή παρέα" μέσα στο ΜΗ χωρίς να γράφουν σχόλια, κι αυτό είναι απλά γιατί δεν επιθυμούν και όχι επειδή ντρέπονται για το λάθος ή το ατεκμηρίωτο. Ετσι νομίζω.

Σχετικά με την ευπρέπεια που απαιτείται γενικά στην ανθρώπινη επικοινωνία -είτε γραπτή είτε προφορική- γίνεται και ειδική μνεία αριστερά από το σημείο κειμένου, καταχρηστικά κατά την άποψή μου, γιατί όλοι οφείλουμε να είμαστε ευπρεπείς χωρίς ιδιαίτερες επισημάνσεις, αλλά παρ΄όλα αυτά από την στιγμή που είμαστε μια ανοικτή κοινότητα μερικές φορές παρεισφρύουν και άτομα απαράδεκτης συμπεριφοράς που εσκεμμένα ή από χαρακτήρα δημιουργούν εντάσεις για προσωπική τους "ευχαρίστηση". Σ΄αυτές τις περιπτώσεις και μετά από επανειλλημένες συστάσεις υποχρεώνεται να αναλάβει η διαχείριση.


#2   
STEFANOS604
Βετεράνος
Chat
19.04.2012, 13:20

Αυτή τη στιγμή που γράφω πχ διαβάζω:

Online 385 μέλη & επισκέπτες (τα μέλη 25 οι επισκέπτες 360) . 

Συμφωνώ ότι είναι κι έτσι. Για φανταστείτε όμως μια συμμετοχή αυτών τι επιπλέον οφέλη θα είχε και για αυτούς αλλά και για τα μέλη!!


#3   


Αυτά τα διάβασες;