ελληνική μουσική
156 online   ·  208.168 μέλη

Μια παρέμβαση για τον Γ. Νταλάρα με αφορμή και την συνέντευξη Μ. Ρακιντζή

Konstantinosoa
Φθασμένος
Chat
04.05.2012, 19:40

Προς Hastaroth: επειδή τα ελληνικά μου είναι καλά δεν είπα ότι ο Che το είπε ευθέως αλλά μετέφερε αδιασταύρωτα στη βορά του internet που μέσω της τακτικής copy-paste φεύγει στο πέλαγος. Αν ο Νταλάρας έδινε πολλές συνεντεύξεις το χρόνο θα είχε νόημα το 500ρικο. Όταν δίνει μια στο τόσο δεν είναι αφελής η Άννα Νταλάρα, πολύ περισσότερο που είναι και πολιτικός, να εκθέσει ανεπανόρθωτα το σύζυγο. Γιατί γνωρίζει πως μια τέτοια αίτηση θα τον έκανε βορά των δημοσιογράφων. Και όταν δεν ξέρεις κάτι αποδεδειγμένα δεν το δημοσιεύεις εξευτελίζοντας τον άλλο. Τώρα η δημοσιογράφος ...

Προς Che: Μου είπες "που αναφέρω για τον Νταλάρα". Οι ερωτήσεις που έκανες είναι δύο ονομαστικά, στην μια "άκουσες να τον κατηγορούν" και στην δεύτερη ο Ρακιντζής δεν εννοούσε ειδικά τον Νταλάρα, αλλά εσύ τον κατεύθυνες εκεί "Εννοείς τον Νταλάρα και τον Sting". Στο φινάλε-φινάλε, ο Νταλάρας έχει δώσει πολύ σημαντικές συναυλίες με σημαντικές προσωπικότητες διεθνώς, δεν τις διατυμπανίζει και φυσικά ήταν συνεργασίες  έστω και μικρές. Επιεικώς απαραδέκτες είναι οι κατηγορίες που του αποδίδεις κρυπτόμενος πίσω απο εκφράσεις του τύπου "κάποιοι λεν" "μου είπε μια γνωστή μου" κ.τ.λ

Δεδομένα το να αναφέρεις δια τρίτου την ιστορία του 500ρικου είναι κιτρινισμός και δημοσιογραφική δεοντολογία. Αν σε είχαν καταγγείλει δικαστικά ή και στο όργανό σου την ΕΣΗΕΑ φαντάζομαι, ξέρεις πολύ καλά την κατάληξη και μην είσαι βέβαιος πως η συνάδελφος θα ερχόταν μάρτυρας.

Μου λες ότι κατηγορώ τον Ρασούλη. Τον σέβομαι αλλά δεν τον υπερεκτιμώ και μεταφέρω απλώς κομμάτια απο το ίδιο το βιβλίο του Ρασούλη που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και αν θέλεις να σου δώσω και τις λοιπές παραπομπές. Έγραψα όμως πως ενίοτε ο Ρασούλης ήταν και δίκαιος, δεν θεωρώ δηλαδή ότι όλες οι κατηγορίες του ήταν αβάσιμες. Τέλος σου παρέθεσα πως οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν εκφραστεί δημόσια κατά του Νταλάρα, ήταν κάποτε παρέα του Ρασούλη. Και παραπέμπω και πάλι στο βιβλίο του όπως ο φίλος του Ρασούλη Άκης Πάνου που όταν συνεργάστηκε με τον Νταλάρα ήταν Ο.Κ., ο Καφετζόπουλος ( υπάρχει κοινή φωτογραφία τους στο βιβλίο ), ο θρασύς Αγγελάκας -συγκάτοικος για καιρό-, ενώ ο Λαζόπουλος στην δίκη του Πανούση, στην οποία καλώς δικάστηκε ο Πανούσης, πήγε μάρτυρας στον Πανούση προς χάριν του Αριστοφάνη. Βλέπεις τώρα που τα γράφω αρχίζει και δένει το γλυκό...Και μιας και το αναφέρουμε ο Λαζόπουλος έχει στην υποκριτική μεγάλο ταλέντο, αλλά προσωπική μου γνώμη είναι και πολύ δήθεν σε κάποια πράγματα, δει δε πολλού του χαρακτηρισμού μαικήνας των Τεχνών, προσωπική γνώμη.

Ως προς τον Μαρκόπουλο: Αφού ο Μαρκόπουλος ήταν ο σωστός και ο ακατανόμαστος τσογλάνι, γιατί ξανασυνεργάστηκε μετά; Οι φήμες λένε πάντως ανεξάρτητα του ποιός έχει δίκιο, ότι ο Νταλάρας αντέδρασε προς τον Μαρκόπουλο και όχι το αντίθετο. Ο Μαρκόπουλος είναι μέγας συνθέτης, αλλά έχει πει και συγκροτήματα όπως οι Socrates, μεταφέρω παλαιά δήλωση του Τουρκογιώργη, περίπου πράκτορες της CIA προς αφελληνισμό. Παρά το ότι ο Μαρκόπουλος είναι ίσως ο αγαπημένος μου συνθέτης οφείλω να πω πράγματα που έχουν επώνυμα ειπωθεί. 

Προς demary: Λυπάμαι αλλά μιλάς χωρίς να γνωρίζεις. Αυτά που λέω για τον Ρασούλη είναι παραπομπές από το βιβλίο του που τους περνάει σχεδόν όλους γενεές 14. Φυσικά και είχε μεγάλες εμπάθειες. Όσο για τον Χατζιδάκι είχε για αρκετό καιρό σχέσεις με τον Νταλάρα και συνεργάστηκε μαζί του τουλάχιστον σε δύο δίσκους με ανάλογες κριτικές υπέρ του Νταλάρα. Η μόνη δήλωση του εναντίον ήταν προς το τέλος της ζωής του όταν πήγε να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο. Θυμίζω επίσης πως ο Χατζιδάκης πέρα από Μαικήνας των Τεχνών, δεν περιγράφεται από τους συνεργάτες του ως ο πιο εύκολος άνθρωπος. Την έσχατη δήλωση αυτή του Χατζιδάκι την είχε κάνει σημαία ο Ρασούλης που έως τα πριν τον συκοφάντησε ότι τα έπαιρνε από την ΑΕΠΙ, η οποία εν τέλει ήταν καλή για τον Ρασούλη. Μεταφέρω απλώς κομμάτια απο το βιβλίο του Ρασούλη.

Όσο ο Νταλάρας ήταν αριστερός προς ΚΚΕ, θυμίζω το "Τα Τραγούδια μας" και το "Συγνώμη για την Άμυνα" όλα Ο.Κ. Όταν άρχισε να δείχνει φιλίες με πρόσωπα του Συνασπισμού, συναυλίες εθνικές προς Κύπρο και εν τέλει φιλίες με άτομα του κύκλου του Σημίτη, τότε στο πυρ το εξώτερο. Και όσο για επιδοτούμενες συναυλίες αν δεν ήταν ο πλέον κατάλληλος για συναυλίες δωρεάν και μη για το κράτος και τους δήμους ο Νταλάρας προς sold out τότε ποιός ήταν καταλληλότερος;

Όσο για το ":επιεικώς απαράδεκτος", μπορεί να μην έχω τα μούτρα της, ο νοών νοείτω, αλλά αγαπώ τη δικαιοσύνη πιο πολύ από τον εγωισμό μου. ΚΑι κλείνω λέγοντας πως δεν είμαι οπαδός του Νταλάρα, φυσικά αναγνωρίζω την τεράστια προσφορά του στο χώρο, αλλά δεν συκοφαντώ και προσέχω τί λέω. Και φυσικά δεν ψηφίζω ΓΑΠ..., ούτε πιστεύω στο Μνημόνιο. 2 ημέρες ακόμα !!!

 

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Konstantinosoa στις 04-05-2012 19:44 ]


#21   
delta66
MusicHeaven Guru
Chat
04.05.2012, 20:02

Παράθεση:

Το μέλος Thanasis-Gioglou στις 04-05-2012 στις 08:41 έγραψε...

Αν τώρα θεωρείται ή δεν θεωρείται συνεργασία ο τρόπος με τον οποίο ηχογραφήθηκε το "Mad about you" για το δίσκο "Η άσφαλτος που τρέχει" το 2001, μάλλον συμφωνώ με τα όσα έγραψαν πιο πάνω τόσο ο Konstantinosoa, όσο και ο Kwstasagas. Οι εποχές έχουν αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια....Είναι πλέον σπάνιες οι περιπτώσεις που γράφουν όλοι μαζί. Πριν από μερικά χρόνια ρώτησα σε μια συνέντευξη έναν κορυφαίο τραγουδιστή (της ίδιας εποχής με τον Νταλάρα) για έναν πολυσυλλεκτικό δίσκο που μόλις είχε βγάλει. Και μου είπε πως κάποιους από τους δημιουργούς τους είχε συναντήσει στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του δίσκου....

Για να μη συνεχιστουν αλλο οι υποθετικες αναφορες, και αφου συμμετειχα στο δισκο αυτο ως μουσικος (ηταν η πρωτη φορα που συνεργαστηκα μαζι του) θα πω οτι επεσε στην αντιληψη μου και μονο.

Ο Νταλαρας δεν αφηνει να "πεσει καρφιτσα", ειναι μεσα σε ολα και συνεργαζεται απευθειας με ολους.

Ειναι μπροστα ακομα και στους καφεδες, πως θα φτιαχτουν {#emotions_dlg.biggrin}

(Στον καινουριο δισκο που ετοιμαζει, ηθελε ανημερα της γιορτης του πριν δυο βδομαδες, να ειναι στο στουντιο που ηχογραφουσαμε με τον συνθετη).

Στην "Ασφαλτο" ειδικα επεσε πολυ δουλεια και συνεργασια σε ολους τους τομεις.

Δεν ειχα ξαναδει τετοιο πραγμα.

Ειναι δυνατον να μην "συνεργαστηκε" με τον Sting??  (ή με τον Meola για το τραγουδι του Che που ηχογραφηθηκε? Μεχρι και ο ηχοληπτης του Μeola - ελληνοαμερικανος, Πουλος λεγοταν αν θυμαμαι καλα - ηρθε στο στουντιο για να βοηθησει κι αυτος απο τη μερια του)

Πχ τα καναλια που ακουγονται στη τελικη μιξη που εχει βγει στο κοινο, δεν ειναι ουτε το 1/4 απο αυτα που δουλευτηκαν και ηχογραφηθηκαν.

πχ σε ενα τραγουδι μπορει να ειχαν ηχογραφηθει και 120 καναλια, πριν επιλεχθουν μιξαριστουν και μεινουν αυτα που ακογουνται στο cd.

Μιλαμε γα τρελη παραγωγη και εξοδα.

Στο στουντιο γιναταν παρελαση καθε μερα απο συνθετες και στιχουργους του cd (ηταν και διπλο το cd με πολλα τραγουδια).

Αυτη η τελειομανια ή αγαπη για αυτο που κανει (οπως το δει κανεις), φυσικα εχει τα πλεονεκτηματα, εχει και τα μειονεκτηματα του.

Καποιοι συνεργατες του μπορει να μην αντεχουν αυτην την πιεση ή ενιοτε τις παρεμβασεις του.

Οπως και να εχει ομως εκ του αποτελεσματος (δλδ της επιτυχιας του μεσα στα χρονια), ποιος θα αφηνε την τυχη της δουλεια του σε αλλα χερια?

(πχ μανατζαραιων, που οι περισσοτεροι δεν ξερουν την τυφλα τους μουσικα - και πολλοι ουτε τα διαδικαστικα δεν μπορουν να φερουν εις περας)

Το αν αρεσει το αποτελεσμα της δουλειας ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα και δεν μπορει καποιος που ειτε του αρεσει ειτε οχι, να κατηγορηθει γιαυτο.

Το αν ειναι καποιος ευθικτος και αντιδρα ετσι, παλι δεν μπορει να τον κατηγορησει καποιος για αυτο, ασχετα αν δεν συμφωνει ή δεν του αρεσει.

Εγω δεν θα ασχολιομουν καν.

Ισως εκανα και εγω αντιπλακα αντι να το γυρισω στο σοβαρο.

ΥΓ Παντως ο Πανουσης που τον κατηγορει για τα εσοδα, αν τα βαλω κατω μου εχει "κοστισει" ως "πελατης" του πολυ περισσοτερο απο οτι ο Νταλαρας. {#emotions_dlg.biggrin}

Κατι εξωφρενικα εισητηρια βαζει.  


-----------------

....click for Spyros Delta....click for Μαθήματα Κιθάρας....

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : delta66 στις 04-05-2012 20:25 ]


#22   
ApostolisGiannakidis
Περαστική Νότα
Chat
06.05.2012, 14:31

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : ApostolisGiannakidis στις 06-05-2012 14:32 ]


#23   
alpan254
Περαστική Νότα
Chat
09.05.2012, 05:12

συγνωμη για τα τυχον ορθογραφικα μου λαθη ,δεν γνωριζω καλα τα ελληνικα , διαβασα ολα τα γραφομενα σας και αισθανομαι απο ολους εσας οτι υπαρχη μια κοκορομαχια προσβαλει ο ενας τον αλλον διοτι διαφωνει με τα λεγομενα του αλλου και εχετε ξεχασει οτι μηλατε για καλητεχνες και οχι για απλους ανθρωπους { οχι φυσικα οτι οι καλλιτεχνες ειναι κατι το πιο ανωτερο απλως ειναι διαφορετικοι ανθρωποι και με πολλες ανυσιχιες και διαταραξεις οσον αθορα για τον ψυχικοτους κοσμο }  οι καλλιτεχνες θ'πρεπε να ξερετε οτι δεν μπορουν να αισθανονται και να εχουν την ιδια συμπεριφορα καθε στιγμη  { αυτο που λεω μπορει να ακουγεται λιγο παραλογο αλλα πριν κρινετε αυτο που λεω απλως σκεφτητε απο αλλη οπτικη γωνια και θα καταλαβετε το τι εννοω } δεν μπορουν λοιπον να παιξουν να τραγουδισουν να εκφραστουν το ιδιο και την επομενη μερα , ακομα και στην καθημερινη του ζωη , αυτο τους  κυνηγαει και οσο αφορα και τον χαρακτηρα τους , και οσο για το ο Νταλάρας  είναι μεγαλύτερος καλλιτέχνης από τον Sting εδω θα πρεπει η να πατησει καποιος φρενο διοτι η ταχυτητα σκοτωνει η να πει οτι αυτη εινα η προσωπικητου γνωμη , γνωριζω πολυ καλα τα ονοματα που αναφερονται σε ολα τα λεγομενα σας γιατι ειμαι 41 χρονια μουσικος και εχω παιξει  σχεδον με ολους  και συνεχιζω  να συνεργαζομαι , ηρεμια και αφηστετους να εκφραζονται οπως αυτοι αισθανονται  χωρις να σχολιαζεται τι  εχει συμβη μεταξιτους και να ειστε συγουροι οτι μια μερα μπορη αυτοι να βρεθουν μαζι να παιξουν να τραγουδισουν και οτι εχει συμβει ματαξι τους να ξεχαστει ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ Σ'ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΣΑΣ ΟΧΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΗ ΦΩΤΙΑ  εγω το λαδι το κραταω για τις σαλατες μου , ευχαριστω για τον χρονο σας , και προσθεου δεν ειχα την διαθεση να προσβαλω κανενα απο εσας και εαν τυχον σας εκανα και αισθανθηκατε εστω και λιγο οτι σας προσβαλω σας ζητω συγνωμη  ,ονομαζομαι,,,αλεξανδρος παντσος,,,,για να μην νομιζετε οτι κριβομαι πισω απο μια οθονη εκ του ασφαλους


#24   
Konstantinosoa
Φθασμένος
Chat
10.05.2012, 01:22

Λυπάμαι αλλά προσωπικά δεν προσέβαλα κανένα. Μίλησα με επιχειρήματα, στοιχεία και παραπομπές. Όσο για το σχόλιο περι Sting: Για μένα ένας καλλιτέχνης δεν είναι μεγαλύτερος αν υπήρξε τυχερός ως επιτυχημένος εκπρόσωπος της Αγγλοσαξωνικής Μουσικής Βιομηχανίας. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας, αλλά και που μέχρι πρότινος η Ελλάδα τουλάχιστον στον 20ο αιώνα έβγαλε μεγάλους εκπροσώπους σε κάθε σχεδόν μορφή Τέχνης. Μέσα σε αυτά και το τραγούδι. Δηλαδή γιατί ο Sting είναι μεγαλύτερος, ως τί; Ως πιο γνωστός στον Παγκόσμιο ποπ χώρο; Σίγουρα είναι χειρότερος ως τραγουδιστής, ούτε ευτύχησε να τραγουδήσει τραγούδια πραγματικά πολύ μεγάλων συνθετών και ποιητών. Φυσικά και είναι προσωπικη μου γνώμη, αλλά δεν αποδέχομαι ως μεγάλο κάθε προϊόν της Μουσικής τους Βιομηχανίας. Αναγνωρίζω βέβαια την διαφορά μεγέθους της αγοράς τους σε σχέση με την Ελληνική που είναι τεράστια.. Αυτό δεν καθιστά όμως κανένα ποπ σταρ πραγματικό καλλιτέχνη, πολύ περισσότερο με παγκόσμια, ουσιαστική, ακτινοβολία.

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Konstantinosoa στις 10-05-2012 01:23 ]


#25   
alpan254
Περαστική Νότα
Chat
10.05.2012, 02:55

πρως konstandinosoa  ,φιλεμου{ επετρεψε μου να σε λεω φιλε μου } στις προηγουμενες δηλωσεις δεν ελεγες απλως την γνωμησου για τον  νταλαρα ελεγες οτι  ειναι καλητεροςι    ,διαβασε αυτα που γραφεις για να δεις οτι εχω δικιο ,και στο κατο κατο της γραφης δεν εμποδιζει κανεις τον νταλαρα να κανει καριερα παγκοσμιως ας την κανει , εγω σεβομαι την     γνωμη καθε ατομου  ,και το οτι εναι καλυτερος τραγουδηστης ο νταλαρας εχω την εντηπωση οτι συγκρινουμε ανομια πραγματα εμενα μου αρεσουν και οι δυο ,απλως δεν μπορω να τους συγκρινω διοτι ειναι σαν να λεω 2 πορτοκαλια και 3 μιλα ποσα μας κανουν  , παντως  ο φανατισμος που διακρινω γενικοτερα δεν ειναι καλος συμβουλος και διορθωσεμε αν κανω λαθος και θα το δεχτω διοτι ειμαι κατα του φανατισμου ακομα και οταν με πνιγει το δικιο ,πολλα πραγματα μου αρεσουν τα δεχομαι και τα αγαπαω και τα υποστιριζω και τα υπηρετω αλλα ποτε με φανατισμο ακομα και τα πιστευω μου διοτι ποτε δεν ξεριες αν καποια στιγμη καποιος η κατι θα σε κανει να αλλαξεις γνωμη  για ενα απο τα πιστευω σου διοτι η αληθεια ειναι παντα μια αλλα οχι παντοτε η ιδια , ο χρονος  αλλαζει ακομα και τα πιο απηθανα πραγματα , χαιρομαι που συνομιλουμε ,νασαι καλα, αλεξανδρος


#26   
Konstantinosoa
Φθασμένος
Chat
12.05.2012, 13:23

Σε ευχαριστώ για τα ευγενικά σου λόγια και φυσικά μπορείς να με λές έτσι. Δεν είμαι οπαδός του Νταλάρα, φυσικά όμως και θαυμάζω την πορεία του στο χώρο, την οποία δεν μπορούν να διαγράψουν οι κακεντρέχιες του χώρου, οι πολιτικές σκοπιμότητες και η συστηματική συκοφάντηση ανθρώπων που κατα καιρούς άνηκαν σε αυτό που λέμε κύκλο του Μανώλη Ρασούλη. Με τον οποίο δεν θα ασχολούμουν ως αποθανών, αλλά μου δίνει κάθε έννομο δικαίωμα το ίδιο το βιβλίο του και τα πιστά γραφόμενά του. Για να μην μου πουν κάποιοι πως κατηγορώ κάποιον που δεν μπορεί να μου απαντήσει. Εν τέλει ο χώρος αυτός κρύβει πολύ κακούς "καλλιτεχνικούς χαρακτήρες" και εγώ καταλήγω πως ένας απο τους καλύτερους με βάση τα δείγματα γραφής του είναι εν τέλει ο Νταλάρας που παρά την περι του αντιθέτου φήμη αποδεικνύεται καλύτερος απο πολλούς που για τον πολύ κόσμο θεωρούνται θεοί και είδωλα.

Όσο για τους συναδέλφους του αποδεικνύονται πολλοί λίγοι γιατί όλοι όσοι μπήκαν στο κόπο να απαντήσουν ήταν πολύ μετριοπαθείς στο να πουν δύο κουβέντες στήριξης, μήπως και χάσουν τα φράγκα σε ενδεχόμενα πετάγματα καρέκλας και καφέδων. Ντροπή στο υπόλοιπο συνάφι του για την στοιχειώδη στήριξη που δεν του έδωσε. Μετά μας φταίνε τα εγέρθητι, όταν συχνά κρύβουμε έναν εν δυνάμει φασίστα μέσα μας.

Όσο για τον Sting δεν είναι της ώρας να αναλύσω το πως και το γιατί. Απλά εμείς οι Έλληνες θαυμάζουμε υπερβολικά ξένους καλλιτέχνες, βασικά δυτικούς, μη συνειδητοποιώντας το τί έβγαλε από το 30΄ περίπου έως και το 90΄ η δική μας μουσική δημιουργία και όχι βιομηχανία.    


#27   
alpan254
Περαστική Νότα
Chat
12.05.2012, 18:20

προς τον konstantinosoa  συμφονω απολυτα φιλε μου για τους "καλλιτεχνικούς χαρακτήρες" οσο για τους ελληνες καλλιτεχνες πιστευω οτι υπαρχουν πολυ  καλοι και αξιολογοι αλλα βλεπεις γανικα η ελλαδα τρωει τα παιδιατης , και οσο για το εγέρθητι νασαι συγουρος οτι τιποτα δεν ειναι τυχαιο θα επρεπε να γινη και αυτο για να παρουν μπρος μερικοι και μερικα πραγματα , εδω στην ελλαδα ετσι οπως την εχουν καταντισει  τα πραγματα τα παντα βασιζονται στην τυχη αυτη ειναι μαγαλη συμφορα διοτι με αυτον τον τροπο ανερουνται ολες οι προσπαθηες για οτιδηποτε εχεις αποκτησει και δεν ενοω υληκες , για τον νταλαρα θα επρεπε μερικοι τουλαχιστον να τον υποστιριξουν διοτι συγουρα καποιους εχει βοηθησει οσο και κακο η οτιδηποτε αλλο τον θεορουν μερικοι αλλα βλεπειςς ολο αυτο απικονιζει την παδια αυτου του ΤΟΡΙΝΟΥ λαου οχι ολων αλλα σιγουρα των περισοτερων , νασαι παντα καλα ,αλεξανδρος


#28   
Ragtime
Περαστική Νότα
Chat
05.02.2014, 10:19
Κωνσταντίνε σε ποιο βιβλίο του Ρασούλη αναφέρεσαι ώστε να το αγοράσω; Στο Εδώ είναι του Ρασούλη;
#29   
Konstantinosoa
Φθασμένος
Chat
05.02.2014, 10:51

Νομίζω ναι, τώρα σου απαντάω εκ του προχείρου. Δεν είναι στο τελευταίο του βιβλίο που φέρεται ως αυτοβιογραφία. Είναι η έκδοση με τους κατα καιρούς στίχους του στη δισκογραφία. Εκδόσεις ΙΑΝΟΣ.

[ τροποποιήθηκε από τον/την Konstantinosoa, 05-02-2014 11:17 ]


#30   
Ragtime
Περαστική Νότα
Chat
05.02.2014, 11:02
Σ΄ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε.
#31   
Post αρνητικής αξιολόγησης
Post αρνητικής αξιολόγησης
Post αρνητικής αξιολόγησης
Post αρνητικής αξιολόγησης
makis99
Περαστική Νότα
Chat
26.08.2018, 04:51

Καλησπερα σας, αν και ασχετο με το ζητημα θα ηθελα να μαθω γιατι δεν κατατασσεται τον Γ.Πουλοπουλο στους μεγαλους τραγουδιστες ποιοι ειναι αυτοι οι λογοι ..ευχαριστω !


#36   
CHE
Βετεράνος
Chat
26.08.2018, 10:43

1ον) Η ερώτησή σου, όπως σωστά αναφέρεις και ο ίδιος, είναι άσχετη με το θέμα. Θα μπορούσες να ανοίξεις νέο topic αντί να κατευθυνθεί η συζήτηση σε άσχετο ζήτημα.

2ον) Το "κατατάσσεται", έτσι όπως βγάζει νόημα η πρότασή σου, είναι ανορθόγραφο. Γράφεται "κατατάσσετε" (εφόσον απευθύνεσαι στο β' πρόσωπο πληθυντικού).

3ον) Πέραν της ανορθογραφίας και του άσχετου θέματος, υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει. Τί ακριβώς εννοείς; Υπάρχει σ' αυτή την ιστοσελίδα κάποια λίστα με τους μεγάλους τραγουδιστές και δεν είναι μέσα ο Πουλόπουλος; Αν υπάρχει κάπου αυτή η λίστα, τότε το ερώτημα έπρεπε να γραφτεί εκεί. Αν δεν υπάρχει, δεν καταλαβαίνω που "κολλάει" η ερώτησή σου. Όσο για το αν ήταν ή όχι μεγάλος τραγουδιστής, πάντα σ' αυτές τις περιπτώσεις οι απαντήσεις είναι υποκειμενικές. Σίγουρα είπε σημαντικότατα τραγούδια -αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς- αλλά για το αν ήταν "φωνάρα" η κρίση είναι υποκειμενική.


#37   


Αυτά τα διάβασες;