ελληνική μουσική
129 online   ·  209.496 μέλη

Κουρασμένος απ' το ωδείο!

Jorgeee
Περαστική Νότα
Chat
02.06.2012, 21:43

Αγαπητέ,


Εννοείται πως θα κάνεις ό,τι χρειαστεί για να πάρεις το πτυχίο σου. Στη συνέχεια, καθώς θα ασχοληθείς με επαγγελματίες μουσικούς σε παραστάσεις αλλά και για να βγάλεις το ψωμί σου θα δεις και από μόνος σου πως οι τεχνικές ασκήσεις δεν τελειώνουν ποτέ...απλά όταν είσαι επαγγλεματίας μουσικός (όχι απαραίτητα όταν έχεις το χαρτί, αλλά την ωριμότητα) τότε θα βάζεις χρώμα και ψυχή στη μελωδία σου.


Πολλοί από μας λέγαμε γιατί να μάθω γράμματα ρε πατέρα;αλλά σήμερα λέμε Δόξα τω Θεώ γιατί χωρίς και αυτά θα επιβιώναμε πολύ πιο δύσκολα...

Λίγη υπομονή και θα στην πορεία όλα θα φτιάξουν.


Με μουσική συναδελφοσύνη,


Γιώργος


#21   
Depoulina
Βασική Νότα
Chat
03.06.2012, 13:14
Φίλε καλημέρα!Καταρχήν μπράβο για το κουράγιο που έχεις να κάνεις τόσα χρόνια σαξόφωνο!Εγώ θα πω ότι δυστυχώς ξέρω πολλά άτομα που αγαπούσαν τη μουσική (πιάνο, κιθάρα, βιολί κλπ) και εξαιτίας του ωδείου τα παράτησαν...Δυστυχώς.Πάντως κατά την ταπεινή μου άποψη μάλλον πρέπει να συνεχίσεις!Αφού έφτασες στην πηγή!...
#22   
Agatha-L
Περαστική Νότα
Chat
04.06.2012, 10:38

Κατ' αρχήν 14 χρόνια μου φαίνονται πολλά για ένα πτυχίο πνευστού οργάνου...(για το πιάνο χρεάζονται 12 χρόνια).Μήπως η πρόοδός σου ήταν αργή και δεν έβγαλες την ύλη που ορίζει το ΥΠΠΟ? Επειτα μην αυταπατάσαι, οι ασκήσεις που τόσο πολύ μας κουράζουν ΟΛΟΥΣ είναι απαραίτητες(και δεν σταματουν στο πτυχίο) αν θες να αναπτυξεις σωστή τεχνική η οποία θα σου "λύσει" τα δάχτυλα για να μπορείς να παίζεις με άνεση κομμάτια μεγάλης δυσκολίας και χωρίς να πάθεις κάποια ζημιά σα χέρια σου. Οι αναπνοές... ΜΕΓΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ για ένα πνευστό όργανο.Οσο για την παρτιτούρα, μην την αντιμετωπίζεις σαν κάτι κακό...είναι απλώς η σημειογραφία της μουσικής. Σημαντική για να διαβάζεις κομμάτια και να μη χρησιμοποιείς ΜΟΝΟ το "αυτί" αλλά δε θα γίνεις ΜΟΥΣΙΚΟΣ μόνο από αυτό. Αφού σ' ενδιαφέρει η Jazz γιατί δε βρίσκεις ένα μουσικό όπως ο David Lynch να σε συμβουλέψει και γιατί όχι αν σου ταιριάζει σαν δάκαλος να κάνεις και μαθήματα μαζί του?Το πτυχίο είναι καλό να το πάρεις αλλά μην το αντιμετωπίζεις σαν υποχρεωση...θα πρεπεί να αντικατοπτρίζει τις γνώσεις σου.Και να ξέρεις οτι πτυχίο παίρνεις όταν είσαι έτοιμος και ΟΧΙ ότα συμπληρωθούν τα χρόνια σπουδών. Αυτό θέλει να δει ο διευθυντής του Ωδείου σου και μάλλον όχι ο δάσκαλός σου! 


#23   
Aleksis3
Περαστική Νότα
Chat
07.06.2012, 23:44

Καλησπέρα και πάλι, είχα μέρες να μπω και είδα ότι υπάρχουν πολλές απαντήσεις. σήμερα πήγα για πρόβα πάλι στο ωδείο για τα κομμάτια των εξετάσεων, μιας και δίνω σε 10 μέρες και "πρέπει" να τα έχω έτοιμα στην εντέλεια. Όλο προσπαθώ να βελτιώνω λεπτομέρειες, να μην φωνάζω νότες, να κρεσεντάρω πιο μαλακά, να μην τρέχω εδώ κι εκεί, να μην παίρνω στο σημείο εκείνο αναπνοές και άλλα πάρα πολλά. το συμπέρασμα είναι ότι έχω μπει σε μια διαδικασία αγγαρείας απλά για να αποδειχθούν κάποια πράγματα, ότι δηλαδή ο δάσκαλος έκανε καλή δουλειά όλη τη χρονιά και εγώ είμαι στο ίδιο επίπεδο. Τα νεύρα μου...θα περιμένω να περάσουν και αυτές οι εξετάσεις και θα δω τι θα κάνω, γιατί για το πτυχίο θα πάθω νευρικό κλονισμό αν είναι έτσι! Δεν ενδιαφέρομαι να γίνω επαγγελματίας μουσικός και αισθάνομαι ότι το ωδείο με προετοιμάζει για να παίζω σε ορχήστρες/σύνολα με αυστηρή προσέγγιση και βέβαια παρτιτούρα και ανάλυση έργων κτλ...Θα κάτσω να σκεφτώ το καλοκαίρι αν όντως αξίζει να ταλαιπωρηθώ μέσα σ' αυτές τις λογικές κάνα χρόνο ακόμα (τουλάχιστον) για να πάρω το χαρτί, αλλιώς δεν ξέρω...μπορώ να ακολουθήσω πλέον το δικό μου δρόμο με τους δικούς μου ρυθμούς...'οχι τους ρυθμούς επαγγελματία. Η εξέλιξή μου ήταν όντως αργή γιατί όσο περνούσε ο καιρός, καταλάβαινα όλο και πιο πολύ ότι μισώ αυτά τα καλούπια. Δεν μ' ενδιαφέρει να παίξω ένα κομμάτι 5 λεπτών χωρίς διακοπή με προσοχή στις αναπνοές. Θέλω να παίζω με παύσεις, να σταματάω όπου θέλω, να πειραματιστώ και αν μου τη βαρέσει να ασχοληθώ με το θέμα αναπνοές μόνος μου. Συγγνώμη για τη μεγάλη απάντηση αλλά σήμερα μετά από μια εκνευριστική μέρα γεμάτη ιδρώτα στο ωδείο, τα πήρα πολύ. Μου' ρχεται να πω στο δάσκαλο, ξέρεις δεν ασχολήθηκα αυτή τη βδομάδα με τα κομμάτια γιατί μου τη δίνουν. Ένιγουεϊ, σας ευχαριστώ όλους και πάλι για τις συμβουλές σας!


#24   
laikos123
Περαστική Νότα
Chat
09.06.2012, 12:01

Φίλε Αλέξη πάρε το χαρτί έρχοντε δύσκολοι καιροί.Καταρχήν ασχολήσε με κλασσικό σαξόφωνο ε;Θα μου πεις ποσο κλασικός μπορεί να είναι ένας σαξοφωνήστας(όλα τα έργα γράφτηκαν πριν λίγα χρόνια).Η τεχνική είναι σημαντική να την αποκτήσεις.Κάτσε ένα χρόνο μελέτα πάρτο και μετά αν θες γύρνα τo στη τζαζ που λένε και οι άλλοι.Αλλα και πάλι σου λέω χωρίς τεχνική στο εξωτερικό δεν βγαίνεις(τουλάχιστον Ευρώπη).

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : laikos123 στις 09-06-2012 12:02 ]


#25