ελληνική μουσική
  427 online   ·  211.028 μέλη

  Calles de Cuba - Παραλία Φλάμπουρο - Loutraki

  postyourevent
  01.09.2012, 21:33

  calles de cubaΟι «Δρόμοι της Κούβας» .....οδηγούν σε όλη την Ελλάδα!!
  CALLES DE CUBA στο Φλαbaraki
  Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012
  Παραλία Φλάμπουρο / Λουτράκι

  Τα «Calles De Cuba»(Κάγιες ντε Κούμπα/μτφ. Οι Δρόμοι της Κούβας) - ο βασικός άξονας του πρόσφατου και πολύ επιτυχημένου 1ου Cuba Festival - «ξεχύνονται» σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα, με στόχο να «μυήσουν» όλο τον κόσμο στους πιο καυτούς κουβανέζικους ρυθμούς!

  Τα Calles de Cuba αποτελούν μια κολεκτίβα καλλιτεχνών που κατά περίπτωση εναλάσοντα είτε επι σκηνής είτε στους δρόμους και τις πλατείες των Αθηνών και της Ελληνικής περιφέρειας παρουσιάζοντας μουσικο-χορευτικές παραστάσεις με θέμα τον πολιτισμό της πολυαγαπημένης μας Κούβας!!!

  Στο ΦΛΑBARAKI θα συμμετέχουν οι: IVAN LOPEZ, OMAR CUESTA (EL PANTERA), ODALIS PALMA, CARLOS MENENDEZ, YILIAM FERNANDEZ QUESADA, DJ ACEBES

  ΦΛΑBARAKI
  Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012
  Παραλία Φλάμπουρο Λουτράκι Τηλ. 6949 202470 , 6948261212

  Ώρα Έναρξης: 19:00
  Είσοδος Ελεύθερη

  VIDEO LINKS:

  Link

  " target="_blank"> />
  Link
  " target="_blank"> />http://www.facebookvideodown.com/-calles-de-cuba-en-atenas-2-204677.html
  http://www.facebookvideodown.com/-calles-de-cuba-en-atenas-1-204671.html

  Facebook Group:
  http://www.facebook.com/events/156866997770937
  https://www.facebook.com/CUBAFESTIVAL


  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

  IVAN LOPEZ
  Ο Ivan Lopez θεωρείται ένας από τους καλύτερους Κουβανούς καθηγητές χορού και χορογράφους που ζουν στην Ελλάδα όπου πρόκειται να μας μεταφέρει τις γνώσεις του στην μεγάλη μας γιορτή ως καλλιτεχνικός διευθυντής των Calles De Cuba και των χορευτικών δρώμενων που διεξήχθηκαν στο 1Ο Cuba Festival

  Χορευτής, χορογράφος και καθηγητής χορού. Γεννήθηκε στο Isla de la Juventud της Κούβα. Καθώς ήταν παιδί υπερκινητικό και δραστήριο, η μητέρα του αποφάσισε να διοχετεύσει όλη αυτή την ενεργητικότητά του σε κάτι δημιουργικό κι έτσι τον έστρεψε σε μαθήματα χορού από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

  Πολύ σύντομα εκδήλωσε την ιδιαίτερη κλίση του και σε ηλικία έντεκα ετών έγινε δεκτός στην Κρατική Ακαδημία Τεχνών στην οποία σπούδασε κυρίως danza contemporanea πλάι στον Leonel Bousa. Μεγάλο μέρος των σπουδών του το αφιέρωσε στη μελέτη των παραδοσιακών χορών της χώρας του (son -πρόκειται για τη λεγόμενη salsa-, cha cha cha, mambo, rumba, columbia, yambu, orishas και danzon που είναι και ο εθνικός χορός της Κούβα. Σημαντικό επίσης τμήμα των σπουδών του καταλαμβάνουν οι αφροκουβανέζικοι χοροί που συνιστούν άλλωστε τη βάση και τις ρίζες της κουβανέζικης κουλτούρας.

  Έχει συμμετέχει σε παραστάσεις και περιοδείες με επαγγελματικές κουβανέζικες ομάδες χορού κι έχει ακόμη παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια για πολλά είδη χορών, κυρίως Jazz στην Κούβα και στο εξωτερικό. Επιπλέον έχει σπουδάσει θέατρο, μουσική (congas, με τον Tomas Calzada), διδασκαλία, μεθοδολογία και ψυχολογία χορού.
  Από το 2004 που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, συμμετέχει σε μουσικές, χορευτικές εκδηλώσεις, σε σεμινάρια και διεθνή festival που οργανώνονται στη χώρα μας. Μάλιστα από το 2006 συνεργάζεται με το διεθνούς αναγνώρισης μουσικό Rene Soler Perdaza ο οποίος φέτος απέκτησε μια θέση στο Salon de la Fama de Miami. Ωστόσο βασικό του μέλημα αποτελεί να διδάξει και να μεταδώσει τις γνώσεις και το πάθος του για τους παραδοσιακούς χορούς της Κούβα.

  OMAR CUESTA (EL PANTERA)

  Ο Οmar Cuesta έχει γεννηθεί στη Havana της Cuba. Από 12 χρονών ξεκίνησε το σχολείο εθνικών τεχνών, Escuela Nacional de Artes. Απο τα 18 του χρόνια ξεκίνησε να διοργανώνει διάφορα γκρουπ παραδοσιακά από χορούς κουβανέζικους όπως rumba, guaguanco και florcloricos, σε ξενοδοχεία και clubs, στο hotel Miramar, Kolih, Habana Libre, Ocidental Miramar και άλλα γνωστά ξενοδοχεία. Επίσης στα clubs Casa de la Far, El Mella, La Concha, La Tropical.

  Το 1986 ταξίδεψε στο Μεξικό με το συγκρότημα Imagen Latina, ύστερα πήγε Καναδά, στη συνέχεια στην Ισπανία ώσπου κατέληξε στην Ελλάδα το 2002.
  Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το Palenque, το Enzzo de Cuba, και το Cubanita ως μέλος του συγκροτήματος Imagen Latina, και διδάσκει κουβανέζικους χορούς, salsa, cha cha cha, merengue, bachata, reggaeton και rueda de casino

  ODALIS PALMA
  H Odalis Palma είναι μια από τις πιο χαρισματικές κουβανές τραγουδίστριες που έχουν ζουν στην Ελλάδα και η ερμηνεία της καθηλώνει το κονό σε κάθε της εμφάνιση
  Εχει σπουδάσει φωνητική στην Εθνική Ακαδημία Καλλών Τεχνών της Κούβας και έχει διδαχθεί τον χορό στην Εθνική Σχολή Χορού στην Αβάνα της Κούβας

  Η Odalis Palma στα Calles de Cuba μας ταξιδεύει με την υπέροχη φωνή της στην αγαπημένη μας Cuba συνοδευόμενη από τους μαγικούς ήχους στα κρουστά των Carloς Menendez & Ivan Lopez!

  CARLOS MENENDEZ
  Ο Carlos Menendez είναι ο σημαντικότερος κουβανός percussionist που ζεί στην Ελλάδα και συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις που αφορούν τον πολιτισμό της Κούβας

  Εξαιρετικός κρουστός έχει μάθει από μικρός τα μυστικά της Latin Jazz μουσικής σκηνής ενώ παράλληλα διδάσκει και παρουσιάζει όσο λίγοι την μουσική της Santeria που αποτελεί την παραδοσιακή μουσική της Κούβας που μετέφεραν οι Yoruba από tην Δυτική Αφρική τον 17ο αιώνα

  YILIAM FERNANDEZ QUESADA

  Η Κουβανή χορεύτρια χορογράφος Yiliam Fernandez Quesada μεταδίδει στο κοινό τις εξαιρετικές τις γνώσεις της στους κουβανέζικους χορούς κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων με την τεχνική της.

  Γεννήθηκε στο Cienfuegos της Κούβας σπούδασε στην εθνική ακαδημία χορού της Κούβας κσι μεγαλώσε μέσα σε μουσική οικογένεια καθώς σχεδόν όλα τα μέλη της αποτελούνται από εξαιρετικούς μουσικούς κάτι που την βοήθησε να γνωρίσει από μικρή την ένοια του ρυθμού και των παραδοσιάκων αλλά και σύγχρονων χορών της Κούβας!!

  DJ ACEBES

  Στα Calles de Cuba ο DJ Acebes μας μεταφέρει τις μουσικές του γνώσεις και εμπειρίες ως εμπνευστής και υπεύθυνος παραγωγής του Cuba Festival και Calles de Cuba καθώς και της συνεργάσίας του στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο κουβανέζικο μουσικό συγκρότημα στον πλανήτη τους θρυλικούς Buena Vista Social Club!!

  Εκτός των Cuba Festival – Calles de Cuba – Buena Vista Social Club ο DJ Acebes ήταν ο εμπνευστής και υπέύθυνος παραγωγής των πολύ επιτυχιμένων Mama Africa Art Festival & Street Parade Events που πραγμαοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα το 2006-2007-2009 και τα παρακολούθησαν χιλλιάδες θεατές

  Επίσης έχει οργανώσει συναυλίες με πολύ συμαντικούς έλληνες και διεθνής καλλιτέχνες όπως: Alpha Blondy, Easy Star All Stars, Majek Fashek, Zion Train, Omar Faruk Tekbilek, Dub Incorporation, Ξύλινα Σπαθιά κ.α.
  Νέες συζητήσεις
  στην ίδια κατηγορία