ελληνική μουσική
263 online   ·  209.164 μέλη

Νίκος Ξυδάκης & Prospero εναντίον Badminton

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
17.09.2012, 00:30

Με την παρακάτω ανακοίνωση, η εταιρία του Νίκου Ξυδάκη διαμαρτύρεται για την ακύρωση της συναυλίας του καλλιτέχνη, στο Προαύλιο του Badminton:

Η Prospero,που εκπροσωπεί τον καλλιτέχνη Νίκο Ξυδάκη, ζητά συγγνώμη απο τον κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει την παράσταση του συνθέτη σήμερα 15/9 στο θέατρο Badminton. Η επιχείρηση του Badminton ακύρωσε αυθαίρετα την παράσταση με την πρόφαση της βροχής χωρίς να έχει ο καλλιτέχνης και η εταιρία που τον εκπροσωπεί συμφωνήσει σε αυτό.Αθετώντας κάθε γραπτή μεταξύ των μερών σύμβαση και ασεβώντας απέναντι στην καλλιτεχνική αξία και το έργο του συνθέτη, μάζεψε το πιάνο και τα καθίσματα και ακύρωσε την παράσταση με δική της υπαιτιότητα. Η Prospero και ο Νίκος Ξυδάκης εκφράζουν τη βαθιά απογοήτευσή τους για αυτή την συμπεριφορά και επιφυλάσσονται κάθε νομίμου δικαιώματός τους.


#1   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
17.09.2012, 16:40

ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ  ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΞΥΔΑΚΗ ΑΠΟ TΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ BADMINTON

 

 

Πρωτοφανή μεταχείριση υπέστη ο συνθέτης ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου από την επιχείρηση τουBADMINTON, όπου θα πραγματοποιούσε  συναυλία

στο πλαίσιο των εκδηλώσεωντουΜουσικούΠροαύλιουBadminton,μαζί με τη ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ και τους συνεργάτες μουσικούς του.

 

Η επιχείρηση,με την πρόφαση της ενδεχόμενης  βροχής και χωρίς να έχει τη συγκατάθεση του κυρίου Ξυδάκη ούτε τηςPROSPERO, της εταιρείας που εκπροσωπεί

τον καλλιτέχνη, αποφάσισε μονομερώς να ακυρώσει την παράσταση, παρόλο που αρκετοί θεατές είχαν αγοράσει εισιτήρια και είχαν κάνει κρατήσεις.

Παρ’όλες τις αντιρρήσεις που έφερε στην ακύρωση της παράστασης τόσο ο ίδιος ο συνθέτης όσο και η κυρία Σταματάκη Κατερίνα,  που εκπροσωπεί

τηνPROSPEROσε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε από το απόγευμα της ίδιας μέρας με τον καλλιτεχνικό διευθυντή των εκδηλώσεων

κο Μιχάλη Κουμπιό, συνέβη το εξής πρωτοφανές για  τον  καλλιτεχνικό χώρο γεγονός :

 

Εστάλη ειδικό φορτηγό το οποίο σήκωσε το φυσικό πιάνο με ουρά την ώρα που οι καλλιτέχνες έκαναν πρόβα (!!!), με την πρόφαση της βροχής, παρόλο που ήταν

στεγασμένος ο χώρος της σκηνής και παρόλο που δεν έβρεξε μέχρι τα ξημερώματα, χωρίς φυσικά να έχει προβλεφθεί η αντικατάσταση του φυσικού πιάνου από αντίστοιχο

ηλεκτρικό.Η απάντηση του καλλιτεχνικού διευθυντή  κυρίου Μιχάλη Κουμπιού ήταν: «ας παίξει χωρίς πιάνο» (!!!). Ο κύριος Μιχάλης Αδάμ  που εκπροσωπεί την επιχείρηση τουBADMINTONδεν απάντησε ποτέ μέχρι σήμερα (Δευτέρα 17/9) σε καμία τηλεφωνική κλήση της εταιρείαςPROSPEROη οποία τον αναζητούσε συνεχώς από το απόγευμα του

Σαββάτουπροκειμένου να υπάρξει μία καλόπιστη διευθέτηση του θέματος, ούτε έδωσε καμία εξήγηση τόσο για το φορτηγό που πήρε το πιάνο όσο και  για τα τραπέζια και τα 

καθίσματα τα οποία άρχισαν να μαζεύουν οι εργαζόμενοι τουBADMINTON, καθιστώντας αδύνατη την πραγματοποίηση της παράστασης , παρόλο που είχε αρχίσει η

προσέλευση του κόσμου έξω από το χώρο της συναυλίας.

 

Η εταιρείαPROSPEROκαι ο συνθέτης ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ εκφράζουν τη βαθειά τους απογοήτευση και τη διαμαρτυρία τους για την ανάρμοστη και απαξιωτική συμπεριφορά της

επιχείρησης τουBADMINTON, τόσο απέναντι στο συνθέτη όσο και στους συνεργάτες του και επιφυλάσσονται των νομίμων δικαιωμάτων τους για την αναιτιολόγητη

ακύρωση της παράστασής τους.


#2   
mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
17.09.2012, 17:32

Τι αψυχολόγητη συμπεριφορά τελευταία στιγμή πριν αρχίσει η παράσταση!! Είναι παράξενο που δεν έλαβαν υπ΄όψιν ούτε τον κόσμο, ούτε τους καλλιτέχνες, ούτε την δυσφήμιση αλλά ούτε και τις κυρώσεις που μάλλον θα υπάρξουν αν στραφούν δικαστικά. Αύριο και μεθαύριο είναι η Σαββίνα Γιαννάτου στο Badminton, να υποθέσουμε ότι θα συμβεί το ίδιο? είδε κανείς δελτίο καιρού?


#3   
TRAVELOGUE
MusicHeaven Guru
Chat
17.09.2012, 20:51

Μήπως κάτι ανάλογο έχει συμβεί με τη συναυλία της Σαββίνας Γιαννάτου που επίσης ακυρώθηκε για αύριο Τρίτη;

Μήπως οι υπεύθυνοι του Badminton βλέπουν την πρόβλεψη στο meteo.gr και πράττουν ανάλογα;

Τι να πω...


#4   
gikostas
Σολίστ
Chat
17.09.2012, 23:13
Αν όντως ο Μιχάλης Κουμπιός είπε την φράση''ας παίξει χωρίς πιάνο''είναι το λιγότερο ντροπή.Είχα άλλη άποψη για έναν άνθρωπο που υποτίθεται ότι στηρίζε και στηρίζει το καλό ελληνικό τραγούδι ,χρόνια τώρα.Όπως και να'χει ας ελπίσουμε να δικαιωθεί ο Ξυδάκης και οι υπόλοιπες συναυλίες να γίνουν κανονικά.
#5   
Hastaroth
Βετεράνος
Chat
17.09.2012, 23:23

Κι'εμένα με εξέπληξε αυτή η απάντηση τού Μιχάλη Κουμπιού-τόν οποίο είχα γνωρίσει και προσωπικά,όταν ακόμα ήταν απλώς ο κιθαρίστας τού γκρούπ ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΕΣ Α.Ε. και ανέκαθεν θεωρούσα σοβαρό καλλιτέχνη και άνθρωπο.

Επίσης,διαβάζοντας πιό πάνω ότι και η αυριανή συναυλία τής Σαββίνας Γιαννάτου ακυρώθηκε "λόγω καιρού",έχω την εξής απορία:πώς είναι δυνατόν να προγραμματίζωνται συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους σε εποχή που είναι γνωστό ότι οι καιρικές συνθήκες δέν είναι πάντοτε οι καλύτερες και είναι πολύ πιό δύσκολο να προβλεφθούν απ'όσο το καλοκαίρι;

 


#6   
TRAVELOGUE
MusicHeaven Guru
Chat
18.09.2012, 18:57

Κι απ' ότι φαίνεται τελικά, μόνο για βροχή δεν ειναι ο καιρός σήμερα....


#7   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
20.09.2012, 14:33

Και η επιστολή του διοργανωτή, του κ.Μιχάλη Κουμπιού:

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012, ήμουν στον χώρο του Θεάτρου Badminton από νωρίς.

Εμφανίστηκα στα καμαρίνια στις 20:50 ακριβώς. Όλο το απόγευμα μιλούσα στο τηλέφωνο με την κα Σταματάκη, και τον κο Αδάμ και έπαιρνα συνεχώς πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ. Από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, προτείναμε στην κα Σταματάκη, νόμιμη εκπρόσωπο της εταιρείας E. Γιαννοπούλου-Κ. Σταματάκη ΕΕ, με τον διακριτικό τίτλο «Prospero», να μεταθέσουμε την συναυλία σε άλλη ημέρα, γιατί είτε τελικά έβρεχε, είτε όχι και από την στιγμή που όλα τα ΜΜΕ και η ΕΜΥ μιλούσαν για βροχή, το κοινό θα ακύρωνε τα εισιτήριά του (όπως και έγινε). Η Prospero δεν δέχθηκε την μετάθεση αλλά ούτε και έπαιρνε την ευθύνη για τυχόν ζημιές που θα μπορούσε να προκαλέσει η μπόρα.

Το απόγευμα λοιπόν του Σαββάτου βρισκόμουν σε επικοινωνία με την κα Σταματάκη (που ήταν στην Θεσσαλονίκη) και τον κο Μιχάλη Αδάμ Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της εταιρείας A.B.C.D.AE , που παραχώρησε το Προαύλιο του Θεάτρου Badminton για τη συναυλία, που βρισκόταν σε σημείο της Αθήνας που ήδη έβρεχε.

Μίλησα και με τους 15 θεατές που είχαν φθάσει στον χώρο και εξαργύρωσαν τα εισιτήριά τους, πριν την συνάντησή μου με τον κ. Ξυδάκη και την ορχήστρα του στα καμαρίνια τους.

Σημειωτέον ότι την προηγούμενη ημέρα παρευρέθηκα σε όλη την διάρκεια του sound check και είχα τον τελευταίο λόγο για τις χροιές και την μίξη των οργάνων, το δε κοινό και οι ίδιοι οι συντελεστές της παράστασης, μίλησαν μα τα καλύτερα λόγια για τον ήχο της συναυλίας.

Αγαπώ την μουσική του Ν. Ξυδάκη και αυτό το γνωρίζουν ακόμη και οι πέτρες.

Μάλιστα με πολλή χαρά, το προηγούμενο διάστημα επιμελήθηκα, μαζί με τον Τάκη Γεώργα, την ψηφιακή σκηνογραφία της παράστασης, γιατί με ενδιέφερε πολύ, καλλιτεχνικά. Όλο αυτό έγινε επαναλαμβάνω, με πολλή αγάπη και εθελοντικά (εννοείται χωρίς αμοιβή). Την ώρα λοιπόν που μιλούσα στα τηλέφωνα, από το απόγευμα έως τις 20:45 με την κα Σταματάκη, στην Δυτική Αττική έπεφταν καρεκλοπόδαρα.

Αλήθεια κα Σταματάκη, εάν εσύ είχες χρεωμένη αυτήν την τόσο ευαίσθητη ηχοφωτιστική εγκατάσταση, αυτό το πιάνο (baby grand Steinway του 1950) και με αυτά τα ευαίσθητα led φωτιστικά, θα ρίσκαρες, την στιγμή μάλιστα που η ΕΜΥ προειδοποιούσε ότι από στιγμή σε στιγμή, θα έρθει στην περιοχή σας καταιγίδα; Όπως και έγινε. Στις 23:30 στον χώρο του Προαυλείου είχαμε βροχή, που αν μας έβρισκε στα μέσα της συναυλίας θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμη σοβαρό πρόβλημα.

Ο αγαπητός μου φίλος Ν.Ξυδάκης, μπορεί να μην είχε πρόβλημα να παίξει για τους 15 τολμηρούς θεατές. Εγώ όμως είχα και πραγματικά δεν ξέρω τι του έλεγε στο τηλέφωνο η κα Σταματάκη. Τους μόνους που καταλαβαίνω και συμμερίζομαι, είναι τον κο Ξυδάκη και τους μουσικούς του, γιατί είναι «χοντρό σπάσιμο» να σου λένε ότι δεν θα παίξεις τελευταία στιγμή. Καταλάβετε όμως και εμάς κα Σταματάκη. Εμείς απλά αναλογιστήκαμε την ασφάλεια όλων και αυτοί οι λίγοι τολμηροί θεατές που ήρθαν, συμμερίστηκαν την ανησυχία, μας, εξαργύρωσαν τα εισιτήριά τους και αποχώρησαν.

Τι ψάχνετε κα Σταματάκη; Την ίδια ημέρα, όλες οι συναυλίες στο Αττικό λεκανοπέδιο ακυρώθηκαν.

Γνωρίζετε βέβαια ότι ακόμη και μερικές σταγόνες βροχής μπορούν να δημιουργήσουν βραχυκύκλωμα και να βυθίσουν στο σκοτάδι ολόκληρες περιοχές (περιοχές Παπάγου και Ζωγράφου, που συνορεύουν με το Προαύλειο του Badminton).

Αυτά να τα κάνετε εσείς και με δική σας ευθύνη, γιατί εμείς δεν θα μπορούσαμε να ρισκάρουμε και να θέσουμε σε κίνδυνο τον εξοπλισμό μας, τους τεχνικούς και τους θεατές σε περίπτωση που αντιμετωπίζαμε ένα βραχυκύκλωμα.

Όταν έχουμε ένα support με τόσο ευαίσθητα φώτα και εξοπλισμό, που ναι μεν βοηθούν πάρα πολύ στο να πραγματοποιήσεις μια τέλεια ατμόσφαιρα σε μία συναυλία εξωτερικού χώρου, αλλά από την άλλη δεν είναι φώτα εκστρατείας παντός καιρού.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω όλα αυτά που λέγονται και ο προσβλητικός τρόπος που λέγονται για το Badminton και τους υπαλλήλους του. Επειδή δεν είναι του χαρακτήρα μου να συνεχίσω μια απόλυτα αδικαιολόγητη “διαμάχη”, θα τελειώσω λέγοντας, πως λυπάμαι για την ακύρωση της συναυλίας, αλλά η απόφαση αυτή ήταν επιβεβλημένη από τις συνθήκες και απόλυτα δικαιολογημένη. Από σεβασμό και μόνον! Προς όλους!

Μιχάλης Κουμπιός


#8   
mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
20.09.2012, 14:54
Οπως τα εξηγεί ο κ. Κουμπιάς φαίνεται να έχει δίκιο αν μάλιστα ισχύει ότι από το προηγουμένο βράδυ ζήτησε από την κ. Σταματάκη να μετατεθεί η συναυλία.
#9   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
20.09.2012, 16:20
Νομίζω είναι καθαρά θέμα νομικό, τι αναφέρει η μεταξύ τους σύμβαση.
#10   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
20.09.2012, 23:09

Και η απάντηση της PROSPERO στην επιστολή του κ.Κουμπιού:

ΑΘΗΝΑ 20/9/2012

 


Αγαπητέ κ. Κουμπιέ,

Στείλατε μία επιστολή – απάντηση για μία βροχή που δεν έπεσε ποτέ στο χώρο της συναυλίας.

Δεν σταθήκατε στο θέμα της συμπεριφοράς απέναντι στο συνθέτη και στους συνεργάτες του, όταν ενώ έκαναν πρόβα τους παίρνατε τα όργανα και μαζεύατε τα καθίσματα χωρίς να τους ρωτήσετε , χωρίς να έχει βροχή, χωρίς να το έχουμε συναποφασίσει.

Δεν αντικαταστήσατε το πιάνο με ουρά που αποσύρατε για λόγους ασφάλειας  με ηλεκτρικό πιάνο, όπως κατ επανάληψη μας υποσχεθήκατε από την προηγούμενη ημέρα,  γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την πραγματοποίηση της παράστασης

Δεν ήσασταν όλο το απόγευμα εκεί όπως λέτε , ήρθατε στις 9 το βράδυ.

Δεν είχατε ασφαλίσει τη συναυλία για περίπτωση βροχής ούτως ώστε να μην έχετε αγωνία για την αποκατάσταση ζημιών των μηχανημάτων και να μην ζητάτε από την εταιρεία μας να αναλάβει αυτή την ευθύνη.

Δεν κάνατε ποτέ πρόταση για αναβολή αλλά μόνο για ακύρωση την οποία η PROSPERO θα δεχόταν αν έβρεχε.

Με ρωτάτε τι ψάχνω όταν ακυρώθηκαν όλες οι συναυλίες στο λεκανοπέδιο όπως ισχυρίζεστε,  υπαινίσσεστε ότι δεν ξέρετε τι μετέφερα στον συνθέτη κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας μας,  ζητάτε να έπαιρνε την ευθύνη η prospero σε περίπτωση βροχής για τα δικά σας μηχανήματα! Απαντώ λοιπόν :

Ψάχνω επαγγελματίες για να κάνω τη δουλειά μου χωρίς προβλήματα. Με το συνθέτη συνομιλώ καθημερινά την τελευταία δεκαετία που συνεργάζομαι και γνωρίζει πολύ καλά πώς του μεταφέρω τις επαγγελματικές συζητήσεις που τον αφορούν. Mην ανησυχείτε. Η prospero αναλαμβάνει πάντα τις ευθύνες που την αφορούν και όχι τις ευθύνες που αφορούν τους αντισυμβαλλόμενούς της.

Η ακύρωση της συναυλίας δεν ήταν επιβεβλημένη από τις συνθήκες όπως αναφέρετε , δεν ήταν απόλυτα δικαιολογημένη όπως αναφέρετε, δεν έγινε από σεβασμό και μόνο προς όλους όπως αναφέρετε.

Η ακύρωση της συναυλίας  , ήταν προσχηματική εξ αιτίας των κρατήσεων των οποίων το νούμερο μας το αλλάζατε ανά διαστήματα έτσι που στο τέλος κατάντησε απροσδιόριστο, δεν τη δικαιολογεί η ανυπαρξία βροχής στο χώρο της συναυλίας, και ως προς το σεβασμό προς όλους , καλύτερα να διαβάσετε τα κείμενα διαμαρτυρίας που έχουν στείλει από την ίδια μέρα στο διαδίκτυο  οι ίδιοι οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην παράσταση.

 

Για την PROSPERO

Κατερίνα Σταματάκη


#11   
mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
20.09.2012, 23:19
Τελικά το δίκιο έχει πάντα δύο πλευρές....εξαρτάται απο που το κοιτάζεις ! Θα δούμε τι θα αποφασισθεί νομικά.
#12   
noizreduction
Βετεράνος
Chat
20.09.2012, 23:24

Γενικα, ο χωρος των μεγαλων live στην Ελλαδα ειναι ενα "μαυρο" και "αχανες" μονοπατι που δεν βγαζει πουθενα. Τετοιες σκηνες εκτυλισονται σχεδον σε καθε στησιμο, γιατι απο τη πλευρα του ο διοργανωτης θελει κυριως την ασφαλεια του εξοπλισμου ( ενα στησιμο για open air συναυλια ξεκιναει απο 50.000€, με μια μετριοπαθη προσεγγιση ), ενω απο την αλλη ο αντιπροσωπος της εταιριας/μανατζερ το καλο του καλλιτεχνη.

Νομιζω πως για λιγο καιρο ακομα θα βιωσουμε μια ανταλλαγη επιστολων που εχουν αλλες αιτιες ( ευθυνες, πληρωμη εισιτηριων, κλπ ) κι οχι τοσο...καλλιτεχνικες!


#13   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
20.09.2012, 23:58
Επίσης, λόγω ακύρωσης της συναυλίας φαντάζομαι πως ο καλλιτέχνης δεν πληρώθηκε. Αν έπαιζε θα πληρωνόταν.

Αν από κάτω όμως είχε λίγα άτομα (γιατί πραγματικά, πόσα είναι τα άτομα που ακούνε Ξυδάκη;), ο διοργανωτής θα έμπαινε μέσα. Ίσως λοιπόν ο διοργανωτής προτίμησε την ακύρωση.
#14   
allegretto
Συγχορδία Μινόρε
Chat
21.09.2012, 10:42
Αλήθεια, όλον αυτόν τον εξοπλισμό (ήχο,φώτα) οι διοργανωτές δεν τον ασφαλίζουν...;
#15