ελληνική μουσική
399 online   ·  209.832 μέλη

Μπορώ να μετατρέψω την ακουστική μου κιθάρα σε κλασική; Με αλλαγή χορδων;

chios1
13.10.2012, 14:02

Περσι αγόρασα μια απλη ακουστική κιθαρα...αλλα επειδη ειναι σκληρες οι χορδες και με πονανε τα δαχτυλα μου οταν παιζω πολυ...Ηθελα να ρωτησω μηπως μπορώ να μετατρέψω την ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ μου κιθάρα σε ΚΛΑΣΙΚΗ???..Με αλαγή χορδων...? Να κρατησω δηλαδη τις 2-3 χορδες τισ χοντρες...και οι υπολοιπες να ειναι απλες χορδες κλασικης κιθαρας? Γινεται? Σας ευχαριστω....

[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 13-10-2012 19:34 ]


Mad4U
13.10.2012, 15:45
Ισα ισα εμενα οι χοντρες οι χορδες μου ξεσκιζαν τα δαχτυλα...Αλλα ρε συ... MAN UP! Μετα απο λιγο καιρο δε θα πονας καθολου.
Merarxos
13.10.2012, 16:41
Μη στεναχοριέσαι ρε συ. Πανε αγόρασε πιο μαλακές χορδες για ακουστική. Θα το συνηθίσεις σιγά σιγα. Να δεις εγώ που έμαθα σε κλασική με δαχτυλα, οταν πήρα ακουστική συνεχιζα να παίζω με δαχτυλα και όχι με πένα, μάτωνα κάθε φορά αλλά δε με πείραζε :)
spooky7
25.10.2012, 23:12

Την ίδια απορία έχω κι εγώ.Αγόρασα ακουστική κιθάρα κι εγώ κάποτε χωρίς να το ψάξω πολυ.Βασικά στην κλασική δεν είναι πιο εύκολο να παίξεις με το δεξί χέρι που γραντζουνάει τις χορδές(πιο μαλακές) παρά στην ακουστική, εννοώ οτι μήπως χρειάζετε λιγότερη δύναμη στην κλασική για να ακουστεί καθαρά η νότα;

Σε περίπτωση που βάλω στην ακουστική χορδές κλασικής θ ακούγεται σαν κλασική η κιθάρα να φανταστώ (;) . 


STEFANOS604
26.10.2012, 18:51

Φυσικά και μπορείς ΑΦΟΒΑ-το αντίθετο είναι επικίνδυνο

Άλλο ήχο η κλασσική άλλο η ακουστική, άλλο η ηλεκτρική.

Η κλασσική έχει πιο φαρδιά ταστιέρα και σε δυσκολεύει.. Από την άλλη οι χορδές της ακουστικής είναι πιο σκληρές αλλά τη δοκιμασία των χορδών την περνάς αρχικά, θες δε θες....

Λόγω του χοντρού μπράτσου και των μεγαλύτερων αποστάσεων στην κλασική σε λίγο καιρό θα μπορείς να παίξεις με ευκολία ακουστική και ηλεκτρική. Αναφέρομαι στους δακτυλισμούς  .

Όσον αφορά την δομή ,η κλασσική κιθάρα έχει 6 χορδές-τρεις νάιλον και τρεις με συρμάτινη επένδυση-ενώ στην ακουστική είναι όλες συρμάτινες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να μην μπορείς να παιξεις εύκολα στην ακουστική με τα δάχτυλα διότι οι χορδές είναι πιο σκληρές και έτσι οι κιθαρίστες ακουστικής κιθάρας χρησιμοποιούν πένα.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ να θέσεις  συρμάτινες χορδές σε μια κλασσική κιθάρα διότι οι κλασικές δεν έχουν ενσωματωμένη βέργα (το γνωστό truss rod) στο μπράτσο, οι δε χορδές της ακουστικής ασκούν πολύ μεγαλύτερη  πίεση στο σώμα της κιθάρας - η ακουστική έχοντας το truss rod την αντέχει. Αν το κάνεις πολύ σύντομα θα καμπυλώσει.