ελληνική μουσική
420 online   ·  208.183 μέλη

Σήμερα 16/12 ειδική ημέρα μουσικής των Χριστουγέννων ζωντανά από το Τρίτο

yiannisyiannis
Φθασμένος
Chat
16.12.2012, 12:01

Το Τρίτο Πρόγραμμα, στο πλαίσιο της συνεργασίας των Ευρωπαϊκών Ραδιοφωνιών (EBU), την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012, από τις 11:00 το πρωί έως τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα, θα έχει συνεχείς ζωντανές συνδέσεις, μέσω EBU, με 14 Κρατικές Ραδιοφωνίες της Ευρώπης και του Καναδά. Η κάθε Ραδιοφωνία έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με έργα αφιερωμένα στις ημέρες των Χριστουγέννων.

Η Ειδική Ημέρα Μουσικής των Χριστουγέννων είναι ένας θεσμός της EBU και πραγματοποιείται κάθε χρόνο μια ή δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα.
Φέτος στις συναυλίες αυτές συμμετέχει και η Ελληνική Ραδιοφωνία, η οποία και θα ξεκινήσει όλο αυτό το αφιέρωμα από την αίθουσα συναυλιών της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, στο επονομαζόμενο «Σπίτι της Κύπρου», με ένα πρόγραμμα θρησκευτικής μουσικής.
Η χορωδία «ΚΕΠΕΜ – Κέντρου Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής » υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Αρβανίτη θα παρουσιάσει ύμνους αφιερωμένους στα Χριστούγεννα.
Η χορωδία «ΚΕΠΕΜ» ιδρύθηκε το 2009, την ίδια χρονιά με την ίδρυση του κέντρου και μέχρι τώρα έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες και λειτουργίες

Ο χοράρχης της Ιωάννης Αρβανίτης γεννήθηκε στην Εύβοια και σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Βυζαντινή Μουσική στο Ωδείο της Χαλκίδας με τον Σπύρο Σιμιτζή. Παράλληλα σπούδασε βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική με τον Σίμωνα Καρρά. Από το 1994 μέχρι το 2002 διδάσκει στο τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια. Όπως επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχουν κυκλοφορήσει σε Cds με τη χορωδία Capella Romana και το σύνολο Romeiko πολλές διασκευές του. Το 1997 δημοσιεύει το βιβλίο Ακάθιστος Ύμνος το οποίο περιλαμβάνει δικές του συνθέσεις, όπως έχει ακόμα συνθέσει πολλούς θρησκευτικούς ύμνους

Στη συνέχεια οι απ’ ευθείας συνδέσεις θα είναι με τις Ραδιοφωνίες της Ρωσίας, Βουλγαρίας, Ισπανίας, Φινλανδίας, Δανίας, Λετονίας , Τσεχίας, Ισλανδίας, Σουηδίας κ.άλ.

[ τροποποιήθηκε από τον/την yiannisyiannis, 16-12-2012 12:03 ]


#1   


Αυτά τα διάβασες;