ελληνική μουσική
372 online   ·  207.896 μέλη

Ερώτηση σχετικά με το διαγωνισμό

sillia
Βετεράνος
Chat
02.03.2013, 19:57

Αναφέρομαι στο τραγούδι το συγκεκριμένο και στους δημιουργούς ...το παληκάρι δεν κατέχω πράμα...αλλά φαντάζομαι για την ιδια νότα να μιλάμε !Που λέει ότι παίρνω λίγο Μπίγαλη λίγο Ρακιτζή και κάτι απο Μαντώ βάζω και  μουσική δική μου κι εχω τραγούδι !


#21   
nikolaw
Περαστική Νότα
Chat
02.03.2013, 20:08
καλά το φαντάζεσαι sillia ...για το ίδιο πράμα λέμε . Εσύ βέβαια πιο ευγενικά και ευρηματικά , εγώ ίσς πιο δεικτικά γιατί είναι μια ιστορία που επαναλαμβάνεται και εμένα με εχειπονέσει προσωπικά
#22   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
02.03.2013, 21:18
Ε αφού την είπαμε τη γνώμη μας, μην επανερχόμαστε. Ο άνθρωπος που το έστειλε διάβασε τους όρους, είδε πως δεν υπήρχε πρόβλημα αν έστελνε παραδοσιακούς στίχους και το έστειλε. Δεν είναι άδικο να τον αποκλείσουμε; Το λάθος είναι καθαρά του MusicHeaven και κανενός άλλου, γι' αυτό και θα προτιμούσα τα βέλη σας να στραφούν αποκλειστικά στη διοργάνωση.
#23   
sillia
Βετεράνος
Chat
02.03.2013, 21:38

Mε κάλυψε η απάντηση ..... Ας γίνουμε πιο σαφείς στον επόμενο, να μην υπάρχουν φαινόμενα  που δημιουργούν δυσάρεστες εντυπώσεις !

Ένας διαγωνισμός που τείνει να γίνει ΘΕΣΜΟΣ πρέπει να στηρίζεται σε κάποιες σταθερές !

-----------------

Αν θεωρήσω τον εαυτό μου μαγνήτη... με ανησυχεί το τι ελκύω!!!!

[ τροποποιήθηκε από τον/την sillia, 02-03-2013 22:25 ]

[ τροποποιήθηκε από τον/την sillia, 02-03-2013 22:30 ]

[ τροποποιήθηκε από τον/την sillia, 02-03-2013 22:30 ]


#24   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
02.03.2013, 21:38
συμφωνώ με το Jorge... θά ταν κρίμα να αποκλειστεί αφού οι όροι δεν απέκλειαν κάτι τέτοιο..και μιλάμε πάντα για στίχους δανεισμένους από την παράδοση και όχι για χρήση στίχων κάποιου γνωστού στιχουργού..εξάλλου έχω την αίσθηση ότι το κομμάτι .. με το όλο θέμα.. έχει υποστεί τις συνέπειες και έχει "τιμωρηθεί" αρκετά...φαίνεται αυτό στη βαθμολογία νομίζω... θάθελα ωστόσο να παραμείνει.. γιατί προσωπικά .. μου αρέσει να πατάω το play.. σε τακτά χρονικά διαστήματα εκεί στον πίνακα.. και να το ακούω! με σεβασμό πάντα και στις αντίθετες απόψεις!!
#25   
mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
02.03.2013, 22:12

Παράθεση:

Το μέλος jorge στις 02.03.2013, 21:18 έγραψε...

 Το λάθος είναι καθαρά του MusicHeaven και κανενός άλλου, γι' αυτό και θα προτιμούσα τα βέλη σας να στραφούν αποκλειστικά στη διοργάνωση.

Κανένα βέλος στο ΜΗ, ο διοργανωτής δεν μπορούσε να προβλέψει τέτοια περίπτωση που δεν έχει άλλωστε ξανασυμβεί,  απ΄όσο ξέρω.

Εφόσον δεν προβλέπεται ξεκάθαρα στους όρους οφείλουμε να το αποδεχθούμε.


#26   
nikolaw
Περαστική Νότα
Chat
02.03.2013, 22:27
Συγνώμη που επανέρχομαι αλλά πρέπει να ενημερωθούν και οι νεότεροι . Για την ιστορία λοιπόν σας αναφέρω ότι οι στίχοι για τους οποίους γίνεται λόγος δεν είναι "δανεισμένοι" από καμιά "παράδοση"...Έχουν πατέρα και γεννήτορα ...Ο στιχουργός ,( και όχι μόνο),είναι (ήταν) ο Τάσος Βουρνάς . Κάντε έναν κόπο στο διαδίκτυο Τα βέλη βέβαια αγαπητέ jorge στο διαχειριστή οπωσδήποτε και όχι στα παιδιά που στείλαν το τραγούδι ( έτσι κι αλλιώς τον άλλον Τάσο ..τον Τάσο Λειβαδίτη τον έχουν κατακλεψει (δανειστεί) πολύ γνωστοί και (μεγάλοι) χωρίς καν να αναφέρουν το όνομά του . Αυτό συμβάινει αν μαθαίνουμε τους ποιητές μας μόνο μέσα απ' τα τραγούδια .
#27   
MITSOUD
Περαστική Νότα
Chat
02.03.2013, 23:51
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ Οι στίχοι είναι από το βιβλίο του Νικολάου Πολίτη "Δημοτικά Τραγούδια" Εκδόσεις Γράμματα 1991 Το βιβλίο το έχει στα χέρια του να το δείξει σε όποιον ενδιαφερεται.
#28   
mary_omikron
Βετεράνος , Forum Moderator
Chat
02.03.2013, 23:58

@ Nikolaw

Παντού στο διαδίκτυο αναφέρονται ως παραδοσιακοί, και στον Μεγάλο Ερωτικό παραδοσιακοί αναφέρονται και έτσι τους ξέρουμε όλοι ότι είναι. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον αν ανήκουν στον Τάσο Βουρνά και επειδή δεν γνωρίζω ούτε βρήκα κάτι στο διαδίκτυο, θα μπορούσες να διευκολύνεις προσδιορίζοντας το έργο?

Εκτός αν αναφέρεσαι στους πρωτους στιχους που είναι από άλλο δημοτικό, αλλά και πάλι σαν παραδοσιακοί αναφέρονται.

Ευχαριστώ


#29   
MITSOUD
Περαστική Νότα
Chat
03.03.2013, 00:00
με ένα γρήγορο ψάξιμο στο διαδίκτυο επιβεβαιώνεται από πολλές πηγές όπως εδώ http://www.scribd.com/doc/81353512/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91-%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%93%CE%9F%CE%A5%CE%94%CE%99%CE%91-%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91
#30   
sillia
Βετεράνος
Chat
03.03.2013, 09:33

Π Ρ Ο Τ Α Σ Η .....Nα αφήσουμε το τραγούδι να κάνει τον γύρο του σε αυτόν τον διαγωνισμό ....και ας βαθμολογηθεί για την  σύνθεση και ερμηνεία του που πρέπει να παραδεχτούμε είναι αξιόλογη ?

Να έχετε μια όμορφη Κυριακή !Smile


-----------------

Αν θεωρήσω τον εαυτό μου μαγνήτη... με ανησυχεί το τι ελκύω!!!!

[ τροποποιήθηκε από τον/την sillia, 03-03-2013 09:33 ]


#31   
costaspanag
Βετεράνος
Chat
03.03.2013, 17:54

Η δημόσια έκφραση γνώμης για τραγούδια, που η ψηφοφορία  για αυτά δεν έληξε δεν με βρίσκει σύμφωνο, αφού θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την ψήφο. Γιαυτό και δεν γράφω τις προτιμήσεις μου παρά μετά την ψηφοφορία και μόνο για τα τραγούδια που δεν έτυχε να προκριθούν.

Το θέμα όμως αν ένα τραγούδι θα έπρεπε να μετέχει στον διαγωνισμό δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο τραγούδι αλλά είναι γενικότερο.

Οι συντελεστές του δεν είναι άγνωστοι, διότι το έχουν ανεβάσει επώνυμα στο youtube ήδη από το 2011, γράφοντας ότι οι στίχοι είναι «από την παράδοση».

Είναι συμπαθείς, σοβαροί και αξιόλογοι καλλιτέχνες, λάτρεις και γνώστες της παράδοσης και το τραγούδι είναι πολύ όμορφο.

Όμως κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε να υποβληθεί στο διαγωνισμό, διότι έτσι αδικούνται άλλα, στα οποία ο στίχος είναι πρωτότυπος και επώνυμος. Η αποδοχή της συμμετοχής  του δημιουργεί προηγούμενο.

Ναι μεν «ο συνθέτης έχει δώσει δείγματα δουλειάς του και με δικούς του στίχους και με άλλων» και δεν πρόκειται για αντιγραφή στίχων κάποιου επώνυμου αλλά  για «δάνειο» από την παράδοση. Και σ’αυτή την περίπτωση όμως οι στίχοι δεν παύουν να μην είναι πρωτότυποι.

Ένα τραγούδι δεν διαγωνίζεται σαν σύνθεση μόνο, αλλά και σαν στίχος. Τραγούδι χωρίς στίχους δεν είναι τραγούδι. Οι στίχοι είναι αναπόσπαστο μέρος  του τραγουδιού.  Και μάλιστα στη δική μας παράδοση η μουσική είναι το «ένδυμα» του λόγου.  Γιαυτό είναι αυτονόητο ότι όταν υποβάλλεται ένα τραγούδι σε διαγωνισμό, όχι μόνο η μουσική, αλλά και οι στίχοι του πρέπει να είναι πρωτότυποι. Δεν  είναι «παράλειψη» των διοργανωτών, δεν χρειάζεται καν να το γράφουν οι όροι.

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε δεν δρά αρνητικά μόνο, αλλά και θετικά για το εν λόγω τραγούδι


#32   
reteos
Βετεράνος
Chat
03.03.2013, 19:39

Θα συμφωνήσω και εγώ για το αυτονόητο, δηλαδή τόσο η σύνθεση όσο και οι στίχοι πρέπει να είναι  πρωτότυποι και ίσως γιαυτό δεν  επισημάνθηκε  στούς  όρους.

Το τραγούδι είναι  ΥΠΕΡΟΧΟ ,οι φωνές θαυμάσιες και,  κατά τη  δική μου προτίμηση, ίσως είναι ένα από τα  καλύτερα τραγούδια και των πέντε γκρούπ.

Σωστά  αναφέρει κατά τη γνώμη μου ο διαχειριστής, ότι   το τραγούδι αυτό  για τυπικούς και μόνο λόγους, δεν  μπορεί να αποκλειστεί με πρωτοβουλία των διοργανωτών , καθόσον δεν αντιβαίνει τους όρους του διαγωνισμού, αλλά  κατ’  ουσία  πρέπει να εξαιρεθεί της συμμετοχής  και κατά τη γνώμη μου (με λύπη μου  το λέω και ας με συγχωρέσουν οι συντελεστές του),   θα πρέπει ο  ίδιος δημιουργός να  ζητήσει την αποσυρσή του. 


#33   
MITSOUD
Περαστική Νότα
Chat
03.03.2013, 23:38
Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΛΟΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗΣ συμφωνεί να αντικαταστήσει το τραγούδι με ένα άλλο με δικούς του μάλιστα στίχους, το οποίο θα μπορούσε να πάει στο επόμενο γκρούπ, χρειάζεται μια εβδομάδα να το ετοιμάση, αν οι διοργανωτές συμφωνούνε, μπορούνε να επικοινωνείσουν μαζί του, έτσι όπως έγινε η κατάσταση και αυτός νοιώθει αδικημένος, αλλά και κάποιοι άλλοι από τον διαγωνισμό.
#34   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
03.03.2013, 23:50
Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αντικατάσταση τραγουδιού τετοιες ωρες...
#35   
davyd
Βασική Νότα
Chat
04.03.2013, 12:29

Το ουσιαστικό πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το "ηθικόν". Δηλαδή, κατα πόσον ο δημιουργός είχε πρόθεση να αποκομίσει κάποιο όφελος. Η "ανίχνευση" όμως της ουσίας είναι και η πιο δύσκολη κι επειδή δεν προτίθεμαι να κάνω δίκη προθέσεων, δέχομαι ότι δεν συντρέχει "ηθικόν" ζήτημα.

Επειδή απο την άλλη πρόκειται για διαγωνισμό, σημαντικό είναι το "νόμιμον". Αν είναι δηλαδή σύμφωνο με τους όρους συμμετοχής. Κι επειδή οι όροι συμμετοχής συνιστούν "δίκαιο" (με τη νομική έννοια) τότε πρέπει να λάβουμε υπ' 'οψιν το "δεδικασμένο" απο τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει ασάφεια όρου.

Έτσι στο group 1 συμμετείχε τραγούδι σε ποίηση του πολύ γνωστού Τάκη Βαρβιτσιώτη και ούτε κόπηκε ούτε κανείς είπε τίποτα (ίσως γιατί οι περισσότεροι δεν το αναγνώρισαν και ίσως τελικά γιατί δεν είναι στην 5άδα). Και για να μην παρεξηγηθώ, ούτε σ' αυτή την περίπτωση τίθεται ζήτημα "ηθικόν" κατά τη γνώμη μου.  


#36   
reteos
Βετεράνος
Chat
04.03.2013, 13:43

Ασάφεια όρου , ως πρός το «επίμαχο» σημείο (στίχοι Αγγελοστολισμένης), δεν υπάρχει.

Ως προς το ηθικό μέρος ,κατά τη γνώμη μου,  υπάρχει θέμα.

 


#37   
alpatman
Συγχορδία Μινόρε
Chat
04.03.2013, 15:41

επειδη δεν διαβασα πολυ προσεκτικα ολα τα σχολια σας και ισως παρανοησα ,

αν καταλαβα καλα οι στιχοι του κομματιου προερχονται απο παραδοσιακους στιχους αγνωστου συγγραφεα ?

αν ναι , στην περιπτωση αυτη νομιζω οτι δικαιουται ο καθενας να τους χρησιμοποιησει , ειναι κατι σαν ιδιοκτησια ολων . Κατι σαν παροιμια ,γνωμικο το οποιο κληροδοτειται απο γενια σε γενια και δικαιουνται ολοι να τους χρησιμοποιησουν . 

πολλες εκφρασεις που χρησιμοποιουμε στην καθημερινοτητα προερχονται απο καποια παραδοση , π.χ ο ορος 

'αρτσι μπουρτσι και λουλας ' προερχεται καπου απο την εποχη της τουρκοκρατιας . Καποιος θα μπορουσε να το βαλει σε ενα τραγουδι .  Αν μετα απο καιρο το χρησιμοποιουσε κιαλλος θα του ελεγε οτι του εκλεψε τον στιχο ? Νομιζω οχι γιατι ειναι κατι σαν 'κοινο κτημα ' .Κατι τετοιο θα αποτελουσε και ενα δημοτικο τραγουδι .Θα μπορουσε να το διασκευασει καποιος με παραδοσιακη μουσικη ,και την ιδια στιγμη να το κυκλοφορησει καποιος σε ροκ εκτελεση χωρις προβλημα .  

επισης επειδη το διαβαζω συχνα απο καποιους οτι δεν λενε την γνωμη τους για τα τραγουδια για να μην 'επηρεασουν ' να πω ,οτι στα πλαισια ενος ελευθερου φορουμ , να πει καποιος ποια κομματια του αρεσουν ειναι απολυτα θεμιτο (γνωμη μου )  . Ειναι σαν μια παρεα που βλεπει ενα μουσικο διαγωνισμο και καθενας κανει καποιο σχολιο . 

ο καθενας εδω πιστευω εχει την δικη του προσωπικοτητα , γουστο , γνωμη και ναι μεν θα σεβαστει τον συν-φορουμιτη του αλλα θα πραξει συμφωνα με το δικο του γουστο . 

Αλλιως ειναι ολιγον σαν να μας θεωρουν τους υπολοιπους σαν αβουλα προβατα τα οποια και θα ακολουθησουν την γνωμη τους .

 

 


#38   
KRISTHESS
Φθασμένος
Chat
04.03.2013, 18:31
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα ίσως... τελικά οι στίχοι αυτοί.. έχουν αρχική προσωπική σφραγίδα?? έχω μπερδευτεί .. ολίγον... για μένα καλώς κάνει και παραμένει το τραγούδι... ούτε οι διαγωνιζόμενοι.. ούτε ο διαγωνισμός κινδυνεύει από μία τέτοια συμμετοχή...εκτός αν ο απόλυτος στόχος είναι η βαθμολογία και τα βραβεία .. και όχι η προβολή όμορφων τραγουδιών ..νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο!!! ας απολαύσουμε τα τραγούδια...γιατί η πολλή ανάλυση.. προκαλεί πονοκέφαλο!!!φτάνει!!
#39   


Αυτά τα διάβασες;