ελληνική μουσική
323 online   ·  209.855 μέλη

Ρωτήστε το στιχουργό Λευτέρη Χαψιάδη!

CHE
02.02.2013, 08:38

"Μία Είναι Η Ουσία" (Χάρις Αλεξίου), "Έτσι Σ' Αγάπησα" (Διονύσης Θεοδόσης), "Ευτυχώς Στη Ζωή Που Υπάρχεις Κι Εσύ" (Γιάννης Πάριος), "Εγώ Κι Εσύ" (Γιάννης Πάριος), "Αν Τελείωνε Η Ζωή" (Στράτος Διονυσίου), "Πήγα Σε Μάγισσες" (Γλυκερία), "Μοιάζουμε" (Μανώλης Μητσιάς), "Κάποια Κάπου Κάποτε" (Γιώργος Νταλάρας), "Όταν Χορεύεις Μάτια Μου" (Μανώλης Αγγελόπουλος), "Ελεύθερη Γεννήθηκα" (Λίτσα Διαμάντη), "Αυτός Ο Έρωτας, Αυτό Τ' Αγόρι" (Ρίτα Σακελλαρίου)...

Αυτοί είναι οι τίτλοι μερικών από τα πιο γνωστά τραγούδια των οποίων τους στίχους έγραψε ο Λευτέρης Χαψιάδης. Μετά από προσωπική επικοινωνία με τον ίδιο, ο περίφημος στιχουργός δέχθηκε να δώσει αποκλειστική συνέντευξη στο MusicHeaven και φυσικά θ' απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του κάνουμε. Η συνέντευξη θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη σε δύο εβδομάδες.

Θα ήθελα, λοιπόν, από τα αγαπητά μέλη του MusicHeaven να ποστάρουν εδώ τις ερωτήσεις που θέλετε να του κάνουμε.

Ο σκοπός μου, με τη συνέντευξη αυτή, είναι ν' αρχίσω έναν κύκλο συνεντεύξεων με στιχουργούς, ώστε να μάθουμε όλοι -και ιδιαίτερα οι νέοι- ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι των οποίων τους στίχους σιγοψυθιρίζουμε σχεδόν καθημερινά. Να γίνουμε κοινωνοί των προβληματισμών τους, των εμπνεύσεών τους, των εμπειριών τους με τους αγαπημένους μας τραγουδιστές και συνθέτες, και να μάθουμε και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα τραγούδια (πράγμα που όπως γνωρίζετε είναι και το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαι εδώ και πολλά χρόνια).

Ποστάρετε άφοβα τις ερωτήσεις σας ώστε να μπορέσουμε να "εκμαιεύσουμε" γεγονότα, γνώμες, εντυπώσεις που δεν έχουν βγει ποτέ στη δημοσιότητα!


kwstasagas
02.02.2013, 10:41

Καμία ερώτηση φίλε CHE .... Απλά, μέεεγα respect στον πολύ σπουδαίο μας "μάστορα" του λαϊκού στίχου !!! Εκεί στα 80ς, όταν πηγαίναμε σχολικές εκδρομές, μερακλώναμε με τραγούδια σαν κι αυτό [και ... οι πιο "τολμηρές" συμμαθήτριές μας ψιλο-χόρευαν από κανένα, έστω "συγκρατημένο" και "ντροπαλό" τσιφτετελάκι στη γαλαρία του πούλμαν] :


Link

"> [πήγα σε μάγισσες και χαρτορίχτρες / να δω πού χάνεσαι όλες τις νύχτες]

 

.... ή σαν κι αυτό :
Link

"> [να 'σουνα Θεέ μου πότης / να σωθεί η ανθρωπότης] ...

 

α, επίσης πολλούς - πολλους χαιρετισμούς στον ακριτικό μας Νομό Έβρου [όπου ζει ο κος Χαψιάδης] !!! Αγαπάμε Ακρίτες !!!!!!!!


CHE
04.02.2013, 07:04
Πρέπει να πως πως ήδη από την τηλεφωνική μας επικοινωνία μού είπε πάρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, γεγονός που μ' ανάγκασε να αλλάξω την ώρα της πτήσης για Αλεξανδρούπολη ώστε να έχουμε περισσότερη ώρα στη διάθεσή μας! Η συνέντευξη θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα...
EVAGGELIASAKELLARIOU
04.02.2013, 15:26

Καλησπέρα Κωνσταντίνε. Δεν ξέρω εάν προλαβαίνω να υποβάλω μια ερώτηση στο κύριο Λευτέρη Χαψιάδη. Η μετάβαση του στα Κοίλα του Έβρου είναι ένα είδος απομόνωσης για προσωπική λύτρωση και δημιουργία ή είναι ένα είδος αυτοεξορίας-"αυτοτιμωρίας"; Περιέργεια μου κινεί η μετακίνηση του αυτή! Με εκτίμηση, Ε.Σ.


PHILIPPOSSM
04.02.2013, 16:53

Πριν λίγες μέρες δημιουργήθηκε μια σχετική αντιπαράθεση μεταξύ "φίλων" του σχετικά με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Στέλιο Καζαντζίδη.
Ποια είναι η άποψη του για τους 2 καλλιτέχνες δεδομένου ότι εχει συνεργαστεί και με τους δυο;


PHILIPPOSSM
04.02.2013, 18:07

Ο Χρήστος Αντωνιάδης δήλωσε πως αισθάνεται περισσότερο "κυνηγός" λέξεων παρά στιχουργός.
Ο Λευτέρης Χαψιαδης τι δηλώνει;

Ο Διαχωρισμός ποιητών και στιχουργων  τι προϋποθέτει;


CHE
04.02.2013, 19:14
Η συνέντευξη θα γίνει στις 17 Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε μπορείτε να γράψετε όσες ερωτήσεις θέλετε.
Konstantinosoa
05.02.2013, 19:00

Προς PHILIPPOSSM:

Για τον Καζαντζίδη είναι δεδομένος ο θαυμασμός του ενώ τον Νταλάρα την περίοδο των γιαουρτωμάτων τον στήριξε με μια εκπληκτική ανοιχτή επιστολή, που αναφέρεται σε όσα προσωπικά έζησε και γνώρισε μαζί του.

Ο Χαψιάδης είναι ένας απο τους πολλούς που ο Νταλάρας βοήθησε, άλλους έχοντας ξεκινήσει τον δρόμο τους (π.χ. Αφοι Κατσιμίχα),  άλλους απο το πουθενά όπως ο Χαψιάδης (συναντήθηκαν τυχαία, έμαθε πως έχει ρεμπέτικο υλικό και αλλάξαν τηλέφωνα μαθαίνοντας τυχαία ότι σκαρώνει στίχους ) και άλλους επιβάλοντάς τους παρά την αντίθετη γνώμη της εταιρίας (π.χ. συμμετοχή του Αγγελόπουλου σε έναν χ δίσκο όπου ο διευθυντής ούτε ήθελε να ακούσει για αυτόν).

Θα ήταν καλή μια ερώτηση για το ότι ο Χαψιάδης σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του τίμησε την φιλία και την συνεργασία τους και την άποψή του γενικώς για την υπόθεση των γιαουρτωμάτων...

 


PHILIPPOSSM
05.02.2013, 19:20
εσύ τι εισαι φίλε μου γραμματέας του;
CHE
05.02.2013, 19:49
Θα μπορούσα να απαντήσω κι εγώ στον φίλο μου τον Φίλιππο μιας και συμπτωματικά ο Χαψιάδης μού μίλησε και για τον Νταλάρα και για τον Καζαντζίδη αλλά είπα να μην τα... μαρτυρήσω από τώρα. Άλλωστε στη συνέντευξη έχουμε να πούμε πολλά. Πάντως ο Χαψιάδης έχει να πει τα καλύτερα και για τους δύο.
Konstantinosoa
05.02.2013, 22:45

Είμαι σίγουρος Che ότι θα κάνεις μια πολύ καλή συνέντευξη, όχι μόνο γιατί έχεις ένα αξιόλογο άτομο, αλλά και γιατί εσύ σαν άτομο που γνωρίζει τον χώρο θα προετοιμαστείς για τις κατάλληλες και ουσιαστικές ερωτήσεις.

Μπήκα στον κόπο Philippossme να σου πω κάποια πράγματα που ανέφερε ο ίδιος σε μια επιστολή και μια τηλεοπτική του συνέντευξη σχετικά πρόσφατα, εντός του 2012. Λυπάμαι αν χαλάστηκες δεν είχα τέτοια πρόθεση. Σκέφτηκα πως να αναφέρει ο στιχουργός απλώς πράγματα που έχει πει ήδη, να είναι ξαναζεσταμένο φαΐ...


CHE
07.02.2013, 07:11
Σε ό,τι αφορά τον Νταλάρα πράγματι γνωρίστηκαν λόγω της κοινής τους ενασχόλησης με το ρεμπέτικο. Ο Χαψιάδης έχει τεράστιο υλικό που αφορά τη ρεμπέτικη μουσική. Μου είπε ότι θα μου δώσει σε στικεράκι υλικό, όπως φωτογραφίες του ακόμα και με τη Ρόζα Εσκενάζυ!


Νέες συζητήσεις
στην ίδια κατηγορία