ελληνική μουσική
    695 online   ·  210.851 μέλη

    Βοηθήστε με λιγο γτ ειμαι σε αδιεξοδο..

    KiriaAnonimi0
    26.06.2013, 11:55

    Γεια σας =]!!! Ειμαι καινουργια εδω!Δεν ξερω και πολλα =Ρ Αλλα ειδα οτι γινοντε ενδιαφερουσες ερωτησεις και ειπα κι εγω να ζητησω βοηθεια.Του χρονου θα δωσω παννελαδικες. Και σκεφτομαι πως θελω να σπουδασω μουσικος. Εχω κανει πιανο 2,5 χρονια (και πρακτικη και θεωρια) μετα σταματησα αναγαστηκα λογω των μαθηματων. Ειδα ομως φετος που τελιωσα την β λυκειου πως δεν τα πηγα και πολυυ καλα. Και υπαρχει ενα μεγαλο ποσοστο για να μην περασω. Γι αυτο τον λογο σκεφτομαι να παω υστερα σε μια ιδιωτικη σχολη. Εκει θα μπορεσω να γινω αυτο που θελω? Δηλαδη μουσικος? Ταυτοχρονα θα πρεπει να κανω και μαθηματα πιανου? Για να συνεχισω τα μαθηματα μ. ? Μπορει να τρεχω.. αλλα σε ποσα χρονια θα μπορω να δουλεψω μετα απο ολα αυτα σε ενα ωδειο? Ή εστω να κανω μαθηματα σε παιδακια σε σπιτια.? Διαφωτιστεμε σας παρακαλω. Γτ χανομαστε =Ρ Σας παρακαλω απαντηστε μου ΑΚΡΙΒΩΣ αυτα που σας ρωταω. Για να καταλαβω. Μην με παραπεμπετε πουθενα αλλου,γτ θα χαθω. 

    Περιμενω τις  απαντησεις σας. Να στε καλα. Ευχαριστω πολυ!!!!


    blogarismenos-enge-falos
    26.06.2013, 23:43
    βσκ τ πρμτ ειν απλα. χλρσε και δς τ πρμτ πιο απλ γτ θα χθς ετσκλως. Η αγρ εργσς έχει εξαφανιστεί. Τι μσκς θς ν γνς; Οτι κ ν κνς θλ αφσιωσ. Σπδσε μια ειδκοτ ενα οργν. Η κλίση έρχτ με τ σπδ.
    amadeuswebern
    27.06.2013, 01:16

    Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι είδους μουσικός θέλεις να γίνεις. Θέλεις να γίνεις πιανίστα; Να κάνεις θεωρητικά ή μουσικολογία; Τι θέλεις να κάνεις; Για να δουλέψεις σε ωδείο -απ' όσο ξέρω- θα πρέπει να ακολουθήσεις το σύστημα των ωδείων. Δηλ. να κάνεις κάποιο όργανο ή/και θεωρητικά για σειρά ετών. Για να διδάξεις πιάνο πρέπει να πάρεις πτυχίο ή/και δίπλωμα πιάνου. Αυτό θέλει αρκετά έτη σπουδών. Με πολλή μελέτη μπορείς να προχωρήσεις πιο γρήγορα, αλλά κάποια χρόνια τα θες σίγουρα. Τα θεωρητικά στα ωδεία θέλουν κι αυτά κάποια χρόνια με τη σειρά τους. Οι ιδιωτικές σχολές δεν ξέρω τι επαγγελματικά δικαιώματα κατοχυρώνουν (ποιες ιδιωτικές σχολές, π.χ. Deree ή κάποιο ξένο πανεπιστήμιο που απονέμει πτυχία του μέσω κάποιας σχολής στην Ελλάδα ή τα πτυχία ABRSM;). Το ίδιο και για τις σχολές του εξωτερικού, εκτός κι αν το πτυχίο του εξωτερικού μπορεί να αναγνωριστεί ως ισότιμο ενός δικού μας μουσικού ΑΕΙ μέσω ΔΟΑΤΑΠ.

    Αν ήμουν στη θέση σου, πρώτα θα ξεκαθάριζα τι μουσικό αντικείμενο θέλω να σπουδάσω και στη συνέχεια θα έψαχνα να βρω τον τρόπο για να το κάνω αυτό. Θα κοίταζα να δω ποιες είναι οι ιδιωτικές σχολές στις οποίες αναφέρεσαι και τι προσφέρει η κάθε μία. Tο πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι κάποια ωδεία που προσφέρουν πτυχία ABRSM ή Trinity/Guildhall στην Ελλάδα, τα οποία θεωρούνται καλά τόσο στην Μεγάλη Βρετανία, όσο και γενικότερα. Τα εν λόγω ωδεία θα ξέρουν τι επαγγελματικά δικαιώματα κατοχυρώνουν τα πτυχία τους στην Ελλάδα. Κάνε μια αναζήτηση στο Google, πάρε και μερικά τηλέφωνα για πληροφορίες, και τότε η εικόνα θα είναι σίγουρα πιο ξεκάθαρη.

    Ελπίζω να σε βοήθησα. Καλή τύχη!


    Υ.Γ. Σε κάθε περίπτωση να έχεις υπόψη σου ότι στην ηλικία που βρίσκεσαι έχεις άφθονο χρόνο μπροστά σου για να σπουδάσεις μουσική και να γίνεις μια ολοκληρωμένη μουσικός.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την amadeuswebern, 27-06-2013 01:28 ]


    KiriaAnonimi0
    27.06.2013, 20:31
    Ευχαριστω πολυ =] Να στε καλα.
    music4u
    01.07.2013, 17:36
    Για να δουλέψεις σε ωδείο θες πτυχίο πιάνου ή θεωρητικών (για θεωρητικά). Οι σπουδές του πιάνου διαρκούν κατά μέσο όρο 12 χρόνια. Των θεωρητικών (Πτυχίο αρμονίας, το 1 στη σειρά και ποιο...μικρό) θέλει 3 χρόνια βασικά θεωρητικά + 3 χρόνια Ειδικό αρμονίας. Σε όλα αυτά μπορεί να γλυτώσεις κάποια χρόνια αν διαβάζεις συστηματικά. Αν θες να παίζεις σε μαγαζιά...όποτε νιώσεις έτοιμη πηγαίνεις! Δεν θες πιστοποιήσεις. Αν πας σε ιδιωτικά ΙΕΚ το χαρτί που θα πάρεις δεν χρησιμεύει σε έναν ωδειάρχη που κάνει οργανα και θεωρητικά. Αυτά εν συντομία
    Xenaki100
    14.08.2013, 22:49
    Πίστεψε με θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να κάτσεις να διαβάσεις τα μαθήματα του σχολείου παρά να γίνεις μουσικός! Θέλει πολύ μελέτη και δεν είναι τόσο εύκολο, είναι αρκετά περίπλοκο! Για να δουλέψεις ως μουσικός και να κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα θα πρέπει να πάρεις πτυχίο στο όργανο που θα διαλέξεις. Για να γίνεις καθηγήτρια θεωρίας θα πρέπει να τελειώσεις μέχρι και το ειδικό αρμονίας και να φτάσεις μέχρι την Δευτέρα Μέση στο πιάνο.
    Xenaki100
    14.08.2013, 22:50
    Πίστεψε με θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να κάτσεις να διαβάσεις τα μαθήματα του σχολείου παρά να γίνεις μουσικός! Θέλει πολύ μελέτη και δεν είναι τόσο εύκολο, είναι αρκετά περίπλοκο! Για να δουλέψεις ως μουσικός και να κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα θα πρέπει να πάρεις πτυχίο στο όργανο που θα διαλέξεις. Για να γίνεις καθηγήτρια θεωρίας θα πρέπει να τελειώσεις μέχρι και το ειδικό αρμονίας και να φτάσεις μέχρι την Δευτέρα Μέση στο πιάνο.
    tsantilass
    15.08.2013, 04:20

    Σχετικά με τα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος μουσικός,ώστε να είναι σε θέση να εργαστεί ώς καθηγητής μουσικής,οι προηγούμενες τοποθετήσεις κάλυψαν επαρκώς το θέμα.Προσωπικά θα αναφερθώ σε κάποιες διαφορετικές πτυχές του ζητήματος.

    Ανέφερες ότι ύστερα απο δυόμισυ χρόνια πιάνο(και πρακτική? και θεωρία?),''αναγκάστηκες'' να σταματήσεις λόγω μαθημάτων και αφού οι επιδόσεις σου στη Β'Λυκείου δεν ήταν οι αναμενόμενες,σκέφτηκες να επιστρέψεις(και...πάλι) στη μουσική.Εχω την εντύπωση ότι στρέφεσαι στη μουσική απο ανάγκηκυρίως και όχι απο πραγματική επιθυμία-κλίση και εξηγούμαι:όποιος επιθυμεί κάνει καριέρα ώς μουσικός,στη συντριπτική πλειοψηφία,ξεκινά απο μικρή ηλικία(6-10ετών) ,η μουσική του παιδεία είναι συνεχής και χαρακτηρίζεται απο συνέπεια όσον αφορά τις επιδόσεις,που πρέπει να είναι πολύ καλές έως εξαιρετικές.Επίσης πως είναι δυνατόν να θέλεις να γίνεις μουσικός(και μάλιστα καθηγήτρια μουσικής) και να σταματάς τα μουσικά μαθήματα λόγω των μαθημάτων του σχολείου.Καταλαβαίνω ότι στις δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου ο χρόνος για τη μουσική περιορίζεται,γιατί οπωσδήποτε χρειάζεται ένα καλό απολυτήριο και επάρκεια όσον αφορά τα μαθήματα γενικής παιδείας.Το έχω βιώσει προσωπικά καθώς και οι περισσότεροι μαθητές,που στη συνέχεια σπούδασαν/σπουδάζουν μουσική.Η μουσική παιδεία δεν πρέπει να διακόπτεται από κάποιον που έχει μουσικές φιλοδοξίες-στόχους.

    Πολλοί στο παρελθόν,αλλά απ'ότι φαίνεται και στο παρόν,στράφηκαν στη μουσική επειδή δεν πέρασαν σε κάποιο πανεπιστήμιο(ΑΕΙ-ΤΕΙ).Ναί,σίγουρα στη μουσική μετά απο αρκετά χρόνια σπουδών(&διδάκτρων φυσικά),θα πάρει κάποιος ένα πτυχίο απο κάποιο Ωδείο ή Μουσική σχολή.Χιλιάδες,λοιπόν,τα πτυχία απο εκατοντάδες Ωδεία/Μουσικές Σχολές/ΙΕΚ κτλπ,τα οποία το Υπουργείο Πολιτισμού τα διατηρεί αδιαβάθμητα και ώς εκ τούτου αναγνωρίζειισάξια τα πτυχία&διπλώματα απο όπου αυτά προέρχονται.Μάλιστα τα τελευταία χρόνια,λόγω της οικονομικής κρίσης,δραστηριοποιούνται στα ιδιαίτερα μαθήματα μουσικής και ''καθηγητές'' χωρίς κανένα πτυχίο και με ελλειπή μουσική κατάρτιση(αυτό συμβαίνει κυρίως στα μοντέρνα μουσικά όργανα και στο τραγούδι).

    Είναι πολυ δύσκολη η  απόφαση για τις σπουδές-σταδιοδρομία.Ανεξαρτήτως το δρόμο που θα επιλέξει κάποιος μπορεί παράλληλα να έχει και μια καλή μουσική κατάρτιση-σπουδή.Δεν υπάρχει τίποτε ωραιότερο απο τη δυνατότητα να εκφραζόμαστε,να επικοινωνούμε και να μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας και η μουσική συμβάλλει τα μέγιστα σ'αυτό.Δε χρειάζεται να είναι δεξιοτέχνης κάποιος για να απολαμβάνει τη μουσική και να τη μοιράζεται.Για να γίνει όμως Μουσικοπαιδαγωγός ,Σολίστ,Συνθέτηςχρειάζεται να έχει ένα πλουσιότατο και υψηλού επιπέδου μουσικό υπόβαθρο,πολλά χρόνια σπουδών και ειδίκευσης και φυσικά...ταλέντο.

    φιλικά,Β